题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。

Football

People call it “the first sport in the world”. There are two teams in the football field during a game. Each team has eleven players.

Tennis

There is a big net in the middle of the court(球场). Each player has a racket(球拍)in his hand. Two or four players can play it together.

Golf(高尔夫球)

Golf comes from Scotland. It means green, oxygen, light and foot. People play it on the outdoor grass. They hit the white balls into the small holes with a stick.

Basketball

America is the hometown of basketball. This sport is famous for NBA.
There are two teams with ten players on the basketball court. They can't run with the ball in their hands.


(1)The first sport in the world is _______.
A.basketball
B.football
C.tennis
(2)_______ is a very popular sport in America.
A.Basketball
B.Football
C.Tennis
(3)People use a stick to hit the white balls. The sport is _______.
A.football
B.golf
C.tennis
(4)There are _______ players in a football game.
A.20
B.22
C.2
(5)People needn't run in the _______ game.
A.football
B.basketball
C.golf

【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文叙述了世界上人们喜欢的四种体育运动项目,它们是:篮球、网球、高尔夫球及足球。
(1)B细节理解题。根据People call it “the first sport in the world”.可知,足球是世界上第一项运动,故选B。
(2)A细节理解题。根据America is the hometown of basketball. This sport is famous for NBA. 可知,篮球是美国最受欢迎的运动,故选A。
(3)B细节理解题。根据They hit the white balls into the small holes with a stick可知,人们用一个小棍来打球,这种运动是高尔夫,故选B。
(4)B 细节理解题。根据Each team has eleven players.可知,每个足球队有11人,在足球场上应该有22人,故选B。
(5)C细节理解题。根据They hit the white balls into the small holes with a stick可知,打高尔夫不用在场地跑,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some popular places to visit are built by people. Other famous places are created by nature. For example, in the northeast of the United States, there was a famous rock on a high mountain that looked just like an old man. He had lots of hair, a big nose and a beard.People called him“The Old Man of the Mountain” and every year more than a million people came to look at him. “The Old Man of the Mountain”, also known as the Great Stone Face or the Profile, was 1,200 feet (370 meters) above Profile Lake, and measured 40 feet (12 meters) tall and 25 feet (7.6 meters) wide. The site is located in the town of Franconia, New Hampshire, USA.Scientists think that the stone face had been there for about 17,000 years.

In May 2003, there was very bad weather near the Old Man of the Mountain.There were very high winds and the temperature was very cold. The sky was so cloudy that people couldn’t see the stone face for many days. As soon as the storm was over, people looked for the Old Man and they couldn’t see him. They discovered that he had fallen apart. The stones that made his face sank down the mountain. A number of scientists climbed up to see if they could repair the stone face, but they had to give up. They figured out(断定)that the damage from the weather was just too bad.

【1】Where’/span>s The Old Man of the Mountain?

A.In the northeast of the US.

B.In the northwest of the US.

C.In the southeast ofthe US.

D.In the southwest of the US.

【2】 Whats The Old Man of the Mountain also known as?

A.The Great Stone B.The Profile

C.The Stone Face D.The Rock

【3】How long had the stone face been there?

A.About 12,000 years. B.About 370 years.

C.About 17,000 years. D.About 25 years.

【4】 Whats the reason for the loss of the stone face?

A.Low winds. B.Hot temperature.

C.Heavy rain. D.Bad storm.

【题目】

“I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking?

Sir Isaac Newton was sitting in his garden when he saw an apple fall from a tree. He began to think and tried to find out why the apple fell. Then he discovered how the sun, moon, and stars are kept in their places.

A boy named James Watt sat quietly by the fire, watching the lid of the kettle move up and down. He wanted to find out why the steam in the kettle moved the lid. From that time he went on thinking and thinking. And when he became a man, he improved the steam engine(蒸汽机) so much that it could easily do the work of many horses.

James Ferguson was a poor boy. Once, seeing the inside of a watch, he wondered. “Why should I not make a watch?” But how could he get the materials to make the mainspring(钟表的主发条)? He soon found he could make it with whalebone(鲸骨). He then made a wooden clock which kept good time. His motto(座右铭) was “I will think of it.” And he made his thoughts useful to himself and the world.

Boys and girls, when you have a difficult lesson to learn, don’t lose heart, and don’t ask someone for help before helping yourselves. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose.

1From the passage, we know that some great things come from __________.

A. listening B. reading C. speaking D. thinking

2The achievement(成就) of James Watt was that he __________.

A. kept thinking B. found the steam in the kettle

C. improved the steam engine much D. watched the lid move up and down

3The right order of the following sentences is __________.

James Ferguson made a wooden clock.

James Ferguson saw the inside of a watch.

James Ferguson made the mainspring with whalebone.

A. ③②① B. ②③① C. ②①③ D. ③①②

4What is the main idea of the passage?

A. Learn to ask for help.

B. A difficult lesson to learn.

C. It is easy to say “I will think of it.”

D. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose.

【题目】“I sometimes get up at three or four in the morning to surf the Internet.”

“ I checked my e-mail almost forty times a day.”

“I seldom spend less than three hours each time on the net.”

“I spend more time in chat rooms than with my ‘real-life’ friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction* called Internet addiction. According to experts, Internet addicts* spend at least thirty hours online every week. They lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and looked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police. The police found the student in the computer lab: he was surfing the Internet---for seven days straight.

A study shows that about seven to ten percent of Internet users become addicted. The teenagers spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “surfing the Internet” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms*.

★ You go out with your friends less and less.

★ You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

★ You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the situation? Some experts suggest that people set strict limits on their time for internet use. You have to learn to control it, or the Internet would control you.

1Internet addicts at least spend ________ hours online every week.

A. twenty B. thirty C. forty D. fifty

2Some experts worry most about young people because__________.

A. they spend too much time on the Internet.

B. they spend too much time with their friends

C. they get up too early to surf the Internet

D. they spend too much money shopping online.

3Where may you find this passage?

A. In a guidebook B. In a magazine

C. In a movie poster D. In a storybook

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网