题目内容
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。
From: Japan Name: Kumiko Age: 14 Looks: A long face, big eyes, long black hair Favorite color: Pink Tel: 9657-2315 |
From: England Name: Sally Age: 13 Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair Favorite color: Red Tel: 9240-5697 |
From: Canada Name: Dick Age: 11 Looks: A big head, small eyes, short brown hair Favorite color: Yellow Tel: 9788-6558 |
【1】How old is Kumiko?
A.11.B.12.C.13.D.14.
【2】Where is Sally from?
A.England.B.Canada.C.Japan.D.America.
【3】Dick’s telephone number is .
A.9657-2315B.9240-5697C.9788-6558D.6788-6559
【4】Sally and Dick have .
A.long hairB.short hairC.black hairD.yellow hair
【5】Which is RIGHT?
A.Sally’s favorite color is pink.B.Sally and Kumiko look the same.
C.Dick is from the USA.D.Dick likes yellow very much.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【5】D
【解析】
这篇短文是对Kumiko;Sally;Dick的基本情况的介绍:年龄,外貌,最喜欢的颜色,电话。
【1】细节理解。根据文中“Name: Kumiko Age: 14”可知,Kumiko14岁了。故选D。
【2】细节理解。根据文中“From: England Name: Sally”可知,Sally来自英国。故选A。
【3】细节理解。根据文中“Name: Dick Tel: 9788-6558”可知,Dick的电话号码是9788-6558。故选C。
【4】细节理解。根据文中“Name: Sally ;Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair; Name: Dick Looks: A big head, small eyes, short brown hair”可知,Sally和Dick都有短发。故选B。
【5】推理判断。根据文中“Name: Sally Favorite color: Red”可知Sally 最喜欢的颜色是红色。选项A. “Sally’s favorite color is pink.”错误;根据文中“Name: Kumiko Looks: A long face, big eyes, long black hair ;Name: Sally Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair”可知,他们长得不像。选项B. “Sally and Kumiko look the same.”是错误的;根据文中“From: Canada Name: Dick”可知,Dick 来自加拿大,选项C. “Dick is from the USA.”是错误的;根据文中“Name: Dick Favorite color: Yellow ”可知,Dick 最喜欢的颜色是黄色,选项D“Dick likes yellow very much.”是正确的。根据题意,故选D。
做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。如第5小题考查推理判断。根据文中“Name: Sally Favorite color: Red”可知Sally 最喜欢的颜色是红色。选项A. “Sally’s favorite color is pink.”错误;根据文中“Name: Kumiko Looks: A long face, big eyes, long black hair ;Name: Sally Looks: A round face, a wide mouth, short blond hair”可知,他们长得不像。选项B. “Sally and Kumiko look the same.”是错误的;根据文中“From: Canada Name: Dick”可知,Dick 来自加拿大,选项C. “Dick is from the USA.”是错误的;根据文中“Name: Dick Favorite color: Yellow ”可知,Dick 最喜欢的颜色是黄色,选项D“Dick likes yellow very much.”是正确的。根据题意,故选D。