题目内容

【题目】

The news for Antonio was not good. The ship that sank in the sea between England and France was his. Its valuable cargo lay at the bottom of the sea, and Antonio had lost his money. His friends hoped that there would be no more bad news for him.

Shylock was still angry about his daughter, Jessica, and the news for him was not good,

either. He paid people to look for her, but they could not find her. They came back with news about money she had spent and the jewels she had sold. All this made Shylock angrier and angrier.

However, when he heard that Antonio had lost a ship and all its valuable cargo, he was pleased. He decided that if Antonio could not pay back his debt when it was due, he would make him pay the penalty. He would take one pound of his flesh. He would choose the heart. Then Antonio would not be able to take business away from him any longer because he would be dead.

The news got worse for Antonio. He lost another ship in a storm near Tripoli. It was a very large ship and its cargo was very valuable. The ship and its cargo sat at the bottom of the sea. The news soon came to Venice and Shylock was happier than ever. Now he would have revenge on his old enemy. He looked forward to taking one pound of Antonio’s flesh.

“You will not take a pound of his flesh, will you?” Antonio’s friends asked Shylock. “What use is that? What can you do with it?”

“I can use it to go fishing,” he replied. “I can't eat it, but it will make me feel good. He has often laughed at me when I lose money. He even laughs at me when I don't lose money. He lends money to people for no interest, and so he takes away my friends and my business. Why does he do this? It is only because I am a Jew. But a Jew is just another person. Don't I have eyes and hands like he does? Don't I have feelings and passions like he does? Don't I eat the same food? Don't the same weapons hurt me as hurt him? Don't I get sick with the same illnesses as he does? Am I not cured in the same way? Don't I get hot in the summer and cold in the winter as he does? If you cut me, won't I bleed? If you tickle me, won't I laugh? If you poison me, won't I die? If you do me wrong, won't I take revenge?”

1Why does Shylock become angrier and angrier?

A.Because Antonio’s ship sank in the sea.

B.Because he lost lots of money and jewels.

C.Because his daughter left him without telling him.

D.Because Antonio lent money to people for no interest.

2What does the underline word “penalty” probably mean in Paragraph 3?

A.billB.lossC.punishmentD.cargo

3Which is the right order of what happened in the story?

Antonio lost a ship in a storm near Tripoli.

Antonio borrowed some money from Shylock.

Antonio’s friends asked Shylock about the flesh.

Shylock paid some people to look for his daughter.

A.②④①③B.④②③①C.②④③①D.④②①③

4What does Shylock mainly want to express in the last paragraph?

A.The way he will deal with the flesh.B.The reasons that he will do to Antonio.

C.His feeling at that moment.D.The personalities of a Jew.

5Which of the following might be the best title for the passage?

A.Antonio and his shipsB.Shylock and his Daughter

C.Shylock’s RevengeD.Bad News for Antonio

【答案】

1B

2C

3A

4B

5D

【解析】

文章讲述的是《威尼斯商人》的一个故事情节。安东尼奥的商船出事沉入到了海底,他的朋友希望他不要再有坏消息了;夏洛克的女儿私奔让他感觉很懊恼,但是听说安东尼奥出事后,他很高兴,他要安东尼奥还钱,如果不按时还钱,他就要从安东尼奥身上割下一磅肉,他说了他要割安东尼奥的肉的理由。

1

细节理解题。根据They came back with news about money she had spent and the jewels she had sold. All this made Shylock angrier and angrier他们带回她花了钱卖了珠宝的消息,所有这些让夏洛克越来越生气;故选B

2

词义猜测题。根据He decided that if Antonio could not pay back his debt when it was due他决定当债务到期时,如果安东尼奥不能按时归还;和He would take one pound of his flesh.他将割下他的一磅肉;可猜测是“惩罚”;bill账单;loss损失;punishment惩罚;cargo货物;故选C

3

细节理解题。根据He paid people to look for her, but they could not find her. 他花钱让人找他的女儿,All this made Shylock angrier and angrier.这让夏洛克越来越生气,However, when he heard that Antonio had lost a ship and all its valuable cargo, he was pleased. He decided that if Antonio could not pay back his debt when it was due, he would make him pay the penalty.然而当他听说安东尼奥商船出事时,他很高兴,他决定如果债务到期他不能偿还,他要惩罚他;可知是安东尼奥先借钱,夏洛克后让人找女儿;The news got worse for Antonio. He lost another ship in a storm near Tripoli.对安东尼奥更糟糕的消息是,在一次暴风雨中他在的黎波里附近丢了另一个船;“You will not take a pound of his flesh, will you?” Antonio’s friends asked Shylock.安东尼奥的朋友问夏洛克“你不会割他的肉,是不是?”;故选A

4

段落大意题。根据He has often laughed at me when I lose money. He even laughs at me when I don't lose money. He lends money to people for no interest, and so he takes away my friends and my business. Why does he do this?当我丢钱的时候他嘲笑我,当我不丢钱的时候他甚至也嘲笑我,他借钱给人不要利息,他带走了我的朋友和生意,他为什么这样做?以及后面内容可以看出他想表达,他这样对安东尼奥做的理由;故选B

5

最佳题目题。根据文章内容主要讲安东尼奥的商船出事沉入到了海底,夏洛克逼他还钱,不还钱就从他身上割一磅肉,可知是“安东尼奥的坏消息”;Antonio and his ships安东尼奥和他的船;Shylock and his Daughter夏洛克和他的女儿;Shylock’s Revenge夏洛克的复仇;Bad News for Antonio安东尼奥的坏消息;故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网