题目内容
3.| Age | What you can do in the UK | What you can do in China |
| 5 | You have to go to school. | You have to be in the kindergarten. You begin to learn special skills. |
| 13 | You can get a part-time job,but less than two hours on a school day or Sunday. | No part-time job. You mainly study at school. |
16 | You can leave school. A boy can join the army with his parents'permission. You can drive a motorbike. | You can leave junior high school. Most teenagers can go to senior high school or technology school. |
| 17 | You can hold a licence to drive most small cars. | Most of you are preparing for the college entrance examination. |
18 | Age of maturity-you have grown up in the eyes of the law. You can marry even without your parents'permission. You can buy and drink wine in a bar. | You can join the army. You can hold a licence to drive most small cars. You can have the right of maturity. |
66.In Britain,what can you do when you are five years old?A
A.Go to school
B.Go to the kindergarten
C.Begin to learn special skills
67.What does the underlined word"maturity"mean in Chinese?C
A.独立
B.选举
C.成熟
68.At the age of 18,teenagers in China can'tB in law.
A.join the army
B.marry
C.drive a small car
69.If your 15-year-old friend is going to live in Britain,you should tell him that he canC.
A.drive a car
B.join the army
C.do a part-time job
70.Which of the following is True according to the passage?A
A.When you are 19years old,you can drive a car in China.
B.A 16-year-old teenager in the UK and in China can both join the army.
C.You can do a part-time job for half a day on Sunday if you are 13years old in Britain.
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了在5岁、13岁、16岁、17岁以及18岁不同年龄阶段的孩子分别在英国以及在中国可以做的事情.
解答 66 A 细节理解题.根据文章中5岁后面"You have to go to school."可知在英国,5岁的孩子必须要去上学.故选A.
67 C 词义猜测题.根据文章此处"Age of maturity-you have grown up in the eyes of the law."可知这是一个已经长大成人的年龄,所以结合语境,此处应该是说成熟的意思.故选C.
68 B 细节理解题.根据文章中18岁后面"You can join the army.You can hold a licence to drive most small cars.You can have the right of maturity."可知,在中国,18岁的孩子是可以参加军队、考驾驶证开车,但是不可以结婚.故选B.
69 C 细节理解题.根据文章中13岁后面"You can get a part-time job,but less than two hours on a school day or Sunday."可知在英国,13岁的孩子可以做兼职,但是在上学的时候以及在星期天要少于两个小时.此题涉及到的是15岁的孩子,并没有到16岁,所以在13岁这一范围内.故选C.
70 A 细节理解题.根据文章中18岁后面"You can join the army.You can hold a licence to drive most small cars.You can have the right of maturity."可知,在中国,18岁的孩子是可以参加军队、考驾驶证开车.此题涉及到的是19岁的孩子,所以也可以开车.故选A.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
---A week.( )
| A. | How often | B. | How far | C. | How long |
-Really?But I can't remember all of them.( )
| A. | learn | B. | will learn | C. | learned | D. | have learned |
-Me,too.( )
| A. | who | B. | which | C. | whom | D. | whose |