题目内容
【题目】![]()
The Colosseum is an ancient stadium in the center of Rome. It is the largest of its kind. It is very old. They started building it in the year 70. It took ten years to build. It is still around today.
The Colosseum has been used in many ways. In ancient Rome, men fought each other in it. They fought against lions, tigers, and bears. It was terrible. But most of the people loved it. As many as 80,000 Romans would pack inside to watch. These gruesome events went on until 523.
The Colosseum has been damaged many times over the years. It was struck by lightning in the year 217. This started a fire. Much of the Colosseum is made of stone. But the fire damaged the upper levels. They were made of wood. This damage took many years to repair. It was not finished until the year 240.
The worst damage happened in 1349. A mighty earthquake shook Rome and the Colosseum. The south side of the building collapsed ( 坍塌). Pieces of the arena ( 场地) were all over the ground. Many people took the fallen stones. Others took stones from the seating areas. They used them to repair houses and churches.
The Romans of those days were not connected to the Colosseum. It had last been used as a castle. Before that it was a graveyard. It has been hundreds of years since the games. The damage to the Colosseum was never repaired. It's a good thing the outer wall of it still stands strong.
Today the Colosseum is one of Rome's most popular attractions. People from all over the world come to Italy to see it. The Pope leads a big march around it every Good Friday. It is a symbol that many know. It has even appeared on the back of a coin. I guess that makes it a symbol that many people want too.
【1】The underlined word “gruesome” in the second paragraph means .
A.excitingB.traditionalC.frighteningD.important
【2】What do we know about the lightning damage to the Colosseum in the year 217?
A.It was the worst damage in history.B.The stone part was damaged.C.It took 10 years to repair. D.The wooden part was burnt.
【3】According to the text, the Colosseum .
A.is the symbol of RomeB.is 1000 years old
C.collapsed because of its weak wallD.was successfully repaired
【4】Which of the following is the right order of the events mentioned in the text?
a. An earthquake damaged the Colosseum.
b. The Colosseum was struck by lightning.
c. The Colosseum appeared on the back of a coin.
d. People used stones from the Colosseum to repair buildings.
A.abcdB.badcC.abdcD.bdac
【5】The Colosseum was once used as the following EXCEPT .
A.a churchB.a stadiumC.a castleD.a graveyard
【答案】
【1】C
【2】D
【3】A
【4】B
【5】A
【解析】
文章大意:罗马竞技场是位于罗马市中心的一个古老的体育场。它是同类中最大的。它很旧。他们在公元70年开始建造它。竞技场有很多用途。这座竞技场多年来遭到多次破坏。当时的罗马人与罗马竞技场没有什么联系。今天,罗马竞技场是罗马最受欢迎的景点之一。全世界的人都来意大利看。教皇每周五都会带领一个大游行。
【1】词义猜测题。根据In ancient Rome, men fought each other in it. They fought against lions, tigers, and bears. It was terrible 在古罗马,人们在里面互相争斗。他们与狮子、老虎和熊作战。太可怕了。可知,These gruesome events went on until 523.这些可怕的事件一直持续到123年。故选C。
【2】细节理解题。根据It was struck by lightning in the year 217. This started a fire. Much of the Colosseum is made of stone. But the fire damaged the upper levels. They were made of wood它是在公元217年被闪电击中的。这引起了火灾。竞技场大部分是用石头建造的。但大火破坏了上层建筑。它们是木头做的。故选D。
【3】细节理解题。根据Today the Colosseum is one of Rome's most popular attractions. People from all over the world come to Italy to see it. The Pope leads a big march around it every Good Friday. It is a symbol that many know. 今天,罗马竞技场是罗马最受欢迎的景点之一。全世界的人都来意大利看。教皇每周五都会带领一个大游行。它是许多人都知道的象征。故选A。
【4】理解归纳题。根据文章内容第二段The Colosseum was struck by lightning.第四段An earthquake damaged the Colosseum第五段People used stones from the Colosseum to repair buildings.第六段The Colosseum appeared on the back of a coin. 罗马竞技场被闪电击中。地震损坏了罗马竞技场。人们用罗马竞技场的石头修缮建筑物。罗马竞技场出现在一枚硬币的背面。故选B。
【5】细节理解题。根据文章内容罗马竞技场曾经被用作体育场、城堡和墓地的用途,故选A,