题目内容
【题目】Wild animals are our friends,but many of them are getting fewer and fewer.We should try to protect them.The four animals below are now in danger.
Tibetan Antelopes
![]()
Tibetan antelopes(藏羚羊)are medium-sized animals.They mainly feed on grass.They are usually found in groups of about 20.They are killed for their wool,which is warm,soft and fine and can be made into expensive clothes.Although people can get the wool without killing the animals,people simply kill them before taking the woo1.The number of them is dropping year by year.There are less than 75,000 Tibetan antelopes left in the wild,down from a million 50 years ago.
Golden Monkeys
![]()
Golden monkeys are mainly found in Sichuan,Gansu,Shanxi province and Shennongjia mountainous area of Hubei Province.Golden monkeys have golden—orange fur.They move around in the daytime,usually in groups of as many as l00 to 200 heads,or 20 to 30 heads.They feed on fruits and young leaves of bamboos.But people are destroying the environment where they live.Trees and bamboos are disappearin9,so golden monkeys have less and less to eat.
Elephants
![]()
Elephants are very big and strong.They are bigger than any other animal on land.They are grey and have long trunks and tusks.They have-poor eyesight,but very good hearing and smell.They can lift heavy things and break down branches.They do not leave the group until they are about l2 years old.Now,there are very few elephants in the orld.The number of them is becoming smaller because their living areas are used for farming.Also,people hunt them for their tusks.
Wolves
![]()
Wolves are not very big.They have grey fur.Wolves have very good eyesight,hearing and smell.Wolves’ food is various.They eat animals, insects and snails.They are friendly to each other and never attack people.They do not kill for fun.Wolves are in danger,too.They are losing their living areas because people cut down forests.Soon they will have no home or food.
【1】Tibetan antelopes usually live in groups of about.
A.20 B.30 C.100 D.200
【2】Which of the following animals are the biggest on land?
A.Wolves. B.Elephants.
C.Golden monkeys. D.Tibetan antelopes.
【3】Which of the following description about golden monkeys is NOT true?
A.Golden monkeys move about in large groups.
B.People hunt golden monkeys for their golden furs.
C.Golden monkeys do not come Out for food at night.
D.Golden monkeys do not eat the leaves of trees,but the fruits they grow.
【4】Which of the following sentences is RIGHT?
A.People are destroying the environment where Tibetan antelopes live.
B.Wolves are friendly to each other and they never attack people.
C.Elephants have good eyesight,but very poor hearing and smell.
D.There are less than 7,500 Tibetan antelopes left in the wild now.
【5】What can be the best title of the passage?
A.Animals in the zoo B.How to hunt wild animals
C.Wild animals in danger D.How to train the animals
【答案】
【1】A
【2】B
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:野生动物是我们的朋友,但他们中的许多人也越来越少。作者介绍了四种濒危的野生动物及他们的生活状况,并呼吁大家尽力保护。
【1】A细节理解题。根据文中Tibetan Antelopes:“They are usually found in groups of about 20.”可知藏羚羊通常是20左右的群体。所以选A。
【2】B细节理解题。根据文中Elephants:“They are bigger than any other animals on land.”可知大象比陆地上的其他动物都大。所以选B。
【3】B细节理解题。根据文中Golden monkeys have golden—orange fur.They move around in the daytime,usually in groups of as many as l00 to 200 heads,or 20 to 30 heads.They feed on fruits and young leaves of bamboos.可知金丝猴有金橙色的皮毛。他们在白天四处走动,通常为100~200头为多组,或20到30头。他们吃水果和竹子的嫩叶。所以选B。
【4】D细节理解题。根据文中There are less than 75,000 Tibetan antelopes left in the wild,down from a million 50 years ago.可知现在野生藏羚羊不足75,000只,所以选D。
【5】C主旨大意题。通读全文可知:短文中的这些野生动物都面临生存危机。事实上作者文章开头已经点明。所以选C。