题目内容

【题目】 Eating less meat is becoming more common all over the world. In the US, for example, there is a campaign(活动)called Meatless Mondays. The idea is to have meatless meals every Monday. By the end of 2018, 230 middle and primary schools in the US had joined this campaign, according to Southern Weekly. These schools give students a vegetarian breakfast and lunch every Monday.

How did Meatless Mondays become part of food culture in the West? The first reason is that it's healthy. Many studies have shown that eating less meat is good for people's health. -Vegetarian diets can make some diseases (疾病),like obesity (肥胖)and heart problems less." scientist Sharon Palmer told CNN. **Even going meatless one day a week can make a difference."

But it’s not only about health. A study from Nature found that animal products(制品) create a lot of greenhouse gases. Specifically, they account for 78 percent of total emissions (排放).If we eat less meat, it will be better for the environment.

In March this year, New York Mayor Bill de Blasio said that all public schools in New York City would join the Meatless Mondays campaign. Joining the campaign, he said, will help us stay healthy and keep our planet green for the future.

1What do we know about Meatless Mondays?

A.Many students in the US have joined this campaign.

B.People who join the campaign will eat meat on Mondays.

C.This campaign is becoming popular all over the world.

D.It tells us that people eat some meat every day.

2Paragraphs 2-3 mainly talk about________.

A.food traditions in the west countriesB.how some diseases come from

C.how much meat we need to cat each dayD.how eating less meat can help us

3What does the passage mainly tell us?

A.Eating vegetables is the best way to stay healthy.B.Eating less meat is also popular in the East.

C.Students can get good eating habits easily.D.More people are eating less meat.

【答案】

1A

2D

3D

【解析】

本文主要讲述“无肉星期一”活动,并且越来越多的人少吃肉,这样有助于我们保持健康,让我们的地球在未来保持绿色。

1推理判断题。根据“By the end of 2018, 230 middle and primary schools in the US had joined this campaign”可知,美国有230所中小学参加了这项活动,故选A

2推理判断题。分析二三段内容可知,主要讲述少吃肉可以帮助我们保持健康、对环境友好,故选D

3主旨大意题。分析全文可知,本文主要讲述越来越多的人少吃肉,这样有助于我们保持健康,让我们的地球在未来保持绿色,分析选项,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
A group of old classmates, who have succeeded in their work, got together to visit their teacher. Their conversation soon turned to complaining(抱怨) about the stress(压力 ) in their work and life. The teacher went to the kitchen and returned with a large pot of coffee and many cups. Some of the cups are expensive and lovely, but some are cheap and not beautiful. The teacher told them to help themselves to the coffee.
When all the students had a cup of coffee in hand, the teacher said, "Have you noticed all the nice looking expensive cups were taken, leaving behind the cheap ones? It's OK for you lo want only the best for yourselves, but that is why you have the stress in your work and life even if you're very successful now. "
"All of you really wanted the coffee, not the cups, but you cheese the beast cups and were eyeing each other's cups.
"Now think about this: life is the coffee, and money and position in society are the cups. They are just tools to hold life. They do not change the quality (质量) of life. Sometimes, we just care about the cups, and we fail to enjoy the coffee. So, don't let the cups drive you; enjoy the coffee instead. "
(1)The students who visited the teacher .
A.arc satisfied with their work
B.arc successful ill their studies
C.arc strict with each other
D.arc successful in their work
(2)The teacher look out cups .
A.for the students to have coffee
B.to show to the students
C.for the students to have a look
D.to show his favorite coffee
(3)The teacher noticed that the students .
A.liked the cheap cups
B.only took the best cups
C.were drinking coffee
D.preferred the' coffee to the cups
(4)Why did the students have stress in work and life?
A.Because thee really wanted coffee.
B.Because they didn't have good cups.
C.Because they didn't pay enough attention to life itself.
D.Because they didn't have money to buy coffee or cups.
(5)From the story, we know the teacher wanted the students lo enjoy
A.the cups
B.the coffee
C.life
D.money and position

【题目】 The forest fire(火)broke out at 6 pm on March 30 at a remote spot in the 3,700 meters high mountains in Sichuan.

Local government(政府)sent more than 600 people to put out the fire. Five planes poured about 65 tonnes(公吨) of water on to the fire. 5 hectares(公顷) of forest were ruined while the fire was dying down on April.

Sadly, thirty people, including 27 firefighters(消防员)and three locals(本地人), who died while fighting it. They were called martyrs(烈士), people mourn(哀悼) for the people who died in the forest fire.

On April 6, no public entertainment activities will be held on that day. An official said it was caused by wind, combustibles( 易燃物)and dry air, a firefighter, said that "the fire came on so suddenly when the trees were burned down within seconds. ""At that time, we were watching TV when we heard a huge(巨大)sound and saw a wall of fire rocket up" a man lived nearby said. "I have never seen anything like this during my life. I was so scared that I couldn't think clearly.”

1When did the fire in Sichuan break out?

A.April 2.B.March 30.C.April 6.

2What is the meaning of the underlined words?

A.扑灭B.推迟C.帮助

3What caused the forest fire according to an official(官方)?

A.Wind, combustibles and dry air.

B.Someone smoked in the mountains.

C.Some kids played with fire.

4How did people mourn for the people who died in the forest?

A.They were given money.

B.They were called martyrs and no public entertainment activities were held on that day.

C.Their sons were given more care.

5What was the man lived nearby doing at the time of the fire?

A.watching moviesB.watching TVC.playing computer game

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网