题目内容
【题目】 Eating less meat is becoming more common all over the world. In the US, for example, there is a campaign(活动)called Meatless Mondays. The idea is to have meatless meals every Monday. By the end of 2018, 230 middle and primary schools in the US had joined this campaign, according to Southern Weekly. These schools give students a vegetarian breakfast and lunch every Monday.
How did Meatless Mondays become part of food culture in the West? The first reason is that it's healthy. Many studies have shown that eating less meat is good for people's health. -Vegetarian diets can make some diseases (疾病),like obesity (肥胖)and heart problems less." scientist Sharon Palmer told CNN. **Even going meatless one day a week can make a difference."
But it’s not only about health. A study from Nature found that animal products(制品) create a lot of greenhouse gases. Specifically, they account for 78 percent of total emissions (排放).If we eat less meat, it will be better for the environment.
In March this year, New York Mayor Bill de Blasio said that all public schools in New York City would join the Meatless Mondays campaign. Joining the campaign, he said, will help us stay healthy and keep our planet green for the future.
【1】What do we know about Meatless Mondays?
A.Many students in the US have joined this campaign.
B.People who join the campaign will eat meat on Mondays.
C.This campaign is becoming popular all over the world.
D.It tells us that people eat some meat every day.
【2】Paragraphs 2-3 mainly talk about________.
A.food traditions in the west countriesB.how some diseases come from
C.how much meat we need to cat each dayD.how eating less meat can help us
【3】What does the passage mainly tell us?
A.Eating vegetables is the best way to stay healthy.B.Eating less meat is also popular in the East.
C.Students can get good eating habits easily.D.More people are eating less meat.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】D
【解析】
本文主要讲述“无肉星期一”活动,并且越来越多的人少吃肉,这样有助于我们保持健康,让我们的地球在未来保持绿色。
【1】推理判断题。根据“By the end of 2018, 230 middle and primary schools in the US had joined this campaign”可知,美国有230所中小学参加了这项活动,故选A。
【2】推理判断题。分析二三段内容可知,主要讲述少吃肉可以帮助我们保持健康、对环境友好,故选D。
【3】主旨大意题。分析全文可知,本文主要讲述越来越多的人少吃肉,这样有助于我们保持健康,让我们的地球在未来保持绿色,分析选项,故选D。
【题目】书面表达。
2020年新年伊始,同学们在英语角的辞旧迎新会中感谢笔友在英语学习中给自己的帮助。请你根据下面表格的内容提示,给大家介绍一下你的美国笔友Alan的生活方式。
水果、蔬菜 | 经常吃 |
垃圾食物 | 很少吃 |
篮球 | 一周一次 |
跑步run | 每天 |
playcomputergames | 偶尔 |
……. | ………. |
提示词:junk food;垃圾食物; pen pal;笔友
要求:1.短文内容必须包含所给要点,并适当发挥
2.字迹清楚,表达准确,语言流畅,书写规范
3.文中不能出现考生的真实姓名、校名和地名
4.词数70左右
【题目】根据短文内容填空。
keep, share , help, be, much |
Students these days often have a lot of worries. Sometimes they have problems with their schoolwork, and sometimes with their friends. What can they do about this? Some people think the worst thing is to do nothing. Laura Mills, a teenager from Washington, agrees. "Problems and worries are normal in life," says Laura. "But I think talking to someone a lot. If we don't talk to someone, we'll certainly feel worse "
Laura once lost her purse, and worried for days. She was afraid to tell her parents about it. She even walked three miles to school each day because she didn't have any money. She just thinking, "If I tell my parents, they'll be angry!" But in the end, she talked to her parents and they were really understanding. Her dad said he sometimes made careless mistakes himself. They got her a new purse and asked her more careful. "I will always remember my problems in the future!" Laura says.
Robert Hunt advises students about common problems. He feels the same way as Laura. "It is best not to avoid our problems. We should always try to solve them." He thinks that you can first find someone to talk to. This person doesn't need to be an expert (专家) like himself. Students often forget that their parents have experience than them, and are always there to help them.
In English, we say that sharing a problem is like cutting it in half. So you're halfway to solving a problem if you talk to someone about it!