题目内容
【题目】![]()
Welcome to our City Zoo! In the zoo, you can see Thailand elephants and tigers from America. You can also see birds and lions. Besides, giraffes(长颈鹿) from Brazil are waiting to look down on you.
City Zoo—A wonderful place for everyone | ||
Ticket(门票) | Open time | |
Grown-up(成人) $20.00 | 9:00 a.m.---4:00 p.m. | |
Children: over 12 $10.00 | Except Friday 10:00 a.m.---- 3:00 p.m. | |
Under 12 Free | ||
Keep the zoo clean! Do not touch, give good food or go near the animals! | ||
【1】We can not see in City Zoo.
A. Thailand elephantsB. TigersC. PandasD. Lions
【2】Now Mr. Smith is in the zoo with his two sons, one is 14 and the other is 10. How much are the tickets together?
A. $40B. $ 20C. $30D. $100
【3】Which of the following is the visiting time?
A. 8:30 a.m. MondayB. 9:30 a.m. Friday
C. 1:00 p.m. SundayD. 5:00 p.m. Tuesday
【4】From the passage we can guess the animal “giraffe” must be very .
A. fatB. longC. strongD. tall
【5】Which of the following should we do in the zoo?
A. To give some food to the fishB. To touch the monkey on the head
C. To throw things everywhereD. To keep the zoo clean
【答案】
【1】C
【2】C
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
本文是一篇动物园的广告。
【1】细节理解题。题意:我们在动物园不能看到什么?A. Thailand elephants泰国大象;B. Tigers老虎;C. Pandas熊猫;D. Lions狮子。根据In the zoo, you can see Thailand elephants and tigers from America. You can also see birds and lions. Besides, giraffes(长颈鹿) from Brazil are waiting to look down on you. 在动物园里,你可以看到来自泰国大象和美国的老虎。你也可以看到鸟和狮子。此外, 从巴西来的长颈鹿正在等着看你。可知,没有熊猫,故选C。
【2】推理判断题。题意:现在史密斯先生和他的两个儿子在动物园里,一个十四岁,另一个十岁。几张票加起来多少钱?根据Grown-up(成人) $20.00;Children: over 12 $10.00;可知,20+10=30,故选C。
【3】细节理解题。题意:下列哪一个是参观时间。A. 8:30 a.m. Monday周一上午8:30;B. 9:30 a.m. Friday周五上午9:30;C. 1:00 p.m. Sunday周日下午1:00;D. 5:00 p.m. Tuesday周二下午5:00。根据9:00 a.m.---4:00 p.m. ;Except Friday10:00 a.m.---- 3:00 p.m.可知,选C。
【4】推理判断题。题意:从文章中我们可以猜出“长颈鹿”肯定非常…。A. fat胖;B. long长;C. strong强壮;D. tall高。根据Besides, giraffes(长颈鹿) from Brazil are waiting to look down on you.来自巴西的长颈鹿等着向下看你。可知,长颈鹿非常高,故选D。
【5】细节理解题。题意:在动物园里,我们应该做下列哪一项?A. To give some food to the fish给鱼一些事物;B. To touch the monkey on the head摸摸猴子的头;C. To throw things everywhere到处扔东西;D. To keep the zoo clean保持动物园干净。根据Keep the zoo clean! Do not touch, give good food or go near the animals! 可知,要保持动物园干净,故选D。
广告类文章相对来说都比较简单,考察的题目类型也主要是细节理解题。在做细节理解题这一类型的文章的时候,做到先看题目,读懂题目内容,带着题目内容回文章定位,将选项内容和文章内容进行比对,符合原文即为正确。注意第3小题,需要在文章找到信息之后,进行选择,因为一个小孩十岁,是小于十二岁,可以免费的,所以收费的人只有爸爸和十四岁的哥哥。