题目内容

【题目】 I’m a girl, Rosie. Racing on the 1,500-meter track (跑道), I’m so tired. I want to stop but a voice is repeating in my head, “No one knows what the result will be. Everything is still possible.” Today, I have to fight with myself.

Nine years ago, when I was a 6-year-old girl, my mother took me on a trip. We went to the foot of a high mountain which she told me that we would climb. I had never done this before and the thought of it made me very happy.

At the beginning, I was so excited, and climbed fast. But half an hour later, when I was thirsty and tired, I just stopped and sat on the ground, completely silent. My mom came and sat next to me.

She said, “Get up and go on!”

Crying, I almost shouted, “Never! It’s too tiring and I am thirsty. I want to go back home now.”

Patiently she explained, “Listen, my dear. If you try your best, anything is possible. If you don’t try, your dream will never come true. You will never know how beautiful the sights look unless you reach the top of the mountain.”

Hearing her words, I stopped crying and started to climb again. Finally I did reach the top of the mountain and enjoyed the fantastic view.

Today I’m on the racing track. I’m going to keep running because I know it’s always valuable. And in the end I made it — I got through the finish line.

Although it was really difficult and I did not win, I did finish it. “Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.”

1Why did Rosie want to stop running at first?

A.Because she was excited.B.Because she was thirsty.

C.Because she was tired.D.Because she was sleepy.

2How old was Rosie when she took part in the 1,500-meter race?

A.Three.B.Fifteen.C.Nine.D.Six.

3What did her mother do when Rosie wanted to give up during the trip?

A.She fought with her.B.She was so angry.

C.She did nothing and left.D.She explained to her patiently.

4What was the result of the race?

A.Rosie won.B.Rosie didn’t win.

C.Rosie didn’t finish the race.D.We don’t know.

5What can we learn from Rosie’s experience?

A.We should keep fighting until we achieve our goals.

B.We should keep running every day.

C.Mountain climbing is a good way to keep healthy.

D.When we are tired, we must have a rest.

【答案】

1C

2B

3D

4B

5A

【解析】

文章大意:文章主要描述了作者在参加1500米的长跑比赛,非常累了,想放弃,但想到之前和妈妈一起登山的经历,坚持就是服利,最后终于冲到了终点。

1细节理解题。根据文中的第1段中的信息I'm so tired.I want to stop 可知我太累了,我想停下来,我不想跑了;故答案选C

2细节理解题。根据文中的第2段中的信息 Nine years agowhen I was a 6yearold girl,九年前,当我6岁的时候,可知现在15岁,故答案选B

3细节理解题。根据文中的第6段中的信息Patiently she explained"Listenmy dearIf you try your bestanything is possible.可知她耐心地解释说:"听着,亲爱的,如果你尽力,一切皆有可能,故答案选D

4细节理解题。根据文中的第8段中的信息Although it was really difficult and I did not win I did finish it可知虽然这真的很困难,我没有赢,但我还是完成了,故答案选B

5主旨归纳题。根据文中的第8段中的信息"Never stop fighting until you arrive at your destined (命定的) place.在你到达你的目的地之前,不要停止战斗,可知坚持就是胜利是本文的主旨,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Give yourself a test. Which way is the wind blowing? How many kinds of wildflowers can be seen from your front door? If your awareness is as sharp as it could be, you’ll have no trouble answering these questions.

Most of us observed much more as children than we do as adults. A child’s day is filled with fascination, newness and wonder. Curiosity gave us all a natural awareness. But distinctions that were sharp to us as children become unclear; we are numb(麻木的)to new stimulation(刺激), new ideas. Relearning the art of seeing the world around us is quite simple, although it takes practice and requires breaking some bad habits.

The first step in awakening senses is to stop predicting what we are going to see and feel before it occurs. This blocks awareness. One chilly night when I was hiking in the Rocky Mountains with some students, I mentioned that we were going to cross a mountain stream. The students began complaining about how cold it would be. We reached the stream, and they unwillingly walked ahead. They were almost knee-deep when they realized it was a hot spring. Later they all admitted they’d felt cold water at first.

Another block to awareness is the obsession(痴迷) many of us have with naming things. I saw bird watchers who spotted a bird, immediately looked it up in field guides, and said, a "ruby-crowned kinglet" and checked it off. They no longer paid attention to the bird and never learned what it was doing.

The pressures of "time" and "destination" are further blocks to awareness. I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get there before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see what’s around them. I asked them what they’d seen. "Oh, a few birds," they said. They seemed bent on their destinations.

Nature seems to unfold to people who watch and wait. Next time you take a walk, no matter where it is, take in all the sights, sounds and sensations. Wander in this frame of mind and you will open a new dimension to your life.

1According to Paragraph 2, compared with adults, children are more ____________.

A.anxious to do wondersB.sensitive to others’ feelings

C.likely to develop unpleasant habitsD.eager to explore the world around them

2The bird watchers’ behavior shows that they __________.

A.care only about the names of birdsB.are really attracted by nature

C.are very patient in their observationD.question the serving of the field guides

3The underlined phrase “bend on” in Paragraph 5 probably means “______”

A.Take no notice ofB.focus onC.come up withD.catch up with

4In the passage, the author wants to tell us we should __________.

A.open our mind to new things and ideasB.get rid of some bad habits in our daily life

C.fill our senses to feel the wonders of the worldD.try our best to protect nature

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网