题目内容

【题目】

A. Where is it?

B. What’s up?

C. How lucky they were!

D. They have no place to live.

E. Did he lose any family members?

F. I think you can invite them here.

G. Unfortunately, I lost his address.

A: You look worried. 1  

B: I am worried about my friend. You know I have a friend in Nepal(尼泊尔).

The earthquake took place in his hometown.

A: Hmm … 2   

B: No. They were traveling in Paris that day.

A:3

B: Yes. But their house was destroyed.4

A: That’s a problem. 5We have rooms to offer them to live in.

B: That’s a good idea. I will send an e-mail to invite them at once.

【答案】

1B

2E

3C

4D

5F

【解析】

本对话介绍了B的一个尼泊尔朋友,他的家乡发生了地震,B很担心,幸运的是他们没有受伤,而是失去了住所,因此A建议B邀请他们来。

1细节理解题。根据下文的句子I am worried about my friend. You know I have a friend in Nepal(尼泊尔). 我担心我的朋友。你知道我在尼泊尔有个朋友。可知,上文应该问你怎么了?结合所给的选项可知,选择What’s up? 你怎么了?符合语境。故选B

2细节理解题。根据下文的句子No. They were traveling in Paris that day. 不,那天他们在巴黎旅行。可知,上文应该是一个一般疑问句的句子,结合所给的选项可知,选择Did he lose any family members? 他有没有失去家人?符合语境。故选E

3细节理解题。根据上文的句子No. They were traveling in Paris that day. 不,那天他们在巴黎旅行。可知,当地震发生时,他们在旅行,下文应该说他们很幸运。结合所给的选项可知,选择How lucky they were! 他们真幸运!符合语境。故选C

4细节理解题。根据下上文的句子But their house was destroyed. 但是他们的房子被毁了。可知,下文应该提到他们住的问题。结合所给的选项可知,选择They have no place to live. 他们没有地方住。符合语境。故选D

5细节理解题。根据下文的句子We have rooms to offer them to live in. 我们有房间供他们居住。可知,上文应该提到解决这一问题的办法。结合所给的选项可知,选择I think you can invite them here. 我想你可以邀请他们来。符合语境。故选F

补全对话做题技巧。

(1)通览全文、领会大意、揣摩话题。解题时应先跳过空格通览全文,了解对话大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题。

(2)根据语境、细读选项、选择答案。在把握话题和语境的基础上,针对对话的每一空白处,细读所提供的选项,认真分析它们之间的异同,依据对话有关情景内容,选择正确的答案。

(3)通盘考虑、前后联想、先易后难。要从对话整体理解出发,依照上、下问答的逻辑顺序来考虑所选择的答案,不可不顾前后顺序,孤立地就上句就补下句,这样可能出现所补句子符合上文而不符合下文的情况。要先解决有把握的、容易的,再回头补选较难的。

(4)通读对话、义形结合、验证答案。将对话补全之后,再将整段对话通读一遍,逐一验证答案。所选的答案不仅语义上要符合语境,而且要保证语言正确,做到说话得体。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Class Schedule for Monday

8:00 a.m.

Information Technology (IT) ---Using the Internet

Students learn to surf the Internet and use search engines. The lesson also offers students the best websites for online learning.

10:00 a.m.

Drama

Students learn about a given play and have the chance to act it out in class.

11:00 a.m.

Painting with watercolors

Students learn how to use watercolors properly. If the weather is good, the lesson may take place outdoors.

11:50 a.m.

Lunch break

1:00 p. m.

Science (Biology / Chemistry)

Student can choose either of them.

In biology this week, the topic is Human Body. Students will learn about how it works.

Alternatively. Students can study chemistry in the science lab. This week students will learn H2 and O2.

2:00 p.m.

---------

3:00 p.m.

Sports (football for boys and tennis for girls)

A. Skills

Students learn about the skills of a certain sport from videos of past games.

B. Practice

After we pick teams, students will play a match lasting 45 minutes.

After school

Homework

IT----search for some websites at home (about 30 minutes);

Drama----preview a part for next lesson (about 40 minutes);

Biology / Chemistry--- write a short report on the lesson (about 20 minutes).

1At _________, students are having a painting lesson.

A. 9:30 a.m.B. 11:15 a.m.C. 1:30 p.m.D. 2:00 p.m.

2Students should write a report for the _________ class.

A. physicsB. scienceC. dramaD. sports

3Each student needs about _________ to finish his homework.

A. half an hourB. 20 minutes

C. two hoursD. one and a half hours

【题目】 Good Internet manners

Nowadays, we use the Internet to do many different things, such as looking for information, watching videos and chatting with friends. How should we behave on the Internet? 1

First of all, you should never forget your manners. Be polite to others. Don’t post rude comments (评论) or say bad things about people. When you see a mistake in other' s writings, do not laugh at them or correct them publicly.2

Second, you should respect other people’s time.3Some may enjoy reading such messages, but a lot of people feel annoyed because they need to spend time deleting those messages.

4Some become impolite to others when they get online as they think that nobody will know. This is not true. With the development of technology, it is easy for others to find out about your bad behavior.

It is common for people to use improper language on the Internet. For example, people may use “u” to replace “you” when they are writing online.5 However, if you are writing to your teachers or parents, you should use proper language. Here is the golden rule for going online: If you want other people to treat you well, you should treat them well first.

阅读短文,把 A-E 五个句子填入空中空缺处,使短文内容完整。

A. You can send them a private message to tell them about the mistake.

B. Third, you should behave as you would in real life.

C. Don’t send or forward silly messages to others.

D. The following rules can help you show good manners online.

E. This is OK if you are writing to your friends.

【题目】 Do you play King of Glory(《王者荣耀》)? If sodo you like the game? Why or why not?

Li Ming is a 13-year-old student in Shanghai. Since last May, he has spent most of his spare time on King of Glory. "Every boy in my class is playing it, "he said. "Good players are respected."

King of Glory has been a very popular mobile game in China. It has had 50 million daily users. Unlike other games, King of Glory names all of its characters after figures from China's history. "All of them look very cool," said Li. His favorite hero is Jing Ke. "She’s very pretty, "the boy added.

Yes, you read right. The real Jing Ke was a man. In the game, however, he has been turned into a woman. Jing Ke is not alone. Li Bai, as we know, was a famous poet. In the game, his job is to kill the others. China's first known physician(医师), Bian Que, meanwhile, doesn't just cure people. He also poisons (毒害)his enemies.

This has caused a hot debate(辩论). Some parents are worried that the game may mislead their children. An article also criticized the game rewrote China's history.

Others, however, are less worried. They think a game is a game.

The real problem, perhaps, is that there is no game rating sysem(评价制度) in China. King of Glory is designed for people over 16 years of age. According to a survey, however, more than 30 percent of the players are in primary or middle school. They are too young to tell the differences between fact and fiction(虚构).

1According to the article, how old was Li Ming when he started playing King of Glory?

A. Ten years oldB. Eleven years old

C. Twelve years oldD. Thirteen years old

2What does the underlined word "figure" in paragraph 2 mean?

A. 数字B. 目标C. 影像D. 人物

3According to the article, in King of Glory, Li Bai is a_________.

A. studentB. killerC. physicianD. game developer

4According to the article, how does the author think the problem can be solved?

A. By deleting all the misleading characters from King of Glory.

B. By preventing those under 16 from playing King of Glory.

C. By waiting for China to create a game rating system.

D. By including some history lessons in King of Glory.

5Which of following is NOT true about King of Glory according to the passage?

A. Bian Que in the game has been turned into a woman.

B. All of its characters named after figures from China's history.

C. Li Ming likes Jing Ke in it because she's very pretty.

D. About more than 15 million daily players of it are in primary or middle school.

【题目】 When you look up into the night sky, you can see the moon. But did you know that you’re only seeing one side of the moon? The other side, also known as the far side of the moon, has long been a secret to us__But now, we have a chance to see what’s on the far side.

On Jan 3, China’s Chang’e 4 probe (探测器) landed on the far side of the moon. It is the first probe in history to land there.

Chang’e 4 has already done a lot of things on the moon. One of its jobs is to grow plants. Chang’e 4 took six living things to the moon, such as cotton , potatoes and fruit flies. The cotton has already started growing. This is the first time humans have grown plants on the moon.

Chang’e 4 also took a lot of pictures of the moon’s far side. With these pictures, scientists will learn more about the moon.

1What does the underlined sentence in Paragraph 1 mean?

A. There is a secret place on the other side.

B. We are not interested in the far side.

C. We don’t know much about the other side.

D. The other side has already been known to humans.

2What do we know about the Chang’e 4 probe?

A. It landed on the far side of the moon.

B. It left Earth on Jan 3.

C. It is the first probe made by China.

D. It has found out all of the moon’s secrets.

3What has Chang’e 4 done so far?

a. It has grown some plants on the moon.

b. It has become the first probe to land on the moon.

c. It has built a probe on the moon.

d. It has taken photos of the far side of the moon.

A. a bB. a dC. c dD. b c

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网