题目内容
19.Many young people want to become pop-stars.It is their great ambition(雄心)of life.They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous!Yes,but first they must become stars.Most performers start life with a group.This is the pattern nowadays.But there are many groups and the competition is hard.Groups appear and disappear almost overnight.Only a small number survive.Almost without exception(例外)they have to work very hard before they reach the top.
And very few reach the top and stay there.In England there are perhaps thirty or so groups at the top.Most of these do not earn so much money:perhaps 500pounds each time they perform.What's more,they have quite a lot of expenses(开销).They have to pay a manager,for example.He is the key person in their lives and he takes about 20%of their earnings-perhaps more.Then there are their clothes,their instruments and their van(车).Sometimes they are still playing for the last two items.
And don't forget,they have to travel a great deal-sometimes 2000miles in one week.At times they even sleep in their van instead of a hotel,just to save money.
So now,what do you think?Are pop-stars so rich?And do they have such exciting lives?
53.Why do many young people want to become pop-stars?They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous
54.What do many pop-stars spend money on?They have to pay a manager,their clothes,their instruments and their van.
55.Do you want to be a pop-star?Why or Why not?Yes,I do.Because a pop-star can earn a lot of money/lead an interesting and exciting life/….No,I don't.Because very few reach the top and stay there/Because a pop-star is not always rich( Most of pop-stars do not earn so much money)..
分析 本文介绍了流行歌手的问题.流行歌手看上去风光无限,能挣很多钱,有成千上万歌迷,名气很大,但事实果真如此吗?首先是成名的问题,要挤上顶峰是很难的,而且要成名,必须辛勤地工作.而且只有少数人能成为最优秀的.大多数歌手挣钱不多,他们要给经纪人付款,购买衣服、乐器和车辆,有些人一直得为乐器和车辆而演出.他们有时一周要奔波2000多英里.
解答 53.They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous细节理解题.考查很多人想当流行歌星的原因.根据第一段中"They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous"所所,原因是,他们认为:流行歌手挣很多钱;他们主导有趣和令人兴奋的生活方式;成千上万歌迷爱他们;他们很有名气.故回答They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous
54.They have to pay a manager,their clothes,their instruments and their van.
细节理解题.考查很多流行歌星把钱花在哪里.根据第三段中"They have to pay a manager,for example"和"Then there are their clothes,their instruments and their van"以及"Sometimes they are still playing for the last two items"所说,他们要给经纪人钱(大约占他们收入的20%,或更多),要购买衣服,乐器和车辆,有时一直得为后两项为操劳.故回答They have to pay a manager,their clothes,their instruments and their van.
55.Yes,I do.Because a pop-star can earn a lot of money/lead an interesting and exciting life/….No,I don't.Because very few reach the top and stay there/Because a pop-star is not always rich( Most of pop-stars do not earn so much money).细节理解题.考查读者观点:你是否愿意当流行歌星,并回答原因.
根据第一段中"They think:pop stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous"所说,所以作肯定回答Yes,I do.Because a pop-star can earn a lot of money/lead an interesting and exciting life/….
根据第二段"Almost without exception they have to work very hard before they reach the top"所说,所有歌手毫无例外都要辛勤工作,才能爬上顶端.另据第三段"And very few reach the top and stay there"所说,只有少数人能爬上顶峰,高居榜首.根据第三段"Most of these do not earn so much money"所说,大多数人并没有挣得很多钱.所以作否定回答No,I don't.Because very few reach the top and stay there/Because a pop-star is not always rich( Most of pop-stars do not earn so much money).故答案是Yes,I do.Because a pop-star can earn a lot of money/lead an interesting and exciting life/….No,I don't.Because very few reach the top and stay there/Because a pop-star is not always rich( Most of pop-stars do not earn so much money)
点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | of | B. | for | C. | with | D. | on |
He began to learn the English letters when he was seventeen years old.Every day after he did twelve hours of hard work,he walked a long way to have lessons from a young teacher.
On his eighteenth birthday,he wrote his own name for the first time in his life.George invented many things in his life.The train was the greatest one among them.Today when we watch or take trains from one place to another,we will think of this great man------George Stephenson.
| Great Inventor:(71)GeorgeStephenson | |
| In (72)1789 | He started work. |
| In1795 | He spent much time (73)learning about engines. |
| In 1798 | He began to learn the English letters. |
| In 1799 | He could (74)write his own namefor the first time. |
| In his life | He invented many things,including(75)the train. |