题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Mr. and Mrs. Turner live outside a small town. They have a big farm and they are always busy working on it. Their son, Peter, studied at a middle school. The young man studied hard and did well in his lessons. It made them happy.
Last month Peter finished middle school and passed the entrance examination (升学考试). Mrs. Turner was very happy and told the farmers about it.
Yesterday morning the woman went to the town to buy something for her son. On the bus she told one of her friends how clever and able her son was. She spoke very loudly. All the people in the bus began to listen to her.
“Which university (大学) will your son study in?” a woman next to her asked.
“In the most famous university in our country!” Mrs. Turner said happily.
“The most famous university?”
“Oxford University (牛津).”
Most of the passenger (乘客) looked at her carefully. Some of them said to her, “Congratulations!”
A woman said, “I'm sure he'll know Fred Smith.”
“Who's Fred Smith?”
“He's my son.”
“Does he study in the university, too?”
“No,”said the woman. “He is one of the professors.”
(1)The story happened in ________.
A.America
B.France
C.Germany
D.England
(2)Mr. and Mrs. Turner were happy because ________.
A.their son did well in his lessons
B.they have a big farm
C.they have a good harvest
D.their son studied at a middle school
(3)Mrs. Turner wanted everyone to know ________.
A.her son finished middle school
B.her son was handsome
C.her son was going to study in a university
D.her son was very friendly to others
(4)Mrs. Turner spoke so loudly in the bus that __________.
A.her friend could hear her
B.all the people could hear her
C.she hoped to make all the people happy
D.she hoped they would say congratulations to her
(5)Which of the following is true? __________.
A.The woman wasn't interested in Mrs. Turner's words
B.Mrs. Turner knew nothing about the famous university
C.The woman wanted to stop Mrs. Turner from showing off (炫耀)
D.The woman next to Mrs. Turner wanted to show off her son, too
【答案】
(1)D
(2)A
(3)C
(4)B
(5)C
【解析】本文讲述的是特纳夫妇因为儿子各门功课都好而感到高兴。上个月,他们的儿子通过了升学考试,将要去上大学,他们很高兴,告诉其他的农场主。有一天,特纳太太坐公交车去镇上买东西。在车上她大声炫耀她儿子要上牛津大学。旁边有一位妇女告诉大家,她的儿子是牛津大学的教授。特纳太太不再炫耀了。
(1)D 推理判断题。题意:这个故事发生在哪儿?A. America美国;B. France法国;C. Germany德国;D. England英国。由下文的牛津大学可知,故事发生在英国。故选D。
(2)A 细节理解题。题意:为什么特纳夫妇很开心?A. their son did well in his lessons他们的儿子功课学得好;B. they have a big farm他们有一个大农场;C. they have a good harvest他们丰收了; D. their son studied at a middle school他们儿子在一中学学习。由第一段里的:The young man studied hard and did well in his lessons. It made them happy.可知,因为儿子学习努力,功课学得好,所以他们开心。故选A。
(3)C 细节理解题。题意:特纳夫人想要大家知道什么?A. her son finished middle school她儿子中学毕业了;B. her son was handsome儿子英俊;C. her son was going to study in a university她儿子要上大学了; D. her son was very friendly to others她儿子对别人很友好。由第二段可知,因为儿子中学毕业,考上了大家,特纳夫人想要大家知道。故选C。
(4)B细节理解题。题意:特纳夫人在公交车上讲得那么大,以致于什么?A. her friend could hear her她的朋友能听到;B. all the people could hear her所有的人可以听到;C. she hoped to make all the people happy她希望使大家开心;D. she hoped they would say congratulations to her她希望他们能祝贺她。由第三段最后的句子:She spoke very loudly. All the people in the bus began to listen to her.可知她声音讲得大,车上所有人都能听到。故选:B。
(5)C 推理判断题。题意:下面哪一个是正确的?A. The woman wasn't interested in Mrs. Turner's words那位女士对特纳夫人的话不感兴趣;B. Mrs. Turner knew nothing about the famous university特纳夫人对那所名校一无所知;C. The woman wanted to stop Mrs. Turner from showing off (炫耀)那位女士想要阻止特纳夫人炫耀;D. The woman next to Mrs. Turner wanted to show off her son, too 靠近特纳夫人的女士也想要炫耀她的儿子。那位女士的话会使特纳太太认为自己的儿子还不是最优秀的,她会停止炫耀。故选C。
【题目】请根据下列表格提供的信息, 写一篇短文介绍你的朋友Li Hong的情况。要求70词左右。开头已给出,词数不计入其中。
Name | Li Hong |
English Name | Lily |
Age | 14 |
Looks | tall, black hair, black eyes, small mouth |
Clothes | a white dress, red shoes |
Favorite color/food/animal | white/jiaozi/lions |
Get up | 6:30 |
Go to bed | 9:50 |
Li Hong is a Chinese girl.
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。B
It's the 3rd Family Fun Fair (集市)!
When: Saturday, October 5th from 9 a.m. To 3 p.m.
Where: The city park
Don't miss (错过) the 3rd Family Fun Fair! This |
Last year, the card game was very interesting. (Who could forget Mr. Snyder winning the game?) This year we have two more new kinds of games. So get ready to take part in the fair!
Visit our craft (工艺) tables. They will be better than ever! You can buy items such as clothes, bags and gift baskets.
Children aged 5 and under can take part in face painting for free. Mr. Garcia's third-grade art class and Mrs. Adams's fourth-grade art class will show how to do face painting.
No fair would be good without food. We will sell hot dogs, ice-cream and candy. We also have an apple pie contest (苹果派比赛). Just bring your pie to the pie table on the morning of the fair. At 1 p.m., Mr. Carter will choose a winner.
Tickets are only $2 each.
This will be the best fair ever. Don't miss it!
(1)This year, there will be _____ kinds of games in the fair.
A.2
B.3
C.4
(2)Which of the following is free to children aged 5 and under?
A.Ice-cream.
B.Apple pies.
C.Face painting.
(3)The writer wrote this material mainly to _____.
A.get people to go to the fair
B.tell about Mr. Snyder's story
C.show how to win the games