题目内容

Once(曾经) there lived a lion in the big mountain.He was very big and strong.He often ate the other animals.Every day he went out to look for food.The small animals in the mountain were all afraid of him.Near the mountain there were four bulls(公牛).They are friends, and they often worked and played together.The tiger tried(尝试) many times to catch(捕捉)them, but he could not do so.Every time he came near, the four bulls stood together to fight(战斗力) him.So he could do nothing to them.
One day, the four bulls had a quarrel(争吵).After that each of them went his own way.When the lion saw this,  he was happy.He caught one bull and ate him up(吃光).Then he caught another.One by one (一个接一个地)he caught all the four bulls and ate them up.
小题1:How many bulls were there in the story?  _______
A.FourB.One C.TwoD.Five
小题2:Why were the animals afraid of the lion?  Because the lion ______.
A.didn’t love themB.wanted to eat them
C.wanted to play with themD.wanted to make friends with them.
小题3:Why didn’t the lion eat the bulls at first?
A.Because the bulls were friendly
B.Because every time he came near, the four bulls stood together to fight him.
C.Because it was not very hungry.
D.Because he didn’t like to eat them.
小题4:The four bulls went their own way because______.
A.they wanted to find food
B.they wanted to find their children
C.they had a quarrel
D.they wanted to live in other places(地方).
小题5:The lion ________at last (最终).
A.ate up all the four bullsB.ate nothing
C.made friends with bullsD.couldn’t find the bulls\

小题1:A
小题2:B
小题3:B
小题4:C
小题5:A
这是一则寓言故事,只有团结一致才能战胜一切。
小题1:细节理解题。根据文章第一段第三行可知。
小题2:细节理解题。根据文章第一段第三句可知。
小题3:细节理解题。根据文章第一段倒数第二句可知。
小题4:细节理解题。根据文章第二段第一句可知。
小题5:细节理解题。根据文章最后一段可知。
练习册系列答案
相关题目
A 10-year-old boy decided to learn judo though he had lost his left arm in a car accident. The boy was doing well, so he couldn’t understand why, after three months of training, the master had taught him only one move.
“ Master,” the boy finally asked, “shouldn’t I be learning more moves?” “ This is the only move you know, but this is the only move you’ll ever need to know,” the teacher answered.
Several months later, the teacher took the boy to his first competition. Surprising himself, the boy easily won his first two matches. The third match proved to be more difficult, but after some time, his opponent (对手) became impatient and charged; the boy skillfully used his one move to win the match. Still amazed by his success, the boy was now in the final.
This time, his opponent was bigger, stronger, and more experienced. Soon after the match started, the boy seemed to lose. Thinking that the boy might get hurt, the judge called a time-out. He was going to stop the match when the teacher appeared. “ No,” the teacher said, “Let him continue.” A short time after the match carried on, his opponent made a careless mistake. At once, the boy used his move to pin (压住) him. The boy won the match and the competition.
On the way home, the boy asked the teacher what was really in his mind. “ Why could I win the competition with only one move?” The teacher answered. “ First, you’ve mastered one of the most difficult throws in judo. Second, your opponent can only attack your left arm to win you.”
根据短文内容完成下面的表格,每空一词。
Title: One’s weakness can become his (1) __
A boy had lost left arm, (2) __ he decided to learn judo
After three months of training, the master taught him only one move.
His first (3) __
First three matches
He won.
Final
His opponent was bigger, (4) __ and more (5) __  .
At the (6) __, the boy seemed to lose the match.
The judge was (7) __ that the boy might get hurt and called a time-out.
His opponent made a mistake. The boy used his move and pinned him.
He became the (8) __ of the match.
(9) __
1. He had almost mastered one of the most difficult throws in all of judo.
. The opponent can win the match by (10) __ your left arm.
Nora, a 17-year-old American, notices that when she has to do a paper for school and researches it on the Internet, she rarely reads a whole page and does deep reading. “I’ll read the beginning of a paragraph and then I'll skip(跳过) the rest,” she says.
While Nora's mother, Martha, loves sitting down with a good book and reading carefully, her daughter may be the wave of the future.
“Deep reading”, or slow reading, is a process in which people think carefully while they read. With most, that means slowing down --- even stopping and rereading a page or paragraph to really understand what the author is trying to say.
Last summer, Google CEO Eric Schmidt said he was concerned about what he sees as a decline(衰退)in slow reading. Instant messages and 140-character tweets(微博)appear to be reducing out ability to concentrate on a single idea or theme of a book, he told Foreign Policy Magazine.
It's easy to forget the benefits of deep reading in an age when anything worth doing is done fast. Experts warn that without deep reading, it is impossible to be an educated person of the world, a knowledgeable voter or even an imaginative thinker.
“If you want to have a deep relationship with a text and understand a complex idea, then slow reading is a preferred style. It is good for pleasure, too. It is not a rushed experience and you can lose yourself in a text,” said Canadian writer John Miedema, the author of the book Slow Reading.
US' Ohlone College English professor Cynthia Lee Katona says reading is a highly social activity that builds the mind and social connections. If you read, she says, you simply know more and have more to talk about with friends, partners and people you know.
Deep reading can also take a reader on a trip around the world even if they are sitting in a living room armchair, Katona says. Also, deep reading helps people develop thinking, writing and conversation skills.
“If you like beautiful things, authors put words together that are really beautiful and expressive,” she says. “If you want to write well--- and there are lots of reasons to express yourself clearly --- you should read.”
小题1:The comparison(对比)between Nora and her mother's reading habits _______.
A.introduces the wave of future
B.adds a lot of fun for readers
C.explains what deep reading is
D.calls attention to deep reading
小题2:What leads to the decline of deep reading, according to Eric Schemidt?
A.The fast pace of modern society.
B.The lack of desire for knowledge
C.The weakening ability to concentrate.
D.The wide use of instant messages and tweets.
小题3:What does the underlined word “it ” refer to in paragraph 6?
A.A deep relationship.B.A complex idea.
C.Slow reading.D.A preferred style.
小题4:According to the article, Cynthia Lee Katona's opinion of deep reading is that _______.
A.it makes sure you a better paid job
B.it makes you a better writer
C.it is better than travelling
D.it helps build better family relationship
小题5:What is the main point of the article?
A.The importance of deep reading.
B.How to improve reading skills.
C.The benefits of different reading styles.
D.The secrets of a knowledgeable person
Miracles(奇迹)will happen if you don't give up trying. Even if you have  16 for one hundred times, you may succeed when you try for the 10lst time.
When I was born, my doctor told my mother that there was something wrong with my 17 .  They were too soft to be able to walk. Although the news was bad, my mother didn't become  18 . She didn't believe what the doctor said  19 started to look for other ways.
My mother kept looking for other doctors for me, and finally she  20 . The doctor and his team in the hospital did   21 they could to help me. They also asked my parents to teach me to do some  22 to help me walk. One day when my mother came to pick me  23  . I crawled(爬) towards her. She was so surprised and happy that she couldn't believe  24  eyes. Crawling was not walking, but it was a good  25 . Day by day, I could walk by myself.
When I grew up, my mother   26  told me these stories. She said that if I thought of what she said whenever I met   27 , I could do anything successfully. I have been working hard and I have turned out to be a very   28  person. I get best   29 in school and I am a good dancer and swimmer. Thanks to my mother's strong resolution(决心), I live a    30   life now. What the story tells us, as my mother always says, is: Never give up.
小题1:
A.achievedB.failedC.suggestedD.told
小题2:
A.legsB.handsC.armsD.eyes
小题3:
A.patientB.confidentC.frustrated(沮丧的)D.proud
小题4:
A.orB.andC.ifD.because
小题5:
A.forgotB.changedC.succeededD.worked
小题6:
A.nothingB.somewhereC.anywhereD.everything
小题7:
A.timeB.exerciseC.medicineD.shopping
小题8:
A.awayB.fromC.intoD.up
小题9:
A.herB.myC.hisD.its
小题10:
A.adviceB.endC.chanceD.start
小题11:
A.hardlyB.neverC.alwaysD.nearly
小题12:
A.dreamsB.experimentsC.jobsD.difficulties
小题13:
A.excellentB.dangerousC.busy D.special
小题14:
A.presentsB.friendsC.books D.grades
小题15:
A.happy B.sadC.tiredD.boring
You may know the song Happy Birthday very well. But do you know about its writer? It was written by an American girl. And she became very rich after that.
When she was a child, she was poor. Once, she was invited to her friend’s birthday party. She was pleased but sad because she didn’t have enough money to buy a gift for her.
“The party is coming soon, but now I have little money.” Tears ran down her face.
Later that night she was in bed, thinking about the gift when the door opened and her grandma came in.“ What happened? ” her grandma asked. Hearing the girl’s story, she said, “Don’t worry. I think I can help you. How about singing a song together? Happy birthday to …”What a beautiful song! They sang and sang. Suddenly she woke up. It was a dream! She decided to write it down at once and sing it to her friends at the party.
When she sang the song at the party the next day, her friends were very happy. “How wonderfully you sing! We haven’t heard such a beautiful song before. Thank you for giving me the special gift.” said her friend. And they learnt to sing it together. Later the girl became well-known in America.
小题1:The song Happy Birthday was written by                    .
A.an American girl
B.an American girl’s grandma
C.an American boy
D.an American girl’s friend
小题2:The girl was sad because                     .
A.she didn’t want to go to the party.
B.she would be busy that day.
C.she didn’t have enough money to buy a gift.
D.she wasn’t invited to the party.
小题3:What gift did she give her friend?                    
A.A flower.B.A toy.C.An interesting book.D.A song.
小题4:What did her friends think of the song?  It was                 .
A.boringB.beautifulC.excitingD.interesting
小题5:Which of the following is TRUE?
A.The girl was still poor after writing the song .
B.The girl sang the song with her grandpa in her dream.
C.The girl’s friends had heard the song before.
D.The girl became famous because of the song.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网