题目内容
【题目】 My First Marathon (马拉松)
![]()
A month before my first marathon, one of my ankles was hurt and this meant not running for two weeks, leaving me only two weeks to train. Yet, I decided to go ahead.
I remember back to my 7th year in school. After my first PE class, the teacher told me that I was "not athletic (运动型的)". The idea that I was "not athletic" stuck with me for years. When I started running in my 30s, I realized running was a fight against myself, not about competition or whether or not I was athletic. It was all about the fight against my own body and mind. A test of wills!
![]()
The night before my marathon, I dreamed that I couldn't even find the finish line.
I woke up, being helpless and nervous but ready to prove something to myself. Shortly after crossing the start line, my shoe lace became untied. So I stopped to tie it. Not the start I wanted! I had been left behind others at the beginning.
At mile 3, I passed a sign: "GO FOR IT, RUNNERS!"
By mile 17, I became out of breath and the once-hurt-ankle hurt badly, but I still stayed the course, walking a bit and then running again.
As I came near to mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. She never minded the alarm clock sounding at 4 a. m. or questioned my expenses on running.
I was one of the final runners to finish. But I finished! And I got a medal. In fact, I got the same medal as the one that the person who came in first place had. I can now call myself a "marathon winner".
【1】What happened to the writer a month before his marathon?
A.He hurt his knees.B.He got hurt in one ankle.
C.He wanted to give up.D.He went back to his school.
【2】According to the PE teacher in the 7th year in school, the writer________.
A.didn't train hardB.could finish the marathon
C.wasn't good at sportsD.would get support from many fans
【3】What does the story mainly tell us?
A.One is never too old to learn.
B.Failure is the mother of success.
C.A man can make success with the help of family.
D.A winner is the one with great effort and a strong will.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【解析】
本文介绍了作者的七年级体育老师认为他不擅长体育,他在30几岁的时候坚持跑马拉松。他在比赛前一个月脚踝受伤了,他坚持训练。在比赛中,他的脚踝疼得厉害,他也坚持跑完了马拉松,凭着自己坚强的意志赢得了比赛。
【1】
细节理解题。根据“A month before my first marathon, one of my ankles was hurt”可知,作者在马拉松比赛前的一个月脚踝受伤了,故选B。
【2】
推理判断题。根据“I remember back to my 7th year in school. After my first PE class, the teacher told me that I was "not athletic (运动型的)".”可知,根据七年级的体育老师的说法,作者不擅长体育。故选C。
【3】
主旨大意题。根据“It was all about the fight against my own body and mind. A test of wills!
”和“I was one of the final runners to finish. But I finished!”可知,本文主要讲述了作者凭着自己坚强的意志和努力,跑完了马拉松,成为了获胜者,故选D。
【题目】
Do something for your local environment In this issue(期号), we look at things we can do for our local environment. |
3. Cleaner streets for the town In the last few weeks, lots of new bins have been placed along the high street in an effort to keep our town tidy. Our community wardens will be patrolling the street and will fine anyone who drops litter. The fine for littering is 100. 4. One green, one brown and one black Starting this month, we’re introducing a new rule of recycling. Households will be given three bins. The green one is for recyclable rubbish, such as paper, plastic, glass and card; the brown one is for garden and food waste and the black bin is for all other rubbish. New collection time will be announced soon. |
1. 70 Do you want to grow your own vegetables or keep a few chickens? Do you think you have green fingers? There are almost one hundred sites available on three-year leases(租赁). All the sites are available on a first come, first served basis. Interested? Then give us a call. 2. Cycle, don’t drive! Do you drive to work? Could you cycle? We have built lots of new cycle lanes in the last two years. They are clearly marked and you can find a complete route map on our website. Remember, cycling is not only good for the environment but will also help you stay healthy. | |
Any questions? Call 0908 551 372 and speak to Sam Davies or visit www.townsvillegoesgreen.gov.uk for more information. | |
【1】Who is the text aimed at?
A.School children.B.General public.
C.Young people.D.Government officials.
【2】Which heading best fits the blank?
A.Make money from the siteB.Want to have green fingers?
C.Feed the world! Start with your familyD.Live local, think global, stay hopeful
【3】Where can you find a cycle route map?
A.On a travel guide.B.On a local newspaper.
C.On the next issue.D.On the council website.
【4】The underlined word ‘patrolling’ is closest in meaning to ______.
A.cleaningB.checkingC.crossingD.blocking
【5】Which bin do you use if you want to throw away bottles?
A.Green.B.Brown.C.Black.D.None of the above.
【6】The text is written to _______.
A.warn of dangerB.review a book
C.provide informationD.argue over a problem
【题目】请阅读下面海报,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
As we all face the novel coronavirus (新型冠状病毒),protecting yourself means protecting others. The following poster in the neighborhood will tell you how to do it.
| |
Wash your hands properly. Your hands might have touched things that could be polluted by the virus. Washing your hands can stop the virus from spreading from hands to the rest of your body. It should take no less than 20 seconds to do it under running water. |
Wear a mask. If you have to go to crowded places, remember to wear a mask. Stay at least 1 meter away from other people. Many kinds of epidemics can be spread through air. Wearing a mask can prevent diseases from hitting your face or mouth. |
Keep indoor air fresh. During your stay indoors, open windows to let fresh air in three times a day for 15 minutes to half an hour each time. You can fall ill when a large amount of virus gets together. More fresh air can stop that. |
Develop good habits. Good habits like eating healthily, exercising and getting enough sleep can help keep a healthy body, which is strong enough to fight against virus. Your body itself is a safeguard against diseases. |
【1】_________ can help stop the way that virus spreads from hands to other parts of the body.
A.Wearing masksB.Washing handsC.Opening doors
【2】When staying in the crowd, you should keep no less than _________ meter(s) away from others.
A.oneB.fifteenC.twenty
【3】When you stay at home, you should___________________.
A.wear the mask all the time
B.leave the windows open all day
C.make sure to let more fresh air in
【4】According to the poster, you can fight against diseases by_______________.
A.developing good habits
B.shaking hands with people
C.meeting as many people as possible
【5】The poster is put up in the neighborhood to tell people___________________.
A.the importance of keeping healthy
B.the methods of protecting themselves
C.the background of preventing COVID— 19