题目内容

【题目】 Gardening is an activity where you have to get your hands dirty. I know how to do this_________ my grandparents. My grandfather loved gardening. After his arrival in Canada before World War II, Ya Ya opened a small restaurant while my _____________, Yang Yang, didn’t speak any English.

My grandfather took great pride in growing peas, carrots, which he used in home cooking. The entire backyard was devoted to his plants. I would walk in the garden, looking _______________ to the bean stalks (竿) high above my 7-year-old body.

A few years later, my grandfather grew ill. When he died, I was _______________ to see my grandmother pulled up most of the remaining plants. Still only a child, I asked my cousin _________Grandma had dug up Grandpa’s plants. She told me that the garden reminded her of my grandfather.

Years passed, and soon my grandmother was bent-over with age. My father moved her to be closer to our family, which meant taking her away from her home and from the remains of the garden. Shortly after the move, she telephoned my father, and I could hear her _________ shouting in Chinese, asking why he had moved her so far away from her life.

One evening, Grandma told me to _______ her to the backyard. There, in a small patch ()of soil beside the garage, was a row of Chinese spinach (菠菜). She was gardening at 92.

I now have a house and family of my own. Last _______________ my tomato plant gave us some grape sized fruits by August’s end. I often think back to my grandfather’s garden. And I think about how my grandmother started gardening over again in a new city, far from her first home in Canada, and even further from _____________ .

We all must start somewhere, and sometimes we must start again. And sometimes, starting again ______________ means allowing new roots to grow.

1A.instead ofB.because ofC.according ofD.belong to

2A.motherB.fatherC.grandmotherD.grandfather

3A.upB.downC.backD.out

4A.worriedB.excitedC.surprisedD.tired

5A.whatB.howC.whereD.why

6A.sadlyB.happilyC.peacefullyD.proudly

7A.inviteB.followC.carryD.show

8A.springB.summerC.autumnD.winter

9A.AmericaB.EnglandC.ChinaD.Japan

10A.nearlyB.hardlyC.speciallyD.simply

【答案】

1B

2C

3A

4C

5D

6A

7B

8B

9C

10D

【解析】

这是一篇记叙文,文章讲述祖父母的花园给作者的回忆和对他的影响。祖父在花园种植植物,他去世之后,祖母因为花园会让她想起祖父,把花园里的祖父的植物都拔起来了。祖母年纪大的时候,父亲将她搬到离她自己的家更远的地方,她很伤心冲父亲大叫。后来作者发现她在后院里又种起了菠菜。作者现在有了自己的房子和家庭,他也开始种植物。

1

句意:由于我的祖父母,我知道怎样做这件事。

instead of而不是;because of因为;according of根据;belong to属于。此处表示原因,用短语because of。故选B

2

句意:当他在二战前到达加拿大,祖父开了一个小餐馆,而我的祖母,不会说英语。

mother母亲;father父亲;grandmother祖母;grandfather祖父。根据“my grandparents”可知前一句讲述祖父,此处讲述祖母grandmother。故选C

3

句意:我在花园里走路,向上看高过七岁男孩身体的豆竿。

up向上;down向下;back回来;out外面。根据“high above my 7-year-old body”可知此处是向上看。故选A

4

句意:当他去世时,我吃惊的看到我祖母把剩下的植物大多数都拔起来了。

worried担心的;excited兴奋的;surprised吃惊的;tired疲劳的。根据“see my grandmother pulled up most of the remaining plants”我看到祖母把剩下的植物大多数都拔起来了感到很吃惊,用形容词surprised。故选C

5

句意:仍然只是一个孩子,我问我表姐为什么祖母把祖父的植物挖出来。

what什么;how怎样;where哪儿;why为什么。根据“She told me that the garden reminded her of my grandfather”可知此处用why表示“为什么”。故选D

6

句意:她打电话给我父亲,我能听到她用汉语伤心地大叫,问为什么父亲把她移到离她生活这么远的地方。

sadly伤心地;happily开心地;peacefully和平地;proudly自豪地。根据“taking her away from her home and from the remains of the garden”可知父亲把她移到离她的家和花园较远的地方,根据“shouting in Chinese”可知祖母很伤心。故选A

7

句意:一天傍晚,祖母叫我跟着她去后院。

invite邀请;follow跟随;carry搬运;show展示。此处指的是叫我随着她去后院,用动词follow。故选B

8

句意:去年夏天,我的西红柿植物在八月底的时候给我们一些葡萄大小的水果。

spring春天;summer夏天;autumn秋天;winter冬天。根据“tomato”及 by August’s end”可知此处指的是西红柿夏天结果实。故选B

9

句意:我想起我的祖母怎样开始在一个新的城市又一次开始打理花园,那个城市远离她的加拿大的第一个家,而且甚至离中国更远。

America美国;England英国;China中国;Japan日本。根据“shouting in Chinese”可知祖母是从中国去的加拿大。故选C

10

句意:有时候,重新开始仅仅意味着允许新的根开始生长。

nearly接近;hardly几乎不;specially特别地;simply简单地,仅仅。根据“We all must start somewhere, and sometimes we must start again”我们必须在某处开始,有时必须重新开始;以及“allowing new roots to grow”允许新的根开始成长;此处用副词simply做修饰,表示“只是,仅仅”。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A, B, C, D四个选项中,选出最佳选项。

On a trip to California, my family stopped for lunch. As we walked toward the entrance to the restaurant, a man with messy and dirty hair opened the door for us and greeted us in a friendly way.

Once inside, my daughters whispered, “Mum, he _________.” After we ordered our lunch, I told the kids to look _________ the appearance. The day I became a mother, I had decided to set a good example for my children. Sometimes when things didn’t go right, being a good example was hard. When our meal arrived, I realized I had left the car-sick pills in the truck. With the windiest(蜿蜒的) trip ahead, the _________ needed them, so I went for them.

Just then, the “doorman” was opening the door for a couple. They rushed past him without even looking at him. Letting them in first, I said a loud “thank you” to him as I was drawing near.

When I returned, we talked a bit. He said he was not allowed inside _________ he bought food. I went back and told my family his _________. Then I asked our waitress to add one soup and sandwich. The kids looked at me _________ as we had already eaten. When I said the order was for the “doorman”, they smiled. When it was time to _________ our trip, I noticed the “doorman” enjoying his meal. Upon seeing me, he stood up and thanked me heartily. He then _________ his hand for a handshake and I gratefully _________. I suddenly noticed the tears in his eyes.

While we can’t choose many things in life, we can choose when to show thanks. I said thanks to a man who had __________ helped open a door for me, and also said thanks for that chance to teach my children by example.

1A.smokesB.smilesC.tastesD.smells

2A.beyondB.overC.aroundD.into

3A.kidsB.coupleC.manD.waitress

4A.beforeB.unlessC.thoughD.since

5A.storyB.purposeC.experienceD.requirement

6A.in turnB.in dangerC.in doubtD.in fear

7A.makeB.startC.takeD.continue

8A.reachedB.washedC.raisedD.gave

9A.pushedB.acceptedC.missedD.refused

10A.carefullyB.simplyC.speciallyD.patiently

【题目】 随着互联网和教育模式的发展,网络教学越来越普遍。这种授课模式会有哪些优点和缺点?请你根据下表提示的信息,结合你的体验,谈谈你对网络学习的看法,并以“My Views on Online Courses”为题,写一篇文章。

网络学习

优点

缺点

1、教学视频可以多次观看;

2、学习地点不受约束,更加方便;

3、独自在电脑前学习,不受打扰,更加专注;

......

1、自我要求不严格,很容易沉迷于网络游戏,落后于其他人;

2、对眼睛和身体有害;

3、师生之间缺乏交流,作业无法按时完成且错误太多;

......

你的观点

我认为网络学习……在校学习.....

注意事项:

1. 文章需包含以上要点,并适当发挥,使短文连贯、通顺。

2. 词数100词左右,短文开头已给出,不计入总词数。

3. 短文中不得出现真实的姓名、校名、地名等相关信息。

参考词汇:convenient adj.方便的 disturb v.打扰 focused adj.专注的

My Views on Online Courses

In recent years, with the development of Internet and education mode, online courses have become increasingly common.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网