题目内容

Do you know any 9?year?olds who have started their own museums? When Theodore Roosevelt(罗斯福) was only nine, he and two of his cousins opened the “Roosevelt Museum of Natural History”. The museum was in Theodore's bedroom. It had a total of 12 specimens(标本). On display were a few seashells, some dead insects and some birds' nests. Young Roosevelt took great pride in his small museum.

Born in New York in 1858, Theodore Roosevelt was not always healthy. “I was a sickly, delicate boy,” he once wrote. Roosevelt had a health condition called asthma(哮喘). He often found it hard to breathe.Instead of playing, he observed(观察) nature and then read and wrote about it.

Roosevelt's interest in nature sometimes got him into trouble. Once, his mother found several dead mice in the icebox. She ordered him to throw them out. This wasindeed “a loss to science”, Roosevelt said later.

Because Roosevelt was often sickly as a boy, his body was small and weak. When he was about 12, his father urged him to improve his body. Roosevelt began working out in a gym. He didn't become strong quickly. But he did decide to face life's challenges with a strong spirit. That determination stayed with Roosevelt his whole life. And finally his body did get strong. As an adult, he was an active, healthy person. He enjoyed adventures and loved outdoors.

In 1900, at the age of 41, Roosevelt was elected Vice President. A year later, President McKinley was shot and killed. Roosevelt became the 26th president of the USA.At 42, he was the youngest leader the country had ever had.

1.What is the main idea of the first paragraph?

A. Roosevelt's museum had 12 specimens.

B. Roosevelt had two cousins.

C. Roosevelt was a brave man.

D. Roosevelt had a small museum as a boy.

2.Which of the following tells about Roosevelt as a boy?

A. He liked playing outdoors sports.

B. He became the President in 1901.

C. He was interested in observing nature.

D. He was a healthy person full of energy.

3.It can be inferred(推断) that________.

A. Roosevelt's mother liked mice

B. Roosevelt followed his father's advice

C. everyone with asthma is small and weak

D. working out in a gym is a waste of time

4.In which book might you find this passage?

A. Improving Your Body.

B. Living with Asthma.

C. Small Museums of Natural History.

D. The Childhoods of America's Presidents.

1.D 2.C 3.B 4.D 【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。文章讲述了美国前总统罗斯福小时候因体弱多病,所以花更多的时间观察自然,因此对自然很感兴趣,并成立了自己的小小博物馆。后来他坚持锻炼身体,渐渐地他变得健康、强壮起来,成为了一个积极进取、敢于面对生活中的压力和挑战的人。在他42岁时,他成为美国历史上最年轻的国家领导人。 1.题意:第一段的主要意思是什么?...
练习册系列答案
相关题目

Using iPads to Make Learning Fun

Paper, pencil, whiteboard, textbook are the tools you need if you want to go to school. But recently, you can add another one to the list: an iPad.

Because the popular Apple tablet is not only useful for searching the Internet and watching videos, but it is also being used to make learning fun.

Scientists now know that we learn better when we are enjoying ourselves, so recently software developers have made iPad applications(应用程序) that look like video games, but have strong educational content. One of the best examples of this new form of teaching application is Futaba, a game in which up to four children try to recognize a spinning(旋转的) object, and then identify what it is. The game can be used to teach English, math, foreign languages, or just about anything, and students love it. Teachers can even make their own questions. The important thing is that children enjoy the game, and don't even realize how much they are learning!

So the next time you have to choose between making your child study or letting them play a game, just remember…they could do both at the same time!

1.What can be added to the school thing list according to the passage?

A. An iPad.

B. An English textbook.

C. A pencil.

D. A whiteboard.

2.What does the underlined word “tablet” probably mean in Chinese in this passage?

A. 药片 B. 掌上电脑

C. 牌匾 D. 桌子

3.Futaba is ________.

A. an old kind of classroom

B. a new outdoor activity

C. a new educational application

D. a very old tool of teaching

4.How many children can take part in one Futaba game at a time?

A. 7. B. 6 C. 5. D. 4.

5.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. Scientists think that we learn better when we are enjoying ourselves.

B. Futaba can only be used to teach languages.

C. Teachers can make their own questions using Futaba.

D. The writer thinks children can study and have fun playing games at the same time.

1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 【解析】试题分析:本文介绍了一款新的教育程序——Futaba的特点。为了让学习变得有趣,科学家发明了寓教于乐、可以通过游戏学习的综合型教育程序——Futaba。这款游戏可以一次让4个小孩同时参与。他们乐此不疲,同时还能学到很多知识。 1.题意:根据课文内容,哪些东西可以添加到学校的事物清单中?考查细节理解题。根据第一段第二...

The Diary of a Young Girl was written by a girl named Anne Frank. It is a true experience of a teenager in wartime (World War II, 1939—1945) and it has also become a symbol of the victory of the human spirit.

Here's one of Anne's diaries.

Friday, 10 September, 1943

Dear Kitty,

Every time I write to you something special seems to have happened, but they are more often unpleasant than pleasant things. However, now there is something_wonderful going on. Last Wednesday evening, 8 September, we sat around listening to the seven o'clock news and the first thing we heard was: “Here follows the best news of the whole war. Italy has capitulated(投降)!” Italy's unconditiona surrender(投降)! The Dutch programme

(续表)

from England began at quarter past I had just finished writing the chronicle of the day when the wonderful news of Italy's capitulation came in. I can tell you that I have never deposited(放下) my notes in the wastepaper basket with such joy!” “God Save the King,” the American national anthem(国歌), and the “Internationale” were played. As always, the Dutch program was uplifting4, but not too optimistic(乐观的).

Still we have troubles, too. It's about Mr. Koophuis. As you know, we are all very fond of him, he is always cheerful and amazingly brave, although he is never well, has a lot of pain, and is not allowed to eat much or do much walking. “When Mr. Koophuis enters, the sun begins to shine,” Mummy said just recently, and she is quite right. Now he has had to go into the hospital for a very unpleasant abdominal operation and will have to stay there for at least four weeks. You really ought to have seen how he said good?bye to us just as usual—he might have simply been going out to do a bit of shopping.

Yours,

Anne

1.The underlined phrase “something wonderful” refers to (指代) that ________.

A. Anne's family could listen to news

B. Italy capitulated

C. the Dutch programme was uplifting

D. Mr. Koophuis was cheerful

2.What is the most probable date that Mr. Koophuis returned from hospital?

A. 10 September. B. 24 September.

C. 3 October. D. 17 October.

3.Which of the following is probably NOT true according to the passage?

A. Anne often faced unpleasant things.

B. Anne's family got news on radio.

C. Mr. Koophuis was welcome in Anne's family.

D. Mr. Koophuis was quite afraid of his operation.

1.B 2.D 3.D 【解析】试题分析:本文是一篇日记。这是一个名叫安妮-弗兰克的女孩在二战时期的真实经历,也成为人类精神胜利的象征。 1.题意:下划线的短语“奇妙”指的是 。词义猜测题。根据日记中“Here follows the best news of the whole war. Italy has capitulated!”可知上文的“something won...

阅读短文,并按要求完成61----65题。

In April, there is a special(特殊的) day when people remember their ancestors (祖先). It is Qingming Festival. This year, the day is on April 4th.

Qingming Festival is a traditional Chinese festival. On this day, families bring flowers, food and wine () to the tombs(坟墓) of their ancestors. They put cakes and fruits in front of the tombs. After that, they clean dirt (污垢) off the tombs and remember their dead family members.

Why do Chinese people do this? Because people want to show respect (尊重) to their dead family members.

Qing Ming Festival is also a good time to start gardening and doing outdoor activities in China. Families often get together for outings or to fly kites at this time.

61小题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);62小题根据文章补全句子;63~64小题简略回答问题;65小题将文中划线句子翻译成汉语。

1.Qing Ming Festival is a traditional American festival.

2.Qing Ming Festival is_____________ this year.

3.What do Chinese people do in front of the tombs on this day?

______________________________________________________________________________.

4.Why do Chinese people do some activities to remember their ancestors on Qing Ming Festival?

______________________________________________________________________________.

5.___________________________________________________________________。

1.F 2.on April 4th. 3.They put cakes and fruits in front of the tombs. 4.Because people want to show respect to their dead family members. 5.在这一天,很多家庭带着鲜花,食物,酒到他们祖先的坟墓那。 【解析】本文主要介绍了清明节。...

When I first met my fifth-grade teacher, I was happy. She seemed pretty nice, so I was excited to 1. a whole year with her. Every day the class would do a warm-up and then discuss it. We would also read stories, sing songs and learn about different cultures around the world. I thought I was very lucky to have such a great, kind and caring 2..

When December came around, my teacher suddenly stopped 3. to school. The whole class missed 4.. Rumors(谣言)spread around the school about 5. she didn’t come to school.

"She’s 6. holiday," some girls explained to each other during lunchtime.

"She’s got really tired of us and decided 7. to teach us anymore," some boys said.

8. no one knew the truth.

For the rest of the school year, I never saw her again. In the middle of the sixth grade, I received a disturbing(令人不安的)message. She had died of cancer(癌症). I 9. very upset. I wish I could visit her in the hospital. Whenever I think about her, I remember all of the happy times we had together. Because of her, I can understand what matters most to me. I never told her how much she meant to me. And now it’s too 10..

1.spend 2.teacher 3.coming 4.her 5.why 6.on 7.not 8.But 9.felt 10.late 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述我的老师的一些事情,但是后来老师去世了,我想向他说他对我的意义,但一切都晚了。 1.句意“我看起来非常棒,所以和他度过了一整年让我非常振奋”。spend花费,...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网