题目内容

【题目】 超长寒假过后,新学期开始了,学校社团又开始招募成员了。作为学长学姐,请根据以下内容和提示要求完成一篇英语短文,为你的学弟学妹们介绍以下社团情况(包括名称、活动内容及其目的)。

每天运动一小时;

观看比赛;

……

读好书;

写读书笔记;

……

练习唱歌;

有歌唱比赛;

……

?

……

注意

1.短文应包括所给内容要点,可适当发挥,使文章连贯;

2.词数100左右,短文开头已给出,不计总词数;

3.文中不得提及考生所在的学校及自己的姓名。

The new term is coming. For all of us students, I would like to introduce some of our clubs. _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】例文:

The new term is coming. For all of us students, I would like to introduce some of our clubs.

Sports Club is a good choice for sports lovers. Here you can exercise one hour a day to keep you fit. Also in this club you can enjoy many sports matches, and you can cheer for your favourite team. If you are interested in books, Reading Club is a good place for you to go. Reading good books and writing reading notes are useful to improve your writing and learn more about the world. Books can open up a whole new world to you. Do you have a real gift for music? there is a club for music. Music Club has many activities every term. We practise singing after class every Friday afternoon. We also have singing competitions from time to time. Music Club is a wonderful place to show us your talent. If you want to go to a party, but you don’t know what to wear, please come to Fashion Designers to design your own clothes. Here you can learn a lot from our professional teachers. They are willing to help you.

These are the most popular clubs in our school, and they can make your school life colorful and interesting. We are looking forward to seeing you.

【解析】

1. 题干解读:文章是一篇材料作文。主要是介绍学校的一些社团的情况。可以根据题目中表格中的内容进行描写,对于每一个社团的优势可以自行发挥一些,写作时要注意文章的层次结构,语言的应用要合理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A jigsaw is a power-driven saw () used to cut sharp curves (急弯曲线) in pieces of wood.

A jigsaw is also a puzzle. It is made up of a large number of small, interlocking pieces. Each piece has a small part of a picture on it. A completed puzzle produces a picture or design.

Jigsaw puzzles were first created by producing a picture on a flat, rectangular (矩形) piece of wood, then cutting that picture into small pieces with a jigsaw – that’s where the name comes from!

Pictures found on jigsaw puzzles mainly include scenes from nature, city life and similar designs. Castles, mountains and water scenes are traditional subjects. However, any kind of picture can be used to make a jigsaw puzzle. Cartoon-styles are popular. There are companies that create puzzles from personal photographs. Completed puzzles can also be glued onto a piece of wood to make a wall hanging.

The first jigsaw puzzles were designed as geography teaching tools by John Spilsbury in 1767. His “jigsaw” was a map puzzle. It was a hand-painted map of England on a piece of wood. It was a successful teaching method. He went on to make over thirty other map puzzles. The pieces were not interlocking.

With the invention of power tools more than a century later, jigsaw puzzles with fully interlocking pieces came into being. The jigsaw machine could cut sharp curves. Then the name jigsaw puzzles came into being. Jigsaw puzzles became very popular in the United States in the early 1930s, when people had difficulty in finding jobs and making money.

Today puzzles of all sizes are a standard item in toy shops and supermarkets. However, they usually come in 300-piece, 500-piece, 750-piece, and 1,000-piece sizes. The largest one even has 24,000 pieces.

Some jigsaws are quite tricky. Try doing one with all pieces without pictures on it. A few puzzles are made double-sided, so they can be solved from either side. This increases the difficulty, because the puzzle solver cannot be certain which way up each piece goes. Some jigsaws do not have straight edges (边缘). The edge pieces could be any interlocking piece. Solving these jigsaws requires more effort than doing those straight-edged ones. Others designedly have a piece or two missing. Jigsaws are no longer educational toys but are used for entertainment or a hobby.

1What can we learn about jigsaw puzzles?

A.Cartoon-style pictures are traditional subjects of jigsaw puzzles.

B.People can choose any photo they like to use in a jigsaw puzzle.

C.The smallest jigsaw puzzle in the world has three hundred pieces.

D.There are many small, interlocking pieces in all the jigsaw puzzles.

2Which of the following can most probably be made by John Spilsbury?

A.B.C.D.

3Which of the following jigsaws is the most difficult to solve?

A.A double-sided jigsaw with straight edges.

B.A one-sided jigsaw with straight edges.

C.A double-sided jigsaw with curved edges.

D.A one-sided jigsaw with curved edges.

4What can we infer (推断) from the passage?

A.Puzzles are cheap entertainment that can be replayed or passed on to others.

B.By 1767, students began to learn geography by putting the puzzles back together.

C.Spilsbury continued to build more puzzles with different area maps and sell them.

D.Early wooden puzzles had pictures printed to the front and lines for cutting on the back.

【题目】

Strawberries look nice, but a light pressure can make them out of shape. Nowadays, there are many young people who are just like strawberries. They easily break down when they face difficulties. They don’t know what to do when they are in trouble. They have a common name -- strawberry kids.

Why are many students so easy to break down? Parents and schools are a main reason. Parents do almost everything for them in their daily life, while schools care more about their grades instead of developing their personality.

Liu Yue, 13, is from Fujian. His mom hardly criticizes him and he always feels good about himself . When a teacher criticized him strictly, he felt surprised and sad. He began to doubt his abilities.

Students should do something to make them mentally(精神上) strong. An expert said, “When you are in trouble, don’t ask for help too quickly. You should try to deal with problems first by yourself. I also advise you to take an active part in sports and social activities. That can make you mentally strong.”

Growing up is not just a happy process. Pains also go along with it. The most important thing is to face the pains bravely and learn from them.

1Some students are called “strawberry kids” because_______.

A.they are out of shape under the great pressure

B.they easily break down in face of difficulties

C.they all like to eat some fruit, for example, strawberries

D.they are weak and need to be protected like strawberries

2Which is not the main reason for the strawberry kids to break down easily?

A.Schools care about their grades.

B.Parents do almost everything for them.

C.Kids take an active part in sports and social activities.

D.Schools do not care about developing their personality.

3The underlined word “criticize” probably means “_______” in Chinese.

A.赞扬B.鼓励C.批评D.忽略

4In the fourth paragraph, the expert asked students to_________.

A.solve problems on their own first

B.look for a chance to talk with parents

C.make friends with all their classmates

D.ask for help quickly when they are in trouble

5The writer advised students to___________ .

A.pay more attention to studyB.face the difficulties bravely

C.care more about their classmatesD.ask parents to solve the problem

【题目】

For many people, his name is another word for "genius". He is the father of the theory of relativity(相对论). His most famous formula(公式) is E=mc2, which describes the relationship between mass(质量)and energy. He is Albert Einstein, one of the most famous _______ in the world.

On March 19, 2012, some of Einstein's personal papers and scientific research were _______ online for the first time. They gave people a _______ to know more about Einstein as a person.

Einstein was born on March 14, 1879, into a Jewish family in the German city of Ulm. At the age of 15, Einstein _______ school and moved to Italy with his family. Later, he finished his studies in Switzerland.

Einstein published four important papers in 1905. _______ them, one on the photoelectric effect(光电效应) _______ him the 1921 Nobel Prize in Physics. But Einstein's greatest work is the theory of relativity. It tells us that time can be _______or sped up depending on the speed of a moving object. This theory changed the _______ people understand the universe(宇宙).

But Einstein wasn't just a scientist. He was also a regular man and lived a _______ life. He liked playing Mozart on his violin, as well as hiking and walking. Einstein didn't ________ much about power. In 1952, the young nation of Israel asked Einstein to be their president, but he refused

1A.teachersB.artistsC.presidentsD.scientists

2A.closedB.publishedC.finishedD.written

3A.careerB.changeC.chanceD.challenge

4A.leftB.reachedC.graduatedD.attended

5A.AmongB.FromC.BetweenD.After

6A.presentedB.startedC.experiencedD.earned

7A.broken downB.slowed downC.cut downD.taken down

8A.interestB.wayC.mindD.advantage

9A.hardB.poorC.secretD.colorful

10A.careB.knowC.worryD.complain

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网