题目内容

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

There was once a boy who was afraid of the dark. He thought that his bedroom was filled up with monsters when it was dark. But there came a time when he was too old to be allowed to keep sleeping with the light on .

That first night he was filled with fear, his mind full of monsters. Therefore, he went over to his wardrobe to get a torch. But when he opened the wardrobe door, he saw a monster, face to face, and he let out the loudest scream in the world.

The monster took a step backwards, grabbed his colourful hair, stared at the boy with his single red eye, and …started crying The monster cried for so long that the boy’s shock and fear disappeared. He calmed the monster as much as he could, and started talking to him, asking him why he was crying, and what he was doing there.

The monster told him he lived in the wardrobe, but almost never went out, because he was afraid of the boy. When the boy asked him why, the monster told him the boy’s face seemed to him the most horrible thing he’d ever seen with eyes, ears and a nose. The boy felt the similar way about the monster with a huge head full of mouths and hair.

The two of them talked so much that they became quite friendly , and they came to know that both of them had been afraid of the thing :the unknown . To lose their fear, all they had to do was to get to know each other. Together they travelled around the world, seeing lions, tigers, crocodiles and dragons. It was the first time either of them had seen such creatures, but they made the effort to get to know them. In the end, they ___________and __________.

And, although his parents weren’t too happy, because they thought he was too old to still believe in monsters, the truth of it was that all kinds of creatures visited the boy’s bedroom each night. And , instead of fearing them, he had learned to get to know them and be friends with them.

1What was the boy afraid of when he was sleeping at night?

2Why did the boy go to the wardrobe that night?

3How did the monster in the wardrobe feel at first when he saw the boy?

4What did the monster look like?

5How did the boy and the monster get to know each other? List at least two things they did.

6What can be filled in the blanks in paragraph 5?

【答案】

1The dark.

2To get a torch.

3He was afraid of the boy.

4The monster is with a huge head full of mouths and hair.

5They talked so much and travelled around the world.

6became close friends…got to know the unknown world better without fear.

【解析】

本文讲述了小男孩和怪物的故事。小孩没见过怪兽因此很害怕怪物,而怪物也因为不了解男孩而害怕男孩。但是当他们遇见后发现并没有那么可怕并且相处很好。

1细节理解题。根据He thought that his bedroom was filled up with monsters when it was dark.他认为天黑时他的卧室里挤满了怪物。There was once a boy who was afraid of the dark.小男孩也怕黑。故答案为The dark

2细节理解题。根据he went over to his wardrobe to get a torch.他去衣柜那手电筒。故答案为To get a torch

3细节理解题。根据第三段开头The monster told him he lived in the wardrobe, but almost never went out, because he was afraid of the boy.可知答案为:He was afraid of the boy

4细节理解题。根据The boy felt the similar way about the monster with a huge head full of mouths and hair. 这个男孩对那个长着满是嘴和头发的巨大脑袋的怪物也有类似的感觉。"可知the monster with a huge head full of mouths and hair.故答案为:The monster is with a huge head full of mouths and hair.

5细节理解题。通过The two of them talked so much that they became quite friendly 他们两个谈得太多,变得非常友好。可知,男孩和怪物通过交谈变得友好。根据文中句子To lose their fear, all they had to do was to get to know each other. Together they travelled around the world, seeing lions, tigers, crocodiles and dragons. 为了摆脱恐惧,他们所要做的就是互相了解。他们一起环游世界,看到狮子、老虎、鳄鱼和龙。可得知他们两个做的事情。故答案为:They talked so much and travelled around the world.

6根据全文可知,由刚开始的害怕,到后来的交谈,接触。最后男孩和怪物可能成为好朋友,因为成了好朋友而彼此又增进了了解。故答案为became close friends…got to know the unknown world better without fear

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What's the secret of being a great friendHere are some tips to help you be a nice friend.

Laugh and cry together.

Laughing with a friend is the bestbut sometimes it's crying that brings you closer together. Don't be afraid to be yourself with your friends. Share your true feelings—you may learn that your friends feel the same way. As a resultfriends will understand each other better.

Be a thoughtful gift giver.

Giftgiving isn't just for birthdays or holidays—it can be a fun way of making your friends feel special! But don't buy expensive presents—be creative! Making things shows your carebecause you put time and thought into your gifts. Bake him favorite cookieswrite him a poemor draw something special for him. Small thoughtful________such as picking a flower for a friend who is sickjust might cheer him up.

Stand up for him.

It's__hard__to__watch__someone__laugh__at__a__friendBut don't just stand theredo something about it! You can find a creative way to solve the problem to make others look at your friend differently. Other timesyou need to show your courage and support him—he needs you. It may be not easybut it's what a good friend should do!

71题完成句子;72题简略回答问题;73题将文中横线处空缺的一个单词填写在下面的答题线上;74题找出并写下全文的主题句;75题将文中画线句子译成汉语。

1Both laughing and crying can _______________________________________________.

2How many tips are mentioned in this passage?

____________________________________________________________________

3_______________________________________________________________________

4_______________________________________________________________________

5_______________________________________________________________________

【题目】 The journey my daughter Cathy has had with her swimming is as long as it is beautiful.

Cathy had some terrible ___in her early childhood. After years of treatment(治疗)she ___became healthy.

Two years ago, while Cathy was watching the Olympics, a dream came into her sweet little headto be a___ .Last summer. she wanted to join our local swim team. She practiced hard and finally __ it. The team practice,___was a hard start. She coughed seriously and could hardly survive(生存)her first few weeks. Hearing her coughing one night, I decided to keep her____swimming. I told her she shouldn't swim after a whole night's coughing, but she refused to ____and went on swimming.

From that day on, Cathy kept swimming and she didn’t ___ single practice. She had a____will(愿望)within herself to be the best she could be. My-ten-year-old daughter was growing and changing right before my eyes. There were moments of difficulty of course: often she would be the last swimmer in the race.___ was difficult for Cathy to accept that she wasn’t a winner -ever. But she never gave up!

Then came the final awards ceremony(颁奖典礼) )at the end of the year. Cathy didn’t expect any award ___ was still there to cheer on her friends. As the ceremony was nearing the endI suddenly heard the head coach___, “The highest honor goes to Cathy! Looking around, he continued“Cathy has encouraged us with her __ and enthusiasm (热情).Although skills and talents bring great success, the most___ thing one can hold is the heart.

It was the greatest____of my daughter’s life. With all she had been through in her ten years, this was the moment of true success.

1A.troubleB.pressureC.matterD.illness

2A.usuallyB.finallyC.firstlyD.secondly

3A.swimmerB.runnerC.playerD.teacher

4A.increasedB.foundC.createdD.made

5A.howeverB.besidesC.insteadD.although

6A.fromB.inC.withD.at

7A.take offB.set offC.give upD.show up

8A.getB.missC.followD.start

9A.richB.weakC.strongD.kind

10A.SheB.ThatC.ThisD.It

11A.butB.soC.orD.and

12A.singingB.explainingC.announcingD.laughing

13A.timeB.willC.reasonD.mind

14A.valuableB.interestingC.excitingD.enjoyable

15A.yearB.monthC.weekD.moment

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网