题目内容
【题目】Harry finished his college and wanted to find a job in the city. One day he saw an advertisement in a window. It said, "Wanted. The best salesman in the world. Top Pay. "
“I am a great salesman. ”Harry said to himself. “I’m sure that I can sell anything. I’ll go in and ask for that job. ’’
So Harry went into the building. He saw a manager in it. He said to the manager.“Good morning. I saw your advertisement. I think I’m the best salesman in the world. Give me the job, please.” “You must prove(证明)that you are the best,” the manager said. “I’ll pass every test that you give me, ”Harry said. “Good.” the manager said, and he took a box of sweets out of his desk. “Last week I bought a thousand boxes of the sweets. If you can sell them all before the end of the week, you can have the job.” “That’s easy.” Harry said.
He took the boxes of sweets and left the office.
Every day and all day he went from shop to shop, trying to sell boxes of the sweets. But he couldn’t sell one. The sweets were so bad that he couldn’t even give them away. At the end of the week he went back to the manager. “I am sorry, sir,” he said. “I was wrong about myself. I’m not the best salesman in the world, but I know who is.”
“Oh.” said the manager. “Who do you think is the best?”
‘‘The person who sold you a thousand boxes of the sweets.”
【1】The manager told Harry______.
A. he could start work at once
B. he was the best salesman in the world
C. he wasn’t a good salesman
D. he must show he was the best salesman in the world
【2】Harry could get the job if______.
A. he sold a thousand boxes of sweets
B. he gave away a thousand boxes of sweets
C. he sent the manager a thousand boxes of sweets
D. he bought a thousand boxes of sweets from the manager
【3】Harry thought it was easy to sell the sweets because______.
A. he thought he was the best salesman and he could sell anything
B. he could give them away
C. he wanted to get the job
D. many people liked sweets
【答案】
【1】 D
【2】 A
【3】 A
【解析】
文章大意:Harry大学毕业想要找一个工作,一天他看到一个招聘销售员的广告便去应聘。他看到经理时告诉经理:"我是世界上最好的销售员,请把工作给我。"经理让他必须证明自己,于是要求他在这周结束前卖出一千盒糖。Harry认为任务很简单,欣然接受了。但是由于糖的质量太差他一个一个商店去卖这些糖别人都不买,这周结束时他回来找经理,告诉他自己不是最好的销售员,最好的销售员是那个卖给经理糖的人。
【1】细节理解题。根据文中的句子“You must prove(证明)that you are the best,” the manager said.可知经理说Harry必须证明自己是最好的销售员,故答案选D。
【2】细节理解题。根据文中的句子“Last week I bought a thousand boxes of the sweets. If you can sell them all before the end of the week, you can have the job.”可知经理说如果他可以将自己上周买的一千盒糖在这周结束前全部卖出去,他便可以得到这份工作,故答案选A。
【3】细节理解题。根据文中的句子“I am a great salesman. ”Harry said to himself. “I’m sure that I can sell anything. ’’可知Harry认为自己是一个很棒的销售员可以卖出任何东西,所以他觉得这个任务很容易,故答案选A。
【题目】书面表达
现在七年级五班的学生们正在上体育课,请根据下表提供的信息,描述一下学生们的活动情况。
注意:1.表格中人物活动的顺序可自行调整;
2.60词左右。
Mr.Brown | play soccer |
boys | play basketball |
Gina | look after the clothes |
Liu Mei | play games with some girls |
other girls | run around the playground |