题目内容
【题目】根据短文选择答案。
B
One morning, Mr. and Mrs. Brown get up very early. After they have breakfast, they go shopping at seven thirty. They get to the shop at seven fifty. In the shop, they see many clothes. Mrs. Brown likes them very much. So she buys a shirt for their son(儿子), a skirt for their daughter(女儿), and a sweater for Mr. Brown. She buys a blouse for herself, too. Mr. Brown looks at his watch. Then he says, “Oh, it;s twelve o;clock, I think we must go home now. It;s very late.” So they get out of the shop and go home, but they lose their way. Mr. Brown drives down(沿着) the street. He can;t find the way. Then he drives over to an old man and asks, “Excuse me, Sir. Where am I?” The old man looks at him and their car. “You are in your car, Sir.” he says.
(1)Mr. and Mrs. Brown go shopping .
A.by bus
B.on foot
C.by car
(2)They buy some in the shop.
A.food
B.clothes
C.cars
(3)They are in the shop for about .
A.three hours
B.two hours
C.four hours and ten minutes
(4)“lose their way” means “”in Chinese.
A.迷路
B.问路
C.没有办法
(5)Does the old man tell them the way?
A.Yes, he does.
B.No, he doesn't
C.He doesn't know, either.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)C
(4)A
(5)B
【解析】⑴推理判断。根据Mr. Brown drives down(沿着) the street.可知布朗先生沿着街道开车,故选C。
⑵细节理解。根据文章中So she buys a shirt for their son(儿子), a skirt for their daughter(女儿), and a sweater for Mr. Brown. She buys a blouse for herself, too。可知他们给儿子买衬衫,给女儿买裙子,布朗先生买了毛衣,布朗夫人买了衬衫,所以他们买的都是衣服。故选B。
⑶推理判断。根据文章They get to the shop at seven fifty.从7点50到看表“Oh, it's twelve o'clock,”12点,在商店呆了4个小时零10分钟,故选C。
⑷词义猜测。根据下文 He can't find the way.可知是迷路了。故选A。
⑸推理判断。老人误解了他的z意思,回答说“你在你车里”,而没有告诉他现在所在的地方。故选B。