题目内容
【题目】
HIGH-JUMPER and punk(朋克) rocker Kimi Qiao, 22, is very confident. In fact, he's something of a big mouth about his talent. “No one will ever forget me,” said Qiao.
The 2007 My Show winner has recently published Private Life, a photo-book. It records everything about the days when he was young.
As a teenager, he was a keen athlete, training every weekend and holiday. His event (项目) was the high jump and he won a number of national championships. He even shared a coach with Liu Xiang.
However, Qiao's parents wanted him to concentrate more on his studies and he finally went to a university in his city. It was during this time he became interested in music. When he was 18, he took part in a singing contest, where he met Wang Lee-hom. Later, he started a student band called Pink17. He was a drummer. Since then Qiao has known that music will be his life.
Today he's still a dreamer. He wants to make punk rock popular in China. “Although I've only been into it for a year, I'll do my best to make it big,” he said.
【1】From the first paragraph, we can know Kimi Qiao ________.
A. has a big mouth B. thought everyone would forget him
C. is confident of his talent D. is a very shy girl
【2】Private Life ________.
A. is a photo-book B. is about the 2007 My Show
C. was published in 2007 D. is an album
【3】The Chinese meaning of the underline word “keen” is ___________.
A. 懒惰的 B. 热衷的
C. 愚笨的 D. 创造力的
【4】When he took part in a singing contest, he was ________ years old.
A. 22 B. 17 C. 18 D. 20
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Kimi was a high jumper before going to university.
B. Kimi formed a band called Pink17 when he was 17.
C. Kimi’s parents prefer him to be a drummer.
D. Kimi is always dreaming to be an athlete like Liu Xiang.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
本文介绍了乔任梁的性格,爱好以及他的梦想。
【1】C
推理判断题。根据HIGH-JUMPER and punk(朋克) rocker Kimi Qiao, 22, is very confident. In fact, he's something of a big mouth about his talent.可知乔任梁对自己的才华感到自信,故选C。
【2】A
细节理解题。根据The 2007 My Show winner has recently published Private Life, a photo-book.可知《私人生活》是一本摄影集,故选A。
【3】B
词义猜测题。根据training every weekend and holiday.可知他每个周末和假期进行训练,因此表示他对体育非常热衷,故选B。
【4】C
细节理解题。根据When he was 18, he took part in a singing contest, where he met Wang Lee-hom.可知他在18岁时参加了一个歌唱比赛,故选C。
【5】A
推理判断题。根据His event (项目) was the high jump and he won a number of national championships. He even shared a coach with Liu Xiang.However, Qiao's parents wanted him to concentrate more on his studies and he finally went to a university in his city.可知乔任梁在上大学之前是一名跳高运动员,故选A。
根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据When he was 18, he took part in a singing contest, where he met Wang Lee-hom.可知他在18岁时参加了一个歌唱比赛,故选C。
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500.
B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20.
D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.
【4】If you choose a Land Rover Discovery, you will__________.
A. spend less money on fuel B. take 5 people at most each time
C. be more friendly to the environment D. be able to drive on rough roads