题目内容

【题目】 There are many kinds of music in the world, pop music, classical music, folk music and so on Do you know country music? It's a traditional kind of music from the southern states of America.I like it very much! It will take me away for a while after I am tired.The guitars and songs will take me to mountains and fields.

Country music usually talks of everyday life and feelings.It's the spirit of America, easy to understand, slow and simple.

Country music developed in the Southern United States.It was the folk music of American countryside.Many of songs tell about the lives of farmers.They talk about love, crops(庄稼)or death.The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad.At first, people played the music only at family parties.But it became more popular later.In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records.

When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them.Country music continued to change and became popular across America.

John Denver was one of Americas most famous country singers in the 1970s.His song Take Me Home, Country Road is famous and people still play it today.

1where did country music develop?

A.In John Denver's city.B.In the northern United States

C.In the Southern United StatesD.In the Western United States

2What is country music usually about ?

A.Workers feelingsB.Farmers' feelings

C.The lives of workersD.Everyday life and feelings.

3Why did country music become popular in America?

A.Because city people liked the music.

B.Because city people liked the country.

C.Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.

D.Because country music talked about city people's lives.

4From the passage we know that________.

A.country music isn't the spirit of America.

B.country music is always happy.

C.people began to make country songs records in 1920.

D.John Denver is famous for the song lake Me Home, Country Roads.

【答案】

1C

2D

3C

4D

【解析】

本文讲述了一种来自美国南部各州的传统音乐。乡村音乐通常谈论日常生活和感情。这是美国精神,简单易懂,缓慢而简单。乡村音乐是在美国南部发展起来的。许多歌曲讲述了农民的生活。20世纪20年代,人们在收音机里播放乡村歌曲,并把它们制成唱片。当农村的人们搬到城镇去找工作时,他们带着他们的音乐。乡村音乐不断变化,在美国各地流行起来。

1细节理解题。根据“It's a traditional kind of music from the southern states of America”可知来自美国南部,故选C

2细节理解题。根据“Country music usually talks of everyday life and feelings”可知是乡村音乐通常谈论日常生活和感情,故选D

3推理判断题。A. Because city people liked the music.因为城市人喜欢这种音乐;B. Because city people liked the country.因为城里人喜欢乡村;C. Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.因为农民带着他们的音乐搬到了城市,而且音乐还在继续变化;D. Because country music talked about city people's lives.因为乡村音乐谈论的是城市人的生活;根据“When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them.Country music continued to change and became popular across America.”可知因为农民带着他们的音乐搬到了城市,而且音乐还在继续变化,故选C

4推理判断题。根据“Country music usually talks of everyday life and feelings.It's the spirit of America, easy to understand, slow and simple.”可知是美国的精神,排除A;根据“The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad.”可知是难过的,排除B;根据“In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records.”可知不一定是1920年,排除C;根据“.His song Take Me Home, Country Road is famous and people still play it today.”可知约翰·丹佛因《家乡,乡村路》这首歌而出名,故选D

推理判断就是根据文章所提供的信息,脱离字面理解的局限,抓住关键细节,得出合乎逻辑的结论。所以我们可以根据文章中的相关细节去判断推理,得知答案。本文第四题考查了推理判断题。从ABCD四个选项的关键词去文章中得出结论,排除错误的结论,选出正确的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How can you change negative thoughts? Many people suggest changing your attitude by thinking of something bright and happy.

However, scientists from Queen’s University in Canada said that there might be another way: by walking like a happy person.

“It is not surprising that our mood and the way we feel affects(影响)how we walk, but we want to see whether the way we move also affects how we feel,” explained Nikolaus Troje, the lead scientist, to The Independent.

Scientists believed that the way we remember emotional(令人动情的)messages is affected by our mood. Those who feel sad remember negative information far more easily than active messages, especially when the information is about them.

In order to prove this, Troje and his team used cameras to observe 47 people walking on the treadmill(跑步机). Half of the people were encouraged to mimic(模仿)a depressive walking style, while the other half moved like a happy person. Walking speed was kept equal for both groups.

During the time on the treadmill, the scientists read out a list of active and negative words, asking people to decide whether or not each word described them well. Afterwards, people were asked to recite as many of the words as they could remember.

As expected, those who had been mimicking a depressed walk remembered more negative words than those that had been walking in a happy manner.

This finding means that our walk influences the way we treat information. And the scientists believe that using a happy walking style could help with treatment for depression.

1What does the underlined word “negative” mean in the first paragraph?

A.多变的B.冷漠的C.消极的D.易怒的

2What new way did scientists from Queen’s University possibly find to change negative thoughts?

A.Doing something happy.B.Thinking of something bright.

C.Walking like a happy person.D.Thinking about being a happy person.

3Which of the following is NOT true about Troje’s test?

A.The 47 people walked on the treadmill.B.Half of the people walked in a depressive walking style.

C.Another half walked in a happy walking style.D.The two groups walked at different speeds.

4What does the word “them” refer to?

A.The walking styles.B.The scientists.

C.The list of words.D.The 47 people.

5According to the story, the finding can help __________.

A.treat patients with depressionB.improve one’s acting skills

C.deal with people’s memory lossD.change a person’s exercise habit

【题目】阅读下面短文,根据短文内容回答问题

Are you nearsighted (近视的)? Do you wear glasses? Many of you may say “yes”.

In fact, China’s young people have the highest rate () of nearsightedness in the world. More than 70 percent of middle school students in China are nearsighted.

In August, a plan to solve this problem was introduced. It aims to cut down the rate of nearsightedness for middle school students to less than 60 percent by 2030. Schools across the country are taking action to meet this goal.

Luoyang Experimental School in Henan started with its desks. It has designed (设计) desks with a board above the desktop (桌面). The board stops students from lowering (降低) their heads too close to their desktops. More than 400 students have used them so far. More students will use them soon. Similarly, the High School Affiliated (附属的) to Renmin University Chaoyang Branch School is now providing desks and chairs according to students’ heights. Studies have shown that proper desk height can prevent (预防) nearsightedness.

Spending more time outside can also reduce (减少) nearsightedness. The Yucai middle School makes sure that its students play outside for at least 80 minutes every day. We have a P.E. class and a 20-minute break in the morning and afternoon to do exercises, "said Sun Zihan, 14.

Staring at screens can also hurt our eyes. Beijing 101 Middle School has a solution to this problem. In its classrooms, there are special boxes for storing students’ cellphones. “We have to hand in our cellphones every morning and get them back after school,” said Huang Jiameng, 15.

1How many middle school students in China are nearsighted?

______________________________________________________________________

2Why are the desks designed with a board above the desktop?

______________________________________________________________________

3How do students reduce nearsightedness in the Yucai Middle School?

______________________________________________________________________

4Is it bad for our eyes when we stare at the cellphone screens?

______________________________________________________________________

5What does this passage mainly talk about?

______________________________________________________________________

【题目】 Many teenagers have hobbies. But sometimes these can get in the way of their schoolwork, and parents might worry ________ their success at school. Teenagers often think they ________ be allowed to practice their hobbies as much as they want. Do you agree?

Carla, a fifteen-year-old girl, is talented in singing, ________ is a singing star at school. She dreams to be a professional singer. However, her parents don’t allow her to practice so much because ________ think their daughter should study hard to get good ________ and enter a good university. “We ________ every one of her competitions. We have nothing against singing. But she needs ________ more time on her schoolwork because it’s difficult to become a professional singing star.” says her father. But Carla really disagrees. “I know my parents care about me, And they hope I will have ________ better life in the future. But I take singing _________. I want to make my own decision. Only then will I have a chance to achieve my dream.” says Carla.

Parents have to own the correct attitude (态度) towards the children’s development. ________ it’s normal to want successful children, it’s even more important to have healthy and happy children!

1A.aboutB.atC.forD.with

2A.couldB.wouldC.mustD.should

3A.butB.andC.orD.so

4A.theirB.theyC.theirsD.them

5A.gradeB.thankC.gradesD.thanks

6A.supportB.supportedC.will supportD.have supported

7A.to spendB.spendC.to takeD.take

8A.aB.anC.theD./

9A.seriousB.seriouslyC.seriousnessD.more seriously

10A.UntilB.SinceC.AlthoughD.When

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网