题目内容
【题目】![]()
Look at the girl in the picture. She is an English pop singer. Her name is Connie Talbot. She is only 17. But she could sing Over the Rainbow well on TV at six. Her grandmother likes her very much and often asks her to sing for her.
Connie’s grandmother is not happy. But for her, it is a relaxing thing to hear Connie sing. “She sings really well,” her grandmother says. Connie is good at English and math, too. She does well at school. She likes French fries (炸薯条) very much and often eats them at home.
Connie is a star now. But her mother only wants her daughter to be healthy.
【1】What’s the girl’s family name?
A.Connie.B.Talbot.C.Rainbow.D.Smith.
【2】Connie’s ______ often asks her to sing.
A.motherB.fatherC.grandmotherD.grandfather
【3】Connie is good at ______ and ______.
A.math; sportsB.English; mathC.math; eatingD.English; French
【4】What food does Connie like?
A.French fries.B.Vegetables.C.Chicken.D.Hot dogs.
【5】From the passage, we know that ______.
A.Connie is a star now
B.Connie likes watching TV
C.Connie’s mother is a star
D.Connie’s grandmother likes watching TV
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】A
【5】A
【解析】
本文讲述了一位英国流行歌手Connie Talbot。她的奶奶很喜欢她,经常让Connie为她唱歌。她的英语和数学也很好,她在学校表现很好。现在她是个明星了,但是她的妈妈只希望她的女儿健康。
【1】细节理解题。根据常识可知道外国姓名,前面的是名,后面的是姓。英语中人的名和姓与中国人的名和姓刚好相反。last name= family name意为“姓”。结合“ Her name is Connie Talbot”,所以是Talbot,故选B。
【2】细节理解题。根据“Her grandmother likes her very much and often asks her to sing for her. ”所以是她的祖母,故选C。
【3】细节理解题。根据“Connie is good at English and math”她擅长英语和数学,故选B。
【4】细节理解题。根据“She likes French fries (炸薯条) very much and often eats them at home”她喜欢炸薯条,故选A。
【5】推理判断题。根据“Connie is a star now.”Connie现在是个明星了,选项B、C、D在文中没有提及,故选A。
【题目】The Westwood Middle School has decided to hold a blood drive (献血活动), and you can help.
Help with The Blood Drive |
The School is holding a blood drive for teachers, parents, and town people. We need everyone’s help to make it a success. That includes you! We need to collect 50 units of blood. That means 65 people are needed to come to the drive. |
How You Can Help |
Pick up information brochures (小册子) in the school office. Pass them out to your parents, teachers and any person who is healthy and at least 17 years old. |
When and Where to Go |
The blood drive will take place on Tuesday, October 21, from 3:00 to 6:00 pm, in the school canteen. |
【1】How many people are needed for the blood drive?
A. 50.B. 65. C. 17. D. 21.
【2】Students can pick up information brochures ____.
A. in the school officeB. at the school gate
C. in the school canteenD. on the school playground
【3】When will the blood drive take place?
A. On September 20.B. On September 21.
C. On October 20. D. On October 21.