题目内容

【题目】根据短文内容及首字母提示, 补全空格内单词, 使短文完整、通顺。

Many expressions that we use in American English come from novels. Today we will look at some of them from " Alice in Wonderland" in detail.

The story is about a young girl falling down a rabbit hole. When she finally l1, she finds herself in a strange world and meets some strange characters.

The f2character Alice meets is the White Rabbit, who runs past her and says some strange words. Alice chases(追赶)himand that is where her adventures b3. In English, chasing a white rabbit means chasing an i4clue and finding yourself in a misleading situation.

Then, as she runs after the rabbitshe falls down the rabbit hole into Wonderland. To fall down the rabbit hole can mean to enter a confusing(令人困惑的)situation. H5, usually we use this expression to mean we get i6 in something to the point of distraction(分神). It often happens by accident and is about something not that meaningful.

Later in the story, Alice meets the March Hare and the Hatter at a crazy tea party. Hares(野兔)have long been thought to behave excitedly in M7 , which is their mating(交配)season. Scientifically, this may not be true. But to be mad as a March Hare means that s8 is completely mador crazy. The expression mad as a Hatter also means to be completely crazy. Of the twomad as a Hatter is more c9 . But don't tell the March Hare. Who knows how he will react(反应)!

Near the end of the story, Alice meets the Queen of Hearts. A woman who is called a Queen of Hearts likes c10others and always tries to control everything and everyone around her.

【答案】

1lands

2first

3begin

4impossible

5However

6interested

7March

8someone/somebody

9common

10controlling

【解析】

英语里的许多表达来自于小说,本文讲述的是由《爱丽丝梦游仙境》中的一些句子变成的英语俗语。

1句意:当她最终着陆时,她发现自己在一个陌生的世界,并遇到了一些奇怪的人物。

根据句子结构,she是主语,所以空格处填动词作谓语。根据前文“The story is about a young girl falling down a rabbit hole”故事讲述的是一个年轻女孩掉落在一个兔子洞的故事,及下文“she finds herself in a strange world and meets some strange characters”她发现自己在一个陌生的世界,并遇到了一些奇怪的人物,可知,是当这位女孩着陆时,她才发现自己在一个陌生的世界。本段用的是一般现在时的时态,主语she是第三人称,所以空格处填一般现在时lands。故答案为lands

2句意:爱丽丝遇到的第一个人物是跑过她并说一些奇怪的话的“白兔”。

根据上文“she finds herself in a strange world and meets some strange characters”她发现自己在一个陌生的世界里,并遇到一些奇怪的人物,而这里是介绍了她遇到的第一个奇怪人物,结合所给的首字母,空格处表示“第一个”,表顺序,用序数词first。故答案为first

3句意:那就是她冒险之旅的开始。

根据前文“The first character Alice meets is the White Rabbit, who runs past her and says some strange words. Alice chases him,”可知,爱丽丝遇见了一个说一些奇怪话的“白兔”,爱丽丝追赶这只兔子而掉进了仙境里,从而开始了她的冒险,结合所给首字母,空格处所在句子表示“那就是她冒险之旅的开始”,本段用的是一般现在时的时态,主语adventures是复数,所以空格处填动词begin。故答案为begin

4句意:在英语中,追赶一个白色的兔子意味着追寻不可能的线索,发现自己陷入误导性的境地。

clue表示“线索”,是名词,前用形容词作定语。根据“finding yourself in a misleading situation”发现自己陷入误导性的境地,可推测,追寻的了一条不可能的线索,导致陷入了误导性的境地。结合所给首字母,空格处填impossible表示“不可能的”。故答案为impossible

5句意:然而,通常我们用这个表达来表示我们对某些东西入迷了以至于分神。

根据前文“To fall down the rabbit hole can mean to enter a confusing(令人困惑的)situation”掉入兔子洞可以表示陷入一个令人困惑的局面,及下文“usually we use this expression to mean we get interested in something to the point of distraction”“通常我们用这个表达表示我们对某些东西入迷了以至于分神”,上下两句是对fall down the rabbit hole表达了相反的意思,结合所给首字母,并且该空格位于句首,空格后有逗号隔开,可知,空格处填副词however。故答案为However

6句意:然而,通常我们用这个表达来表示我们对某些东西入迷了以至于分神。

根据the point of the distraction“分神”,可知,通常来说,我们对某些东西感兴趣,才会让我们分神,所以用get interested in sth表示“对某物感兴趣”,空格处填interested。故答案为interested

7句意:人们一直认为野兔会在三月份变得异常兴奋,因为那是它们交配的季节。

空格前in表时间介词时,后接某年某月某季节;表地点介词时,后接大地点。根据句子结构,空格处所在句子是一个非限制性定语从句,which is their mating(交配)season是作空格处的定语,由此可知,空格处是表示时间。根据下文Scientifically, this may not be true “从科学上来讲,这个观点也许是不对的”及But to be mad as a March Hare means that someone is completely mador crazy.“像三月兔一样疯狂指某人彻底疯了”,可知,人们以为是兔子在三月份如此的疯狂是因为三月份是它们交配的季节,实际上从科学的角度来说,这个观点可能是错误的,所以空格处填March。故答案为March

8句意:但是像三月兔一样疯狂指的是某人彻底疯了。

空格处后isbe动词作谓语,所以空格处少主语。根据句意,空格处所在句子表示“某人彻底地疯了”,结合所给的首字母,可知,空格处填someone/somebody表示“某人”。故答案为someone/somebody

9句意:在这两个短语中,“mad as a Hatter”更为常用。

根据Of the two,两者间的比较,用形容词或副词的比较级。空格前isbe动词,后接形容词作表语,所以空格处用形容词的比较级。根据句意,在“mad as a March Hare”和“mad as a Hatter”两个短语中,“mad as a Hatter”更为常用,结合所给的首字母,用more common表示“更为常用”,空格前已经有more,所以空格处填common。故答案为common

10句意:叫“红桃皇后”的一个女人喜欢控制别人,总是尝试去控制她身边的每样事和每个人。

固定搭配like doing sth“喜欢做某事”,所以空格处填动名词。根据后文always tries to control everything and everyone around her“总是尝试控制她身边的每样东西和每个人”,可知,这个“红桃皇后”喜欢控制别人,所以空格处填controlling。故答案为controlling

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever stayed deep underground in a cave? You have no food and the oxygen(氧气)is running out. You're not even sure if anyone knows you're down there

A soccer team of 12 young Thai boys, as well as their coach, bad to go through this experience this summer. They became trapped ( )in a cave in Thailand on June 23,spending 18 days inside until they were saved by an international team of divers(潜水员).

After hearing the news that a former Thai Navy SEAL(海军海豹突击队员)died while trying to save these kids, my friends and I talked about the situation and felt as if there might be no way to get the children out.

But we held out hope anyway. We refused to give up hope for these kids, even when the situation seemed quite dark. We were rewarded for our hope when they were finally saved.

It can be hard to hold out hope in dark times. Every day, we read or hear about the terrible things that happen in the world. This makes it hard for us to say positive. Some people go through their lives thinking that the worst is always just around the corner.

However, I believe that it's especially important to stay positive during difficult times. This is the best way to deal with the challenges that we face in life. As people often say: there is always a light at the end of the tunnel(隧道).

1How many people were trapped in a cave in Thailand on June 23?

A.12B.13C.18D.23

2Paragraph 2-3 were written to________

A.describe how people felt after being trappedB.explain how the 12 soccer players were saved

C.give an example of a challengeD.describe how to escape from a cave

3From the story we know that ________

A.Not all of the kids were saved

B.A man died when he tried to save the kids

C.The author and his friends also joined in the rescue efforts

D.The Thai Navy SEALS were rewarded by the govermnent

4According to the passage, when we face challenges, we should________.

a. hold out hope b. stay positive c. give up d. wait for help

A.abB.bcC.acD.cd

【题目】 Look at a map of Spain and point at the center. You will locate the country’s capital and one of Europe’s most beautiful cities. This popular destination is considered a city with its historic sites and modern skyscrapers(摩天大厦).

History

This city of over 3 million people is proud of Western Europe’s largest royal palace, and some considered it to be Madrid’s most beautiful building.

Inside the Royal Palace, 2800 rooms are decorated in glory with furniture and artwork. Tourists can visit fifty of these large and splendid rooms

Art

The internationally known Prado Museum is the largest and most impressive art gallery in Spain. Founded in 1819, it is filled with works of art that featured the Spanish paintings

Shopping

Madrid has some of Europe’s best shopping malls, and potential buyers love to look through the stores looking for bargains. But for 500 years, shoppers have gathered to an extremely large outdoor flea market known as EI Rastro where they find everything from antiques(古董) to CDs.

Entertainment

No trip to Madrid is complete without seeing a performance of Spain’s famous art form, flamenco. Every day flamenco performers sing, dance or play the guitar in small cafes and grand theaters.

Food

Madrid has a wide variety of restaurants, but because the Spanish usually eat late at about 9 or 10 p.m., it’s difficult to find good dinner food earlier. If you get hungry before then, the best solution is to try a bar where snacks are served. Be sure to try the special ham--Spain is famous for it.

1What do we know about Prado Museum?

A.It’s an art gallery just famous in Spain.B.It has a history of about 300 years.

C.It’s filled with Spanish paintings.D.It can hold 2800 people.

2How many rooms in the Royal Palace can be visited?

A.2800.B.1819.C.500.D.50.

3What kind of market is “EI Rastro”?

A.For bargains.B.For artworks.C.To sell various goods.D.To sell antiques and CDs.

4What is a must when people are travelling in Madrid?

A.Visiting Prado Museum.B.Having dinner earlier.

C.Enjoying flamenco.D.Trying the special ham.

5What is right about Madrid?

A.It’s located in the center of Europe.

B.The city’s only famous for its historic sites.

C.It has the largest royal palace in Western Europe.

D.You cannot find food to eat before 9 or 10 pm in Madrid.

【题目】 A woman in her sixties lived alone in her little cottage with a pear tree at her door. She took care of the tree very_________. But the children nearby drove her crazy by making fun of her. They would climb her tree and then run away with pears, _________“Aunty Misery” at her. One evening, a passer-by asked to stay for the night. Seeing that he had aan_________face, she let him in and gave him a nice _________. The next morning the stranger, actually a sorcerer(巫师), thanked her by making her wish come true. That is anyone who climbed up her tree should not be able to come back down unless she _________ it. When the children came back to steal her fruit, she had them_________ on the tree. They had to beg her long before she gave the tree permission to let them go. Aunty Misery was free from the_________ at last. One day another man stopped at her door. This one didn’t look like a trusted man, so she asked who he was, “I am Death. I’ve come to take you with me.” he said. Thinking fast Aunty Misery said, “Fine, but I’d like to_________ some pears from my dear tree to remember the pleasure it brought to me in this life. But I am too _________ to climb high to get the fruit. Will you be so kind to do it for me?” With a deep sigh, Mr. Death climbed up the tree __________and was immediately stuck to it. No matter how much he warned or begged, Aunty Misery would not allow the tree to let Death go.

1A.slowlyB.carelesslyC.quicklyD.carefully

2A.shoutingB.laughingC.lookingD.shooting

3A.interestingB.honestC.handsomeD.strange

4A.lunchB.giftC.pearD.treat

5A.agreedB.allowedC.permittedD.asked

6A.stuckB.caughtC.liveD.stay

7A.funB.questionC.dangerD.problem

8A.chooseB.shakeC.pickD.hit

9A.shortB.oldC.poorD.stupid

10A.carefullyB.disappointedlyC.unwillinglyD.cheerfully

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网