题目内容
【题目】Yang Hui was born in Longyan, Fujian. She grew up in a small village. She lost all her fingers and feet when she was three. She was badly burnt by accident when she went out with her grandparents. She couldn’t walk and she seldom went out.
The young girl had to learn to do everything. At first she wasn’t able to use chopsticks. Her parents had to teach her for a long time. Thanks to her strong will(意志)to do everything by herself, she overcame those difficult times. Now she can look after herself. She also loves studying and she has finished the junior high school courses.
About five years ago, Yang Hui saw someone make cross-stitch(十字绣)and she decided to learn to make it herself. As you can imagine, it’s very difficult to make it without fingers. Yang Hui failed so many times. But she never gave up. And through many hours of practice, now she can use her arms to make good cross-stitch works and she is faster than other people. “One had to put great efforts into what she was doing.” Yang Hui said.
Now she is 21 years old and she is in hospital in Fujian. She continues making a 1.83-meter-long cross-stitch work with arms. She has no enough money for her operations(手术). Many kind-hearted people come to visit her and call on people to raise money for her.
As for her future, Yang Hui said, “I hope to stand up and walk one day after operations. I want to make more money by selling cross-stitch works.”
If you want to know more about Yang Hui and help her, please call 13004982348.
(From Fuzhou News)
![]()
【1】Why did Yang Hui lose her fingers and feet? Because ______.
A. she was burnt by accident
B. she dropped into river
C. she was hit by a stone
D. she was hurt by a traffic accident
【2】What can Yang Hui do?
A. She can walk.
B. She can go to college.
C. She can make cross-stitch with arms.
D. She can make cross-stitch with feet.
【3】When Yang Hui is in hospital, ________.
A. she calls on people to raise money for her
B. many kind-hearted people visit her
C. she has enough money for her operations
D. she uses her fingers to make cross-stitch
【4】Which is the best title of this article?
A. A Quiet Girl
B. A Kind-hearted Girl
C. A Girl with Good Manners
D. A girl with Strong Will
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了这篇短文主要描写了一个因为事故失去了所有的手指和脚的女孩,考坚强的意志学会做一切事情。甚至她用手臂制作十字绣。作者呼吁更多的人来帮助这个有毅力的女孩。
【1】A细节理解题。根据短文第一段She was badly burnt by accident when she went out with her grandparents.可知因为事故她被烧伤所致,故选A。
【2】C细节理解题。根据短文第三段And through many hours of practice, now she can use her arms to make good cross-stitch works可知她会制作十字绣,故选C。
【3】B细节理解题。根据第四段She has no enough money for her operations(手术). Many kind-hearted people come to visit her and call on people to raise money for her.可知在她住院时,有许多的好心人来看望她并为她电话募捐。故选B。
【4】D归纳理解题。根据这篇短文主要描写了一个因为事故失去了所有的手指和脚的女孩,考坚强的意志学会做一切事情。甚至她用手臂制作十字绣。故选D。
【题目】
The population of Earth is still going up. There will be less and less good land for growing crops in the future. People worry that there will not be enough food for everyone in the middle of this century.
Recently scientists have discovered one strange plant
named fedtschenkoi(玉吊钟)may help. It can absorb(吸收)carbon dioxide(CO)
at night. It only needs 10 times less water than food plants like beans. This means it
can grow in the desert(沙漠).
In which ways could this plant help us?
Since deserts are increasing in size because of the changes in Earth’s climate, growing plants there will be more and more important. Although it is dangerous to
eat this plant, scientists can still study something about it: how it absorbs CO at
night while many other plants only do this during the day, and why it is suited to the
desert.
There is another direction to take the research in. Producing a desert plant to eat
will be difficult, but there is still possibility to use the genes(基因)from this plant and put them into food plants.
The other way is to grow this type of plant for fuel(燃料). At the moment we
grow plants for fuel in good land. If we do it in deserts instead, more good land can be used to grow plants for food.
Desert plants have special qualities, which could be an answer to our future food
or energy needs. Scientists are working hard on it.
The Desert Plant Could Help | |
The problems of the future | ◆The population on Earth is becoming 【1】 than before. ◆There is less and less 【2】 land for growing crops. ◆There will not be enough food in the future, which makes people 【3】 |
The discovery of the scientists | ◆It is an 【4】 plant named fedtschenkoi. ◆Food plants like beans need 10 times 【5】 water than it does in deserts. |
The ways it could 【6】 us | ◆The scientists are studying how it absorbs CO and why it is 【7】 for living in desert. ◆It is 【8】 to use genes from one plant and then put it inside another. ◆It will be better if we can grow plants for fuel in deserts 【9】 than in good land. |
Conclusion | ◆Because desert plants have special qualities, it may 【10】 our food and energy problems in the future. |