题目内容

【题目】

World Travel Service

Dear Mark,

Congratulations!

You have won a free four-week trip to another country.

Now you must decide where you want to go and what you want to do.

Please read this information paper carefully, and finish it.

After the trip, you must write a report about your trip.

Yours sincerely,

Jodn foley

John Foley Manager World Travel Service

Information

You may choose

*Go to a country

Britain Canada JapanAustralia

*Stay

with a family in a hotelin a school

*Study a language

English French JapaneseGerman

*Study one subject

Computers Business History Science

*Have two sports

football basketball horse riding

climbing skating badminton

*Do another two things

visit a big city spend a day at a beach

I visit a science museum

mark

1How long will Mark's trip last?

A.Two weeks.B.Three weeks.C.Four weeks.D.Five weeks.

2Which country does Mark decide to go to?

A.Britain.B.Canada.C.Japan.D.Australia.

3What does Mark expect to do during the trip?

A.To stay in a school.B.To study English.

C.To climb mountains.D.To visit a big city.

4Mark must ________ after the trip.

A.write a report about his tripB.pay much money for his trip

C.finish the information paperD.write a letter to John Foley

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

马克幸运地得到4周国外免费旅行,他要根据表格的内容,选择要去哪里、做什么,旅行回来要写旅行报告。

1细节理解题。根据表格信息You have won a free four-week trip to another country.”—— 可知马克的旅行可延续4周;故选C

2细节理解题。根据表格信息Go to a countryBritain Canada JapanAustralia”—— 可知马克选择去加拿大;故选B

3细节理解题。根据表格信息Do another two thingsvisit a big city spend a day at a beachI visit a science museum”—— 可知他要参观一座大城市;故选D

4细节理解题。根据表格信息After the trip, you must write a report about your trip.”—— 可知马克旅行回来要写旅行报告;故选A

图表类短文阅读单选。解答时要通过表格来了解某方面的情况。阅读这类材料时要通过文字了解表格的主题,确定表格的主要内容,推敲语言和数字,找出它们之间的关联或试图表达的含义。图表类的阅读理解大多是细节理解题。本篇文字提示表格的内容是关于马克4周国外免费旅行,设定的问题都是围绕马克选择要去哪里、做什么、旅行报告等展开;

考查细节理解,解答时要仔细比对题干的要求和表格的信息,做到信息对应;全面阅读表格信息,避免漏掉部分表格信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】读下面的短文,简要回答所给问题。

For many smart phone users, especiallyyoung people, scanning QR Codes(二维码)has become a new and convenient life style these days. In fact, the QR Code was created in Japan in 1994, but until 11 years later, it was first used in China. It soon became popular around the country. The QR Code is much-loved because it provides a way to get to website more quickly. By scanning QR Codes, people can do lots of things, such as adding new friends, getting information, downloading Apps, shopping and so on. As for the shopping websites, there are usually moresales, including coupons(优惠券)for the phone users. The QR code is so common that people can scan them everywhere. We interviewed 100 people, and here are the results.

【1】When was QR Code first used in China?

______________________________________________________________________________________

【2】Why is the QR Code loved by many people?

______________________________________________________________________________________

【3】According to the pie chart, what do people scan QR Codes mainly for?

______________________________________________________________________________________

【4】Where have 27% of the people scanned the QR Code in the survey?

______________________________________________________________________________________

【5】Have you ever scanned a QR Code? What do you think of it?

______________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网