题目内容
【题目】 The Information about Some Great Inventions
Invention |
|
Telephone |
Light bulb |
Paper |
Appearing Time | A few thousand years ago | In 1876 | In 1879 | Around 2,000 years ago |
Inventor | Unknown | Alexander BeIl | Thomas Edison | Cai Lun |
Inventor's Nationality | Unknown | American | American | Chinese |
Early Main Material | Wood | Plastic and metal | Glass and metal | Cotton or flax |
Main Use | Making travelling faster | Used for communicating over distances | Giving light | Used for recording information |
WordBox: lightbulb 灯泡 unknown 未知的 flax 亚麻
根据表格所提供的信息选择最佳答案。
【1】 Since invented paper, people have been able to record information on paper.
A. Alexander Bell
B. Thomas Edison
C. Cai Lun
【2】According to the form above, the invention that appeared in 1876 was made of .
A. plastic and metal
B. glass and metal
C. cotton or flax
【3】 According to the form above, the latest invention was .
A. the telephone
B. the light bulb
C. the wheel
【4】Thanks to the invention of the wheel, people can .
A. have enough light to read
B. travel faster
C. communicate over distances
【5】Which of the following is TRUE according to the form above?
A. Three of the inventions were made of metal.
B. Neither Alexander Bell nor Thomas Edison is American.
C. Two of the inventions appeared in the 19th century.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:该文介绍了轮子、电话、灯泡以及纸等伟大发明出现的时间、发明人、发明国家、早期的材料以及主要用途等信息。
【1】C细节理解题。根据第三行第五列可知纸是由蔡伦发明的,所以该选C。
【2】A细节理解题。根据第二行第三列和第五行第三列可知这项发明是由塑料和金属制成的,所以该选A。
【3】B细节理解题。根据第一行和第二行可知轮子发明于几千年前,电话发明于1876年,灯泡发明于1879年,所以该选B。
【4】B细节理解题。根据第六行第二列可知轮子的发明使得旅行更快,所以该选B。
【5】C细节理解题。根据第一行和第二行可知轮子发明于几千年前,电话发明于1876年,灯泡发明于1879年,纸发明于大约2000年前,所以该选C。
【题目】Wu Yifang is a 21-year-old girl from Shantou, China. Now she studies in Britain. One day, when she was taking a train from London to Oxford, she heard loud noises on the train.
Before, the train had been very quiet. Some people were resting while others were reading books or listening to music. Suddenly, a group of Chinese people laughed loudly as they played a game of cards.
“I would usually be very happy to meet people from my own country. But at that moment, I wanted the ground to open up and swallow ( 吞没 ) me.” Zhang said.
As it becomes easier for Chinese people to get visas( 签证) to foreign countries, more and more of them are traveling abroad. However, their bad manners have given them a bad reputation.
![]()
![]()
A recent U.S. survey of 5,600 people five countries showed that Chinese people are the second worst tourists. The worst are American tourists.
Chinese always talk loudly in places like cafes and museums. They also spit (吐痰 ) and litter whenever they want and jump queues. Some Chinese tourists also like to write or draw pictures on famous buildings. In Singapore, Chinese tourists are fined( 罚款) because they were smoking in Non-smoking areas.
Some people may say that they can do everything that they want because they spend money in the country. In fact, this is not true. Besides enjoying ourselves, we should respect local customs and take care of the environment.
Information Card
The country which Wu Yifang studies in | 【1】 | |
The game that the Chinese people played on the train | 【2】 | |
The thing that gives Chinese tourists bad reputation | 【3】 | |
The worst tourist in those five countries | 【4】 | |
The reason why Chinese tourists were fined in Singapore | 【5】 |