题目内容

---Is David coming by train? (2014•镇江市)

---He should, but he not. He likes driving his car.

A. can B. need C. must D. may

D 【解析】试题分析:must必须,一定;can能,能够;may可以,可能;need需要。句意:David要乘火车来吗?——他应该是,但是也可能不。他喜欢开车,但是我不太确定。根据上下文可知,说话人不确定大卫是不是乘火车,故所填是不肯定的语气。在表示可能时,can多表示客观能力上的能或者不能,may多表示推测语气,结合语境可知选D。
练习册系列答案
相关题目

Parents of very young children know this: You catch your child in the act of stealing the cookie--the evidence of candy written on his or her face. However, you get a wide-eyed denial:”I didn’t do it!”

Learning to tell the truth, even at the risk of punishment, is an important part of moral (道德) development, and new research suggests it can take seven or more years for kids to get there.

Early 2017 Professor Craig E.Smith published a study. He and his workmates chose 48 children between four and nine years of age. They told the kids a story about a boy or girl doing something wrong, such as taking a classmate’s toy or candy, and then either lying about the wrongdoing to a parent or confessing (承认) it. In each case, they asked the children, How would the child feel? How would the mother feel?

The children’s answers answers were generally divided according to age, which is in agreement with the stolen candy, lying and getting unpunished. They imagined the parent in the study would be angry with the child who confessed. However, the seven-to-nine-year-olds were more likely (可能的) to think the child would feel better confessing the crime and that the parent would have positive (积极的) feelings towards a confessor.

Smith says,”Kids of all ages who expect that a parent would feel happy about a child’s confession are more likely to tell the truth rather than lie. Reward the honesty even if you feel you must punish the wrong action.” He adds, what parents can learn from these studies is to listen calmly without getting angry right away when their child confesses.

1.What does the underlined word “denial” in Paragragh 1 mean?

A. 委屈 B. 责备 C. 否认 D. 拒绝

2.Paragragh 2 mainly tell us _________.

A. kids can’t tell “right” from “wrong”

B. it takes time for kids to learn to tell the truth

C. it’s wrong to punish kids for telling the truth

D. all the kids are willing to confess to a bad act

3.What did Smith and his workmates find in their study?

A. Older kids are more likely than younger children to confess to a bad act.

B. Younger children are more likely than older kids to confess to a bad act.

C. The four-to-five-year-olds would feel better confessing the crime

D. The seven-to-nine-year-olds thought parents would be angry with their confessions.

4.According to Professor Smith, what can parents learn from these studies?

A. Parents should at once punish the children who lied.

B. Parents should tell children the wrongness of lying.

C. Parents should never get angry after their children’s confessions.

D. Parents should show positive feeling about their children’s confessions.

1.C 2.B 3.A 4.D 【解析】本文是一篇说明文。文中介绍了当很小的孩子犯了错误时,家长应该以什么样的态度对待孩子。 1.词义猜测题。根据"the evidence of candy written on his or her face"可知,偷吃糖果的证据写在脸上,然而孩子却说"I didn't do it!"显示,孩子是在"否认",故答案选C。 2....

We often face the following situations in our daily life:

? The woman next door plays her piano after 12 o’clock at night.

? The family across the street never cleans up their yard. The rubbish blows into your yard.

? The man next door always parks his car in front of your drive.

Have things like this ever happened to you? If so, you may ask yourself, “Who are these people? Why are they doing these things to me?”

These days, many people don’t know their neighbors. Sometimes we share a friendly smile or say hello, but lots of people don’t even know their neighbor’s names! When you don’t know someone, it’s easy to be angry when something has happened that you think is unfair. You think, “Maybe they like to make me angry, “or “Maybe they do it on purpose.” Believe it or not, your neighbors probably don’t mean to irritate(激怒)you. Often, they don’t even know that they’re making you feel angry. So before you take unusual steps to fix the problem, you should discuss it with them first.

When you move towards your neighbors, you should talk to them in a friendly manner. Praise their children to make them feel good. Then explain the situation. And if you can think of a simple way to solve the problem, suggest it.

If talking doesn’t work, ask another person to help. This person can listen to both sides of the story and help you and your neighbor solve the situation.

Finally, sometimes it’s a good idea to avoid the problem. Depending on the problem, it might be best to just stay out of your neighbor’s way.

1.What’s the writer’s purpose of writing paragraphs 1&2?

A. To ask some questions. B. To lead in the subjects.

C. To list some situations D. To tell some stories.

2.You should talk about the problem with your neighbors first because ________.

A. they often say hello or smile to you

B. you do not know what they are called

C. they probably don’t plan to make you unhappy

D. they will take unusual steps to solve the problem

3.When talking with your neighbors, you can make them have a good feeling by _______.

A. praising their children B. explaining the problem

C. shaking hands with them D. making friends with them

4.The best way to solve the problem sometimes is to ________.

A. ask another person for help B. turn a blind eye to it.

C. tell the story to your friend D. let your neighbor get out of the way

5.What does the passage mainly talk about?

A. Ways to deal with neighbors

B. Problems caused by neighbors

C. Situations we may face every day

D. Reasons why we become angry at neighbors

1.B 2.C 3.A 4.B 5.A 【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了由于邻里之间不熟悉,当有问题发生时往往会使矛盾激化,就这一问题作者给大家介绍了一些解决问题的方法。 1. 2. 3. 4. 5.

Dear editor,

My English teacher is very strict with us.Several days ago,when we were in class,Tom asked me a question.But she thought we were speaking in class.She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes.This made me uncomfortable.Now,I feel nervous in her classes,so I don't like her classes. However,I really want to learn English well.What should I do?

Mike

Dear Mike,

I am sorry you are having difficulty with your English classes.Every teacher wants his or her students to study hard.So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you were doing with Tom that day.If she knows your worries,maybe she will help you improve your study.And she will say sorry to you and be pleased to hear you want to learn English well.I believe when students are not trying as hard as they can, a teacher is forced(被迫) to take__action

Editor

1.What's wrong with Mike?

A. He doesn't like learning English.

B. He has trouble with his English classes.

C. He doesn't know how to get on well with Tom.

D. He has trouble with his classmates.

2.Mike feels nervous in English classes because________.

A. he doesn't like his English teacher

B. he can't speak in class

C. his English teacher punished him

D. he doesn't like English

3.In the editor's opinion,the English teacher asked Mike to stand for a while because ____.

A. she didn't like him

B. she didn't like teaching

C. Mike was bad at English

D. she didn't think Mike learned English hard

4.What does “take action” mean in Chinese?

A. 采取行动 B. .动

C. 帮助 D. 出发

5.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. Mike dislikes English classes,but he wants to learn English well.

B. Mike wants the editor to say something to his English teacher.

C. The editor gave Mike some advice,but it didn't work.

D. Mike likes English classes,but he doesn't want to learn English well.

1.B 2.C 3.D 4.A 5.A 【解析】本文是两封信在第一封里Mike讲述了自己受到了英语老师的误解,从而讨厌上英语课, 但是他又想学好英语于是产生了他不知如何与英语老师相处的问题。在第二封信里编辑建议迈克和她的老师谈一谈,老师会高兴的。 1.细节理解题。根据在第一封信中,Mike讲述了自己受到了英语老师的误解,从而讨厌上英语课,但是他又想学好英语...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网