题目内容

假如你是李华,你们学校将举行"弘扬中华传统文化——戏曲进校园"展演活动,你打算邀请你的美国朋友Mike参加。请你根据以下提示用英文给他写一封电子邮件。

1. 时间:7月1日下午2点;

2. 地点:学校操场;

3. 内容:文化展览、节目表演等。

提示词:戏曲opera n. 表演performance n.

注意:1. 词数80~100;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯;

3. 信中不能出现与本人相关的信息;

4. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。

Dear Mike,

I know you are interested in Chinese traditional culture. ___________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

Dear Mike, I know you are interested in Chinese traditional culture. Now, I have a piece of good news to share with you. There is an activity about Chinese traditional operas at 2:00 p.m. on Jul...
练习册系列答案
相关题目

Running away is a serious problem. There are lots of runaway and homeless kids living in the streets around the world.

①______________________

★Some kids run away because they have problems with their families.

★Some kids run away because they’re afraid to tell their parents the bad things that they did at school or in society.

★Some kids run away because there is violence(暴力)in the family.

★Some kids run away because their parents divorce(离婚)or marry again.

★Some kids run away because they have problems at school.

②______________________

If your friend is thinking about running away, tell him or her that it is difficult to survive(幸存)in the streets. Try to help your friend feel less lonely.

Whatever the problem is, there are other ways to solve it. Maybe you can’t think of the ways right now, but an adult will know how to help you. You should tell an adult that your friend plans to run away as soon as possible. Being a real friend doesn’t mean keeping a secret that may hurt someone. And running away isn’t a solution for either of you. It only makes more problems and danger.

1.从A、B、C中为①②处选出恰当的选项,使文章通顺、连贯、合理。

A. What will you do if your friends want to run away from home?

B. Why do children want to run away from home?

C. When do children want to run away from home?

①______________________ ②______________________

2.How many reasons are connected with their schools?

A. Five. B. Four. C. Three. D. Two.

3.将文中划线部分的英语句子翻译成汉语。

____________________________________

4.从文中找出与所给句子意思相同的句子。

If a secret may hurt someone, you shouldn’t keep it even though you’re someone’s real friend.

_____________________________________

5.If your friend wants to run away, what will you do?

____________________________________

1.BA 2.D 3.无论是什么问题,总有其他的办法来解决它。 4.Being a real friend doesn’t mean keeping a secret that may hurt someone. 5.I will tell an adult about it as soon as possible. 【解析】本文介绍了孩子们离家出走的原因以及如果你的...

阅读短文,按要求完成所给任务。

How do you feel about your Chinese? Is it good or bad? If you think you are good at Chinese, you can take part in the competition named the "Chinese Characters Dictation Competition (《中国汉字听写大会》)". The competition became popular among teenagers. Let’s know something about it.

More and more computers and smart phones are used by teenagers. They spend too much time on the Internet in playing or chatting. They are used to sending messages by computers and smart phones. As a result, some teenagers forget how to write the Chinese Characters by hand. The teachers and parents are very worried about it. What can they do?

Not long ago, they found an interesting game called the Chinese Characters Dictation Competition. The program was similar to the American show "National Spelling Bee". In this program, middle school students competed among themselves and wrote down the Chinese Characters by dictation. Over two hundred competitors were from forty-six middle schools. The audiences(观众) loved this new kind of competition, too. They tried to write down the Chinese Characters while the competitors were writing them. But they found it was also difficult for them to write down all the Chinese Characters.

Is it an interesting competition? Can you be the winner?

1.任务一:Translate the underlined sentence into Chinese.

_______________________________________________________________________________

2.任务二:第三段划线单词"they"指代的是____________________________________________

3.任务三:Who can compete in "Chinese Characters Dictation Competition"?

_____________________________________________________________________________

4.任务四:Please write down the main idea of this passage.

_______________________________________________________________________________

1.结果,一些青少年忘记了如何手写汉字。 2.The teachers and parents. 3.Middle school students. 4.Something about the Chinese Characters Dictation Competition 【解析】该文主要介绍了"中国汉字听写大赛"的一些情况。越来越多的电脑和智能手机被青少年使用。他们在网...

"USA? Britain? Which country is better to study in?" We often hear such discussions. As China opens its door, it is a dream for many Chinese students to study abroad. They want to learn about the outside world.

It’s true that studying abroad can help students develop themselves. Their foreign language skills will be improved and it may be easier to find jobs.

But there are problems that should be considered (考虑). Language is the first. Students must spend a lot of time learning another language. 

Students must also learn to live without parents’ care and deal with all kinds of things they haven’t had to do before, like looking after themselves. There are reports about Chinese students abroad sinking into an ocean of difficulties and giving up finally. When they have to take care of themselves, it is hard for students to study well.

Finally, studying abroad brings a heavy burden(负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth?

We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example. Once an American teacher invited him there, but he refused. He kept training hard with his Chinese teacher. He surprised the world when he won a gold medal at the Athens Olympic Games. So when you wonder which country is better to study in, think again.

Title

Studying at home or 1. 1..

Advantages of studying

abroad

It is helpful for Chinese students to 2. 2.themselves.  

It helps to 3. 3.foreign language skills.

Disadvantages of studying

abroad

Parents may be under pressure(压力)because the cost of studying abroad is very 4. 4..

the purpose of the passage

To tell us studying abroad is not the only way to 5. 5..

1.abroad 2.develop 3.improve 4.high 5.be successful/succeed 【解析】这篇短文介绍了随着中国的改革开放,出国留学已经成为许多中国学生的梦想,介绍了出国留学的好处和问题。 1.根据短文中的句子:We often hear such discussions. As China opens its door, ...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网