题目内容

【题目】 How does a good father usually protect his daughter? An American father has given us a different answer.

Chris Early comes from Tennessee, the USA. He owns a Knoxville video production company. He uses a camera drone (摄像无人机) to watch his 8-year-old daughter as she walks to school alone. He always wants his daughter to know “Dad is always watching.”

Chris bought the camera drone for his business at first. About one month ago, when his daughter Katie decided to walk to school.by herself, he had a good idea of using the camera drone to follow Katie.

“I could see other amazed people looking up and I'm sure Katie must be thinking ‘Er, it's my dad'," Chris said to a reporter from a local TV. “It is a good way to keep an eye on her. I let her know that I'm always caring for her."

However, Katie said that at first she never knew what her father did for her. “He didn't tell me, So I was pretty surprised when I knew it. Anyway, I thank my dad very much," the girl smiled and said.

1At first, Chris Early bought the camera drone to .

A.watch his daughterB.use it in his businessC.help him become famousD.send to his daughter as a gift

2It's clear that Katie wants to be an girl.

A.smartB.friendlyC.beautifulD.independent(独立的)

3The underlined part might mean“ ”.

A.findB.watchC.talk withD.look for

4What's the best title for the passage?

A.The story of a girlB.Father and daughterC.A father's special loveD.A smart and brave girl

【答案】

1B

2D

3B

4C

【解析】

本文是一篇记叙文。文章讲述了美国的一个父亲通过用摄像无人机来看他8岁的女儿独自去上学。他的爸爸觉得这样一种方式让孩子知道他一直都在关注着她,她的女儿一开始表示很惊讶爸爸会这么做,但是她非常感谢爸爸。

1细节理解题。 根据第三段第一句 Chris bought the camera drone for his business at first. 可知,Chris一开始买摄像无人机是为了他的生意。故选B

2细节理解题。 根据第二段第二句 He uses a camera drone (摄像无人机) to watch his 8-year-old daughter as she walks to school alone. 可知,Chris用摄像无人机观看8岁的女儿独自走路去上学。第三段第二句 About one month ago, when his daughter Katie decided to walk to school by herself, he had a good idea of using the camera drone to follow Katie.”可知,一个月前,当她的女儿Katie决定自己走路去上学时候,他想到了这个好主意用摄像无人机跟着Katie。综上,Katie想做个独立的女孩。故选D

3推理判断题。根据第二段第二句 He uses a camera drone (摄像无人机) to watch his 8-year-old daughter as she walks to school alone. 可知,Chris用摄像无人机观看8岁的女儿独自走路去上学。本句“It is a good way to keep an eye on her. I let her know that I’m always caring for her.”可知,这是一种方法让孩子知道我关注着她。eye眼睛,keep an eye on用眼睛关注着她。find找到,发现;watch观看关注;talk with谈论;look for寻找。故选B

4最佳标题题。A选项一个女孩的故事;B选项父亲和女儿;C选项一个父亲特别的爱;D选项一个聪明勇敢的女孩。根据文章第一段 How does a good father usually protect his daughter? An American father has given us a different answer. 可知,一个好的爸爸平常是怎么保护她的女儿的?一个美国爸爸给了我们一个与众不同的答案。所以,文章通过讲述美国爸爸用摄像无人机观看8岁女儿独自走路去上学来表达自己对孩子的关注,女儿也表达了对父亲的感谢,这是爸爸对女儿的一种特殊的保护,一种特殊的爱。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Tanghulu, is fruit covered with sugar on a stick, a traditional snack from northern China. It’s also a necessary snack during the Chinese New Year season.Recently, in northern China, people welcome the return of spring by holding the Tanghulu Fair (庙会).

Many Chinese still remember eating Tanghulu when they were young. It is said that the fair has a 500-year-old history. Nowadays, Tanghulu is not only a kind of snack, it is also a sweet memory of our childhood. Every year, a large number of Tanghulu sellers get together to start delicious Tanghulu Competition during the Spring Festival holidays. In the past, this traditional snack only used haws (山楂), but now it also uses grapes, oranges, strawberries and so on. But people like Haw Tanghulu best. They are rich in Vitamin C and E. Do you know how to make Haw Tanghulu? First, wash the large haws clean, dig the seeds () out, and pierce () ten haws on a stick. Then they heat the sugar, put the sticks of haws into heated and quickly pull them out. When the sugar on the haws cools down and becomes a candy coat, the Tanghulu is done. Tanghulu is very popular in China, especially in Beijing. It also makes many foreigners want to taste it.

1Where is Tanghulu from?

It’s from ____________________________________________________________________________________.

2How do people welcome the return of spring in northern China?

They welcome the return of spring by _____________________________________________________________.

3Why do the Tanghulu sellers get together during the Spring Festival holiday?

They get together to start _______________________________________________________________________.

4What kind of Vitamins are rich in Haw Tanghulu?

____________________________________________________________________________________________.

5What is the passage mainly about?

It is mainly about _____________________________________________________________________________.

【题目】 I’m Michael. I live in Poland and Polish is my native language(母语), ___________ I can speak English very well. Now I want to share my experience with ___________.

I started to learn English ___________ listening to English songs when I was six. My dad encouraged me ___________ to The Beatles. In the beginning I ___________understand nothing of what they were singing. Then I got a book with the words of all the songs. I read ___________ book again and again. I learned most of the songs by heart. I sang them to my dad. Still, I had difficulty in ___________ the meaning of the songs. Learning English well to understand The Beatles became one of my ___________.

When I was 13 years old, I started reading science fiction books. I read them in Polish at first. The books were all translated(翻译) from English. I hoped I could read the books in English. I felt that the books in English would be even _________. I decided to read the books in English. This decision guided me for many years.

Today, I have become good at English and I can understand many English songs and English books. English ________ me so much satisfaction and pleasure. I also find it so useful in my job.

1A.butB.ifC.whenD.because

2A.theyB.theirC.youD.your

3A.atB.byC.inD.on

4A.listenB.listenedC.listeningD.to listen

5A.couldn’tB.couldC.mustD.mustn’t

6A./B.theC.anD.a

7A.understandingB.understandC.describeD.describing

8A.secretB.secretsC.dreamD.dreams

9A.interestingB.interestedC.more interestingD.the most interesting

10A.gaveB.was givenC.has givenD.will give

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网