题目内容
【题目】阅读下列短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。![]()
Johnnie Martin was born in a worker's family. His parents lived a simple life, saving money for the day when they could send him to a good university. They had dreamed that their son could get a good1and live a better life. However, to Johnnie, school lessons seemed like a wall that was impossible to go through.
One day when he was in Grade 11, Johnnie went2school psychologist's office to ask for help.
"Johnnie, I've been studying your marks of all the tests at school. I've made a 3study of them," said the psychologist.
"I've been trying hard." Johnnie was about to4.
The psychologist put his hand on the boy's shoulder, "People have different kinds of talents, Johnnie. There are painters who were5able to learn maths, and engineers who can't sing on key. Some day you will find6you are good at, and when you do, you will make your parents and all of us very7you."
Johnnie didn't go to university. He found a job working in the gardens around the town. Soon 8amazing happened. His customers began to notice that Johnnie had what they called "green thumb". The plants he9grew, and the roses blossomed. People started to accept his 10for gardening, because he had an eye for colour and light.
One day while he was downtown, he happened to11an unused dirty land behind the city hall. He volunteered to make it into a garden. That very afternoon as soon as he got the permission , he started the work, 12he couldn't afford all the tools or the plants that were13for it. People gave him young trees. rose-bushes, benches and many other things. Before long, it had become a beautiful little14.
Today Johnnie is the head of the business in gardening. Wherever he and his men go, they 15beauty before the eyes of people.
(1)A.job B.garden C.lesson D.present
(2)A.into B.past C.along D.through
(3)A.funny B.public C.careful D.similar
(4)A.lie B.cry C.laugh D.agree
(5)A.always B.usually C.sometimes D.never
(6)A.how B.when C.what D.where
(7)A.strict with B.proud of C.angry with D.sure of
(8)A.nothing B.anything C.something D.everything
(9)A.picked up B.pointed at C.talked about D.looked after
(10)A.suggestions B.invitations C.situation D.attention
(11)A.buy B.rent C.clean D.notice
(12)A.but B.and C.so D.or
(13)A.common B.natural C.possible D.necessary
(14)A.farm B.lake C.park D.market
(15)A.find B.spread C.collect D.describe
【答案】(1)、A
(2)、A
(3)、C
(4)、B
(5)、D
(6)、C
(7)、B
(8)、C
(9)、D
(10)、A
(11)、D
(12)、A
(13)、D
(14)、C
(15)、B
【解析】本文讲述一个有着园艺天赋的人乔尼·马丁,虽然上学时成绩不好,在学校的心理辅导老师的指引下找到了自己的特长,从而成为一名成功的园艺工作者。
⑴句意:乔尼·马丁出生在一个工人的家庭,他的父母过着简朴的生活,为将来有一天他能上一所好大学而存着钱。他们梦想他们的儿子能找到一份好工作,过更好的生活。job工作;garden花园;lesson功课;present礼物。根据句意可知选A。
⑵句意:一天,当乔尼在11年级的时候,他走进学校的心理辅导室请求帮助。into进入;past经过;along沿着;through穿过。根据后半句可知选A。
⑶句意:“乔尼,我一直在研究你的所有在学校考试的分数,我已经对它们进行了认真的研究。”funny滑稽的;public公开的;careful认真的;仔细的;similar相似的。根据句意可知选C。
⑷句意:“我一直在努力”,乔尼正要……,lie撒谎;cry哭;laugh笑;agree同意。根据上文“他主动去求助”可知选B。
⑸句意:“人们有不同种的天赋,乔尼。有从来不会学数学的画家,唱歌不在调上的工程师。always总是;一直;usually通常;sometimes有时;never从不。根据后一句可知选D。
⑹句意:有一天你会发现你所擅长的。how怎样;when何时;what什么;where哪里。根据句意可知用what引导宾语从句,表示……的事。故选C。
⑺句意:当你做的时候,你会让你的父母以及我们所有的人为你骄傲。be strict with对……严格要求;be proud of对……骄傲;be angry with对……生气;be sure of相信。故选B。
⑻句意:乔尼没有上大学,他在镇上附近找到了一份在花园里的工作。很快,令人惊奇的事情发生了,他的顾客开始注意到乔尼有人们所称的“园艺之手”。此句表示肯定的语气,故用something,因此选C。
⑼句意:他照顾的植物在生长,玫瑰在开放。pick up捡起;point at指向;talk about谈论;look after照顾。根据句意可知选D。
⑽句意:人们开始接受他的园艺的建议,因为他有颜色和光线的眼光。suggestion建议;invitation邀请;situation情况;attention注意。故选A。
⑾句意:一天当他在闹市区的时候,他碰巧注意到在市政厅的后面有一片没有被使用的荒地。buy买;rent租;clean打扫;notice注意到。故选D。
⑿句意:就在它得到许可的那个下午,他开始了工作,但是他买不起所有的工具和需要的植物。表示转折,故选A。
⒀common普遍的;共同的;natural自然的;possible可能的;necessary必要的。故选D。
⒁句意:不久以后,它变成了一个美丽的小公园。farm农场;lake湖;park公园;market市场。根据下文可知选C。
⒂句意:今天,乔尼成为了园艺方面的一个领袖,不管他的人去哪儿,他们都在人们的眼前展现了美景。find发现;spread传播;collect收集;describe描述。根据句意可知选B。