题目内容
【题目】 I’m a girl, Rosie. Racing on the 1,500-meter track (跑道), I’m so tired. I want to stop but a voice is repeating in my head, “No one knows what the result will be. Everything is still possible.” Today, I have to fight with myself.
Nine years ago, when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. I had never done this before and the thought of it made me very happy.
At the beginning, I was so excited, and climbed fast. But half an hour later, when I was thirsty and tired, I just stopped and sat on the ground, completely silent. My mom came and sat next to me.
She said, “Get up and go on!”
Crying, I almost shouted, “Never! It’s too tiring and I am thirsty. I want to go back home now.”
Patiently she explained, “Listen, my dear. If you try your best, anything is possible. If you don’t try, your dream will never come true. You will never know how beautiful the sights look unless you reach the top of the mountain.”
Hearing her words, I stopped crying and started to climb again. Finally I did reach the top of the mountain and enjoyed the fantastic view.
Today I’m on the racing track. I’m going to keep running because I know it’s always valuable. And in the end I made it — I got through the finish line.
Although it was really difficult and I did not win, I did finish it. “Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.”
【1】Why did Rosie want to stop running at first?
A.Because she was excited.B.Because she was thirsty.
C.Because she was tired.D.Because she was sleepy.
【2】How old was Rosie when she took part in the 1,500-meter race?
A.Three.B.Fifteen.C.Nine.D.Six.
【3】What did her mother do when Rosie wanted to give up during the trip?
A.She fought with her.B.She was so angry.
C.She did nothing and left.D.She explained to her patiently.
【4】What was the result of the race?
A.Rosie won.B.Rosie didn’t win.
C.Rosie didn’t finish the race.D.We don’t know.
【5】What can we learn from Rosie’s experience?
A.We should keep fighting until we achieve our goals.
B.We should keep running every day.
C.Mountain climbing is a good way to keep healthy.
D.When we are tired, we must have a rest.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】B
【5】A
【解析】
文章大意:文章主要描述了作者在参加1500米的长跑比赛,非常累了,想放弃,但想到之前和妈妈一起登山的经历,坚持就是服利,最后终于冲到了终点。
【1】细节理解题。根据文中的第1段中的信息I'm so tired.I want to stop 可知我太累了,我想停下来,我不想跑了;故答案选C。
【2】细节理解题。根据文中的第2段中的信息 Nine years ago,when I was a 6﹣year﹣old girl,九年前,当我6岁的时候,可知现在15岁,故答案选B。
【3】细节理解题。根据文中的第6段中的信息Patiently she explained,"Listen,my dear.If you try your best,anything is possible.可知她耐心地解释说:"听着,亲爱的,如果你尽力,一切皆有可能,故答案选D。
【4】细节理解题。根据文中的第8段中的信息Although it was really difficult and I did not win, I did finish it可知虽然这真的很困难,我没有赢,但我还是完成了,故答案选B。
【5】主旨归纳题。根据文中的第8段中的信息"Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.在你到达你的目的地之前,不要停止战斗,可知坚持就是胜利是本文的主旨,故答案选A。
【题目】近期某英文报纸就“Snowplow Parents(扫雪机式父母)”这一话题展开讨论。“扫雪机式父母”的特征是不惜一切代价为孩子扫除他们生活中遇到的一切障碍,解决一切困难,以便他们可以轻松拥有成功的人生。
请从下表的两种观点中选择一种观点,并结合此观点阐述自己的看法,用英文写一篇短文投稿。
观点 | 理解 | 不理解 |
父母出于对孩子的爱才这么做。 | 父母控制一切,孩子没有自由。 | |
自己的看法 | 自己的看法 |
要求:
1、词数:60-80词。
2、短文应包括所选观点中的要点,可适当发挥。
3、短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________