题目内容

【题目】阅读下面短文,并借助上下文和插图,补充所缺信息。每个空只能写一个形式正确、意义相符的单词。

I loved music when I was young. I leaned to1the guitar at 11 and I wrote my first song at 5. My dream was to2a country singer.

After years of hard work, a record company was showing interest in me. One day during a trip to mountains, a friend offered3a bit of meth, a kind of drugs(毒品). I smoked it and that was all I thought about for the next year and a half. I couldn't live4 it.

When the police came to me, I looked like death. The first seven days in prison(监狱),I just slept.When I woke up on the5day, I had never known such shame and guilty(罪恶感). I walked down the hall to the pay phone. My6is the sweetest person on the earth, and I knew this was going to break her heart. When I heard her7on the phone, I told her where I was. She just said: "Son, don't you know you can't do8to make me not love you?"

Her words gave me the confidence to face my trouble. And I also realized this was my chance to start a9life.

When people hear my story, I hope they will not make the same mistake as I have, but I do know that you can overcome almost anything, especially smoking drug. That's 10I share my story here.

【答案】

1 1】play

2 2】become/be

3 3】me

4 4】without

5 5】next

6 6】mother

7 7】crying

8 8】anything

9 9】new

10 10】why

【解析】

文章大意:本文叙述了作者因为吸毒被警察关进了监狱,当他给他的妈妈打电话时,他知道这回伤他妈妈的心。但是她妈妈却说:"儿子,无论你做了什么,妈妈永远爱你"。她的这些话给作者带来了面对麻烦的信心,他决定开始新的生活。作者希望大家不要犯同样的错误,要克服任何困难,尤其是吸毒。

1句意:我11岁时学会弹吉他。由后面的the guitar可知此处句意为“我11岁时学会弹吉他。” play the guitar“弹吉他”,to后接动词原形,故答案填play

2句意:我的梦想是成为一名乡村歌手。根据My dream was to__2__a country singer.可知句意为“我的梦想是成为一名乡村歌手。”“成为”become/beto后接动词原形,故答案填become/be

3句意:一天,在一次登山之旅中,一位朋友给了我一些冰毒,一种毒品。联系上下文语境可知是一位朋友给了我一些冰毒,offer sb sth.给某人某物,offer为动词,后接动词宾格,故答案填me

4句意:没有它我就活不下去。根据上文I smoked it and that was all I thought about for the next year and a half.结合I couldn't live__4__ it.可知句意为“没有它我就活不下去。”“没有”without,介词,故答案填without

5句意:当我第二天醒来的时候。根据上文The first seven days in prison,I just slept.可知此处应是说当我第二天醒来的时候,the next day“第二天”,故答案填next

6句意:我妈妈是世界上最可爱的人。根据下文She just said: "Son, don't you know…",可知,此处说的是“妈妈”,故答案填mother。

7句意:当我听到她在电话里哭的时候,我告诉她我在哪里。根据上文I knew this was going to break her heart.以及下文I told her where I was.可知此处句意为“当我听到她在电话里哭的时候”,cry“哭泣”,hear sb.doing sth.“听到某人做某事,故答案填crying。

8句意:她只是说:“儿子,无论你做了什么,妈妈永远爱你根据下文Her words gave me the confidence to face my trouble.可推知此处应是说不管作者做了任何事情,他妈妈永远是爱他的,“任何事情”anything,用于否定句和疑问句,故答案填anything。

9句意:我也意识到这是我开始新生活的机会。由前面的I also realized this was my chance to start可知,作者意识到这是自己开始新生活的机会,a new life“新生活”,故答案填new。

10句意:这就是我为什么在这里分享我的故事。根据上文When people hear my story, I hope they will not make the same mistake as I have, but I do know that you can overcome almost anything, especially smoking drug.可知这应是作者分享自己故事的原因,所以此处应用why“为什么”引导,故答案填why

本题为短文填空,首先要快速浏览全文,理解短文的大致意思,再精读短文注意所填的词在句中的词性、时态等等,然后根据句意、上下文联系、语境填写合适的词语。如,第1小题,由后面的the guitar可知此处句意为“我11岁时学会弹吉他。” play the guitar“弹吉他”,to后接动词原形,故答案填play。第6小题,根据下文She just said: "Son, don't you know…",可知,此处说的是“妈妈”,故答案填mother

练习册系列答案
相关题目

【题目】As a ninth-grade student, you may be under much pressure of schoolwork. Do you ever feel like you are just rushing from one subject to 1at school? When things happen so fast, it is easy to get lost of what you are doing or learning.2it is important to stop yourself every now and then to think about what you’ve been doing or learning.

Self-reflection(反省)means slowing down and calming yourself, including calming your mind. By being calm and going slowly, you give your brain a chance to think about what it has already 3. Some people prefer to do these self-reflections only in their mind. Others keep a diary or written notes. Either method works, depending on your own personal learning.

Choose the proper time to do it. School textbooks are4into units of study. This makes it5for someone to begin self-reflection. Look for time when you complete a unit of study in the subjects you are learning, such as math, science and art. Sometimes you know the unit is over because there is some kind of test. Use these natural breaks to stop and do self-reflection.

Find a quiet place. You can even be sitting at your desk at school when you finish something early and the other students are6working. If you are going to take notes, take out paper or your reflection diary. Write down some notes on the new things that you learned in the unit. Let your mind think about the notes you have written and make some connections.

Think about things that you are not sure 7. Maybe you learned a new way to work out a math problem, but you’re not sure when to use it. Writing down your questions will help you remember to look for answers the next8you are working with the same topic.

Self-reflection is important for a successful student. If you have never taken the time to do self-reflection, try it now.

【题目】Long long ago, the colours of the world started to quarrel. Green said, “Clearly I am the most important. I am the sign of life and hope. Without me, all animals would die.” Blue said, “You only think about the earth instead of considering the sky and the sea. Without my peace, you would be nothing.” Yellow laughed, “You are all so serious. I bring fun and warmth into the world.” Orange shouted, “I am the colour of health and strength. I am the most important because I serve the needs of people’s life.” Red shouted out, “I am the most important of all. I am the colour of danger, bravery and love. I am glad to fight for truth.” Then Purple and Indigo came…

The colours went on quarreling, each saying he or she was the most important. Their quarreling became louder and louder. Suddenly it thundered and rained hard. The colours felt so frightened that they stopped quarreling and got together for comfort(安慰).

At this time, rain began to speak, “You foolish colours, quarreling among yourselves, each trying to be the most important. You don’t know that you each were made for a special purpose. Join hands with each other and come to me.”

Doing as they were told, the colours united(团结)and joined hands. They formed a colourful rainbow. From then on, when a good rain washes the world, a rainbow appears in the sky. They remember to appreciate(欣赏)each other.

1The colours were quarreling about _________.

A. who was the cleverest B. who was the strongest

C. who was the most important D. who was the most beautiful

2In the story, red represents __________.

A. life and hope B. health and strength

C. danger, bravery and love D. the sky, the sea and peace

3The colours stopped quarreling because ________.

A. they felt too tired after the quarrel B. they felt too cold when it rained a lot

C. they became too angry with each other D. they felt frightened when it thundered and rained hard

4What does this story want to tell us?

A. Thunder is frightening. B. United, we can create wonders.

C. It’s useless to appreciate each other. D. Some of the colours are foolish.

【题目】阅读下面短文,根据信息内容,完成下面表格。

Everyschoolhasitsownsetofrulestokeepstudentsdisciplined(守纪律的).Theruleschangefromoneschooltoanother.Someschoolsaremuchstricterthanothers.Therearealsosomerulesthatlookstrangeorfunnytous.Herearesomefunnyschoolrules:

JapanMostschoolsdemandthatstudentswearuniforms,suchassportssuitsorskirts.ButmanyJapaneseschoolsevenregulate(规定)thecolourofunderwear(内衣)!Theyalsodemandthatgirls'whitesocksbefoldedinacertainwayandboys'headsbeshaved(刮过的).OtherJapaneseschoolsalsotellstudentsthattheymaynotdate(约会),gotomovies,leavehomeaftersunsetorplayvideogameswithoutpermissionfromtheschool.

TheUSForsafelyatsomeschools,studentsmusthaveapairofindoorshoestochangeintoatschooleveryday.Thismakessurestudentswon'tfalloveronthewetfloorsandkeepstheschoolsclean.Gumchewing(口香糖)isnotallowedinmanyUSschoolbuildings,asitisdifficulttocleanup.Andifstudentschewguminclass,theymaynotfocusontheirstudy.

BritainStrangehairstylesarenotallowedinsomeschools.ButtheymightallowstudentstowearcertainhairstylesduringtheWorldCupyears.Twostudentshadaspecialdesignshavedintotheirhairduring2006WorldCup.Buttheywerenotacceptedbytheirschoolafterthatbecausetheschoolsaidtheruleschangedsincethen.

根据短文内容完成表格填空。

Country

Special Schoolrules

Japan

1. Students wear uniforms, such as1.

2. Girls' white socks2and boys' heads are shaved.

The US

1. Students wear3at some US schools.

2.4is not allowed in many US school buildings.

Britain

5are not allowed in some British schools.

【题目】I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. Then I learned how___ it is to have a passion in life.

That day I went home in Mom’s car. When Mom ____ at a red light, someone on the side of the road caught my eye. It was a man dressed in rags(破旧衣服). He was homeless. That didn’t interest me____ I had seen many people like him before. Those people usually looked unhappy and hopeless. But this man was ___ in some way. He was not sitting down with a___ expression. Instead, he had a____ in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious(珍贵)thing he had. “Mom, why does that man have a radio though he’s ___?” I asked

“He_____it,” she replied.

“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes? He_____something that he didn’t need.” “Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”

That man must care so much about music that he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that___ is the key to life.

1A. important B. strange C. dangerous D. difficult

2A. exercised B. walked C. stood D. stopped

3A. but B. when C. so D. because

4A. common B. polite C. different D. rude

5A. nervous B. sad C. mad D. happy

6A. hat B. phone C. radio D. scarf

7A. hopeful B. homeless C. careless D. useless

8A. bought B. made C. fixed D. borrowed

9A. asked for B. waited for C. paid for D. looked for

10A. happiness B. health C. knowledge D. friendship

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网