题目内容
【题目】 Most people follow others blindly just because they feel it safe to follow a large number people. In some rare cases it might be right to follow the crowd, but in most cases this can be a big mistake. In fact there are reasons why we shouldn’t follow the crowd blindly.
According to a study, people often follow the crowd when they aren't sure about the direction they should take. This means a large number of people could be following others without understanding what's right and what's wrong! This makes more people follow and as a result most people move in a certain direction even if it isn’t right.
A man who wants to be successful always hopes for others' guidance and he usually follows the same path of most people, but the question this man never asks himself is: are all of those people successful? Of course not! If you want to follow a crowd, then follow a successful one. However, in real life you'll only find one successful person among hundreds of people, and that's why following the crowd makes no sense at all.
Most people act emotionally (感情用事地) without thinking wisely. If you always follow others because they're greater than you in number, then sooner or later you'll discover that you're taking emotional decisions you might regret later.
However, should we never follow the crowd? No. I'm not trying to say you should never follow the crowd, but instead I'm just asking you to think wisely before you take a decision. If you find others are right, there is no problem in following them, but if you have doubts about the direction they're moving in, don't follow them blindly.
【1】According to the passage, most people like to follow others because_________.
A. they feel it kind of safe
B. they don't want to be different
C. they believe they take the right direction
D. they want to make good impressions on people
【2】Which is right according to the author’s opinions?
A. It is wrong to follow other people.
B. It takes much time to think wisely.
C. You shouldn't be sorry for what you have done.
D. You should use your brain before following others.
【3】What is the text mainly about?
A. Results of following others.
B. Reasons for not following others blindly.
C. Advantages of making wise decisions.
D. Ways of finding successful people to follow.
【4】Which of the following best shows the structure of the text?
A.
B.
C.
D. ![]()
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】B
【解析】
这是一篇议论文,作者论述了盲目跟从他人可能是一个大错误。百分之九十五的人不会成功,因为他们跟错了队。但是,这并不是意味着不能跟随他人,正确的做法是,在确定是否跟随他人之前必须三思而后行。
【1】细节理解。根据文中Most people follow others blindly just because they feel it safe to follow a large number people.可知,他们感觉那是一种安全。故选A。
【2】细节理解。根据文中However, should we never follow the crowd? No. I'm not trying to say you should never follow the crowd, but instead I'm just asking you to think wisely before you take a decision. If you find others are right, there is no problem in following them, but if you have doubts about the direction they're moving in, don't follow them blindly.可知,在你跟随别人之前你应该动脑。
故选D。
【3】主旨大意。通读整篇短文可知,这篇文章告诉我们不要盲目地去跟从别人。故选B。
【4】篇章结构。通读整篇短文可知,第一段是总体概述人们为什么喜欢跟从别人;2,3,4段分别讲述了为什么人们喜欢跟从别人;最后一段总述在跟随别人之前要三思而后行。根据结构图可知选项B正确的。故选B。