题目内容

Beijing is in _____China and China is a(n) ______country.

A. North/Western B. Northern/ Eastern C. South/ Eastern D. East/West

B 【解析】句意:北京在中国的北部,中国是一个东方的国家。根据常识可知北京在中国的北部,排除C/D;根据常识可知中国是一个东方的国家,两个空都是用形容词修饰名词做定语;故选B
练习册系列答案
相关题目

In 50 years of travelling, he has visited every country in the world except three. And everywhere he goes, he sends himself a postcard. He always chooses a postcard with beautiful scenery( 风景). Usually he writes just a short message to himself.

Colin McCorpuodale was born in London in 1938. On one of the walls in his room, you can see a large map of the world. There are hundreds of little red pins( 别针) stuck in it. "These pins mean a lot to me," says Mr McCorpuodale. "I follow the rule. I can stick one in only if I've been in a place for more than 24 hours."

Of course, Mr McCorpuodale has his favourite places. He describes New Zealand as "a wonderful country". About China, he says, "This is a special country in the world. I like her wonderful culture and friendly people.

Wherever he goes, Mr McCorpuodale takes with him a photo of his wife, a candle, a shirt with a secret pocket and a pen.

So why does he do so? For the postcards or the travels? Mr McCorpuodale laughs, "Neither. Only for the meaningful life. "

Colin McCorpuodale---a great 1.

Place of birth

2.

What makes him great?

He has travelled to every3. in the world except three.

What does he do when

he goes to a new place?

He sends a postcard to4..

His special map

It's a map with 5. of pins. When he stays in a place for over a whole 6., he will stick a pin in the map.

His 7. places

New Zealand: a8.country

China: a special country with wonderful 9.and friendly people.

The aim of visiting

different countries

To make his life 10..

1.traveller 2.London 3.country 4.himself 5.hundreds 6.day 7.favourite 8.wonderful 9.culture 10.meaningful 【解析】文章讲述了在50年的旅行中,科林参观了世界上除了3个国家以外的所有国家,无论走到哪里,他都给自己寄一张明信片,通常他只是...

Scientists wanted to know more about the moon. They thought the best way was to send men to the moon. The moon is about 384,000 kilometers away from the earth .A plane can not fly to the moon because the air reaches only 240 kilometers away from the earth. But something can fly even when there is no air. That is a rocket(火箭).

How does a rocket fly? There is gas in the rocket. When the gas is made very hot inside the rocket, it will rush out of the end of the rocket, so it can make the rocket fly up into the sky.

Rockets can fly far out into space. Rockets with spaceships with men in them have been to the moon. Several rockets with spaceships with men have flown to another planet much farther away than the moon. One day rockets may be able to go to any places in the space.

根据短文内容选择正确答案

1.Scientists can be sent to the moon by______.

A. plane B. rocket C. satellite D. man-made satellite

2.The earth is about 384,000 kilometers away from__________.

A. moon B. universe C. star D. sun

3.A plane can not fly to the moon because____________.

A. there is no gas in the plane

B. the plane must be driven by a man

C. there is no air above 240 kilometers away from the earth.

D. it is smaller than a rocket

4.The hot gas in the rocket is used for _____.

A. keeping the men in the rocket warm B. cooking food

C. making the rocket fly up D. keeping the balance of temperature

5.What does this passage mainly talk about?

A. the gas in the rocket

B. the plane can’t fly to the moon

C. we can know about the moon with the rockets

D. the way from the earth to the moon

1.B 2.A 3.C 4.C 5.D 【解析】文章讲述了科学家想了解月亮,所以就用火箭把载人的宇宙飞船发送到太空,也许有一天火箭能飞到太空中其他的地方。 1.根据Rockets with spaceships with men in them have been to the moon.可知火箭能把科学家送到月亮上;故选B 2.根据The moon is...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网