题目内容

【题目】Dear Jane and Bob,

I’m writing to invite you both to my 15th birthday party on Saturday, June 14th. I’m having a meal in a restaurant with a few friends and then we’ll have a party at my house. I would love you both to come if you can. If you need a place to stay for the night, you can sleep on the floor in our sitting room but bring a sleeping bag, please! Haha, it’s only a joke. If you want to stay at my home for a night, please tell me. I will prepare it for you.

The meal is at Mama Mia’s, a good Italian restaurant. It begins at 7:30 p.m. You can take the train which leaves London, Liverpool Street at 5:00 p.m. and arrives in Cambridge at 6:45 p.m. Then we will have the birthday party at my house at about 8:30 p.m. My mother will make a birthday cake and some snacks for us. I think they must be very delicious. I heard that you have some nice CDs, could you please bring them to my party and enjoy the music with us? I believe we will have a good time.

Hope you can come!

Yours

Debbie

1Debbie’s letter is for ?

A.her teacher.B.Jane and Bob.C.her pen pal.

2How old is Debbie?

A.14.B.15.C.16.

3Jane and Bob can go there by__________.

A.subwayB.busC.train

4What time will the meal begin?

A.At 6:45p.m.B.At 7:30p.m.C.At 8:30p.m.

5What will Debbie’s mother make for them?

A.A birthday cake.B.Milk shake.C.Noodles.

【答案】

1B

2B

3C

4B

5A

【解析】

短文是一封邀请信。黛比邀请简和鲍勃来参加她15岁的生日聚会。信中描述如何庆祝生日,如何来参加生日聚会等内容。

1句意:黛比的信是给简和鲍勃的。

细节理解题。由信件的称呼语可知收信人是简和鲍勃。故选B

2句意:黛比多少岁?

推理判断题。由首句(黛比邀请简和鲍勃参加她的第15个生日)可知,她15岁。故选B

3句意:简和鲍勃可以乘火车到那里。

细节理解题。原文:You can take the train which leaves London, Liverpool Street at 5:00 p.m. and arrives in Cambridge at 6:45 p.m.你们可以乘坐那趟火车:它在下午5点离开London, Liverpool Street645分到达Cambridge。据此可知简和鲍勃乘坐火车到那里。故选C。

4句意:生日宴将在几点开始?

细节理解题。原文:The meal is at Mama Mia’s, a good Italian restaurant. It begins at 7:30 p.m.据此可知选B。

5句意:黛比的妈妈要给他们制作什么?

细节理解题。My mother will make a birthday cake and some snacks for us.我的妈妈会给我们制作一个生日蛋糕和一些零食。据此可知选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从方框中选出恰当的单词或短语填空,使语意通顺完整。第一个方框供41-45小题选用,第二个方框供46-50小题选用。每个选项只能使用一次,每框有一项剩余。

A. perfectly B. Western C. deal D. paper cutting E. connected F. as

Ancient China produced many types of beautiful works of art, such as calligraphy (书法), painting, poetry (诗歌), 1 and so on. They are famous all over the world.

In the old time the Chinese considered writing 2 an important form of art. Calligraphers (书法家) would practice for years to learn to write 3. Chinese painting is often 4 with calligraphy. The most traditional way of Chinese painting is known as “national” or “native painting (国画)”, which is quite different from 5 painting.

A. brings out B. so C. styles D. scissors E. very F. used

Poetry is an important form of art. During the Tang dynasty (朝代), poetry was 6 important that writing poetry was part of the examinations to become a civil servant (文官) and work for the government. Paper cutting is also an important form of art. Paper cuts were 7 for many purposes (目的). They can be found in everyday life from people to the things such as birds, flowers and animals. Each paper cut 8 the personal ideas of the author (作者). People express traditional culture or their own feelings with different 9 of paper cuts. It is easy to learn paper cutting but very difficult to make it perfect. We need a longtime practice to learn how to use the 10 and how to paint.

At present, not only Chinese people but also the foreigners are interested in these forms of traditional art.

【题目】 Have you ever had trouble sleeping in a new place?

Lots of people do. And now researchers from Brown University in Rhode Island think they know why. They found that one-half of the brain “remains more awake” than the other half when people are trying to sleep in a new place.

This appears a case of the brain keeping people ready for trouble in a new place, the researchers said.

The sleep findings were reported in Current Biology by Brown University. In their report, the researchers said many people report they have a harder time sleeping the first night at a hotel or other places outside their home. They call it “first-night influence”. “In Japan they say, ‘If you change your pillow, you can’t sleep,’” said Yuka Sasaki, one of the report’s writers, “You don’t sleep very well in a new place. We all know about it.”

The researchers measured brain waves(测量脑波) for 35 volunteers over two nights in a laboratory. The two nights were a week apart. They found during the first night the left half of the brain was more active than the right half. This was during the first deep-sleep period, the researchers said.

Sasaki said a lot of questions remain.

Researchers did not keep measuring brain waves all night long. So, they don’t know if the left half keeps “watch” all night. Or whether it “works in shifts” with the right half later in the night. They also don’t know why the brain activity, at least during the first period of deep sleep, is always on the left half.

For some, this research may be calming. It is good to know that our brain is “looking out for us” in a new place. But it may not help with sleep. That brain activity, at least according to this new research, makes it harder to get the sleep people need to wake up well rested in the morning.

1What did the research find during the first deep-sleep period?

A.They found the brain wave remained the same.

B.They found the brain activity helped with sleep.

C.They found the right half of the brain kept “watch”.

D.They found the left half of the brain was more active.

2Which of the following is one of the questions that remain?

A.Whether the new bed keeps you from sleeping.

B.How you have trouble sleeping in a new place.

C.Why the brain activity is always on the left half.

D.What people can do when they can’t sleep well.

3The underlined word “calming” has the closest meaning to ______.

A.pleasingB.differentC.seriousD.strange

4What does the underlined word “it” in Paragraph 7 refer to?

A.The brain wave.

B.The brain activity.

C.The whole brain.

D.The left half of the brain.

【题目】 I love to write! Even since I was a little girl, I wrote stories on my notebooks and on little scrips of paper. I told stories to my friends. As a grown-up, I have written over 100 books! That's a lot! As a teacher, it's my goal to encourage all of my students to love to write.

Writing is easy if you're careful enough, I told them. Everyone I meet is a possible character.

Everything I see or I do is a possible scene in a book. Start looking around you. You'll be amazed at what you discover.

Anyone can be a writer. You just put your pencil on your paper and write what you like to read, step by step.

● Create great characters. If you know your characters well, they'll write the story for you.

● Interest the reader right at the beginning. You can start your stories with dialogue or action. If you can make the reader ask questions, then he has to keep reading to find out the answers.

● Following the steps. The steps for every story is almost the same: Introduce the characters and the conflict(冲突); things get worse; all seem lost; the hero saves the day!

● Balance is the key. Remember, when writing, it never hurts to add a little humor.

根据短文内容,完成下列小题。

1Can anyone be an author in the writer's mind?

________________________________________________________________________________

2When did the writer start to write?

________________________________________________________________________________

3What's her goal as a teacher?

________________________________________________________________________________

4How to begin in a story according to the writer?

________________________________________________________________________________

5What's the last step of writing a story according to the passage?

________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网