题目内容

【题目】Which of the following sentences is written in informal language?

A.Marie Curie was famous for winning the Nobel Prize.

B.The park lies 15 kilometers away from the city center.

C.Mr. Smith wants to know whether he is famous or not.

D.I won’t tell you the secret because you have a big mouth.

【答案】D

【解析】

句意:下列哪个句子是用非正式语言写的?

考查陈述句。Marie Curie was famous for winning the Nobel Prize. 居里夫人因获得诺贝尔奖而闻名。The park lies 15 kilometers away from the city center. 公园离市中心15公里。Mr. Smith wants to know whether he is famous or not. 史密斯先生想知道他是否出名。I won’t tell you the secret because you have a big mouth. 我不会告诉你这个秘密的,因为你是个大嘴巴。根据句意理解及四个选项分析可知,D选项中的have a big mouth指的并不是“有一张大的嘴巴”,而是说“口无遮拦,多嘴”,这是一个口语化的表达方式,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 随着互联网和教育模式的发展,网络教学越来越普遍。这种授课模式会有哪些优点和缺点?请你根据下表提示的信息,结合你的体验,谈谈你对网络学习的看法,并以“My Views on Online Courses”为题,写一篇文章。

网络学习

优点

缺点

1、教学视频可以多次观看;

2、学习地点不受约束,更加方便;

3、独自在电脑前学习,不受打扰,更加专注;

......

1、自我要求不严格,很容易沉迷于网络游戏,落后于其他人;

2、对眼睛和身体有害;

3、师生之间缺乏交流,作业无法按时完成且错误太多;

......

你的观点

我认为网络学习……在校学习.....

注意事项:

1. 文章需包含以上要点,并适当发挥,使短文连贯、通顺。

2. 词数100词左右,短文开头已给出,不计入总词数。

3. 短文中不得出现真实的姓名、校名、地名等相关信息。

参考词汇:convenient adj.方便的 disturb v.打扰 focused adj.专注的

My Views on Online Courses

In recent years, with the development of Internet and education mode, online courses have become increasingly common.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 Women around the world are working to help the environment. Here are four who have done their part to protect Earth’s plants and animals. Which of these women most encourages you to take action?

Scientist Jane Goodall was born in London, England. She has always loved animals. She especially loves apes. Chimpanzees are apes. At age 26, Goodall began studying chimps in Tanzania. That’s in Africa. She is fighting to prevent trees being cut down in chimps’ living areas.

Activist Wangari Maathai was known as the Mother of Trees. She taught people how important trees are to the environment. She started a group that plants trees across Africa. In 2004, she won the Nobel Peace Prize. Maathai died in September, 2011.

American Sylvia Earle has always cared about the ocean. This scientist works to save the world’s oceans from pollution and overfishing. She goes on researching with her team. The trips help people be aware of ocean protection.

Scientist and environmental activist Vandana Shiva was born in India. She works to protect farmland. She helps people grow healthier and safer foods. Shiva has written many books. They teach readers about the importance of the land and how to take care of it.

1Who pays much attention to animals in her study?

A.Jane Goodall.B.Wangari Maathai.C.Sylvia Earle.D.Vandana Shiva.

2What do we know about Vandana Shiva?

A.She once studied apes in Africa.B.She sells healthier and safer food.

C.She is both a writer and a scientist.D.She has much knowledge of trees.

3What is the passage mainly about?

A.Nobel Prize winners.B.Scientists who protect oceans.

C.Famous animal lovers.D.Women who help the environment.

【题目】 What does it take to graduate from university? Some papers or high scores in exams? Well, these are not enough if you are a student at Tsinghua University.

According to a new rule of the university, students must prove themselves in the swimming pool. They need to pass a swimming test of at least 50 meters, and those who fail the test will be required to take a swimming course throughout their school years. By the time they graduate, they will have known how to swim; otherwise they can't graduate with their bachelor's deegrs(学士学位).

The news made waves in Chinese social media(媒体). Some people praised the university for requiring a necessary skill that can save lives, and they also believed that the rule would help improve students' health. However, others questioned if it was fair to expect those who come from inland cities(内陆城市) to be able to swim.

In fact, this is not a new rule. Tsinghua University first made swimming a requirement in 1919 but later gave it up because the number of students became too large and there were not enough swimming pools in the school for them to learn swimming.

Anyway, it is sill good news that Chinese students' health has become more and more valued.

Why not just take this chance to learn one more life-saving ability?

1According to the passage, what does it take for a student to graduate from Tsinghua University?

A.Some papers.B.High scores in exams.

C.Passing a swimming testD.All of the above.

2The underlined phrase "made waves" in Paragraph 3 most probably means ________.

A.caused a heated discussionB.spread widely

C.made a requirementD.proved the rule

3What is the passage mainly about?

A.Different people hold different opinions about a new rule.

B.Tsinghua University has made a new rule of graduation.

C.Chinese students' health should be more and more valued.

D.There is a new chance to learn another life-saving ability.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网