题目内容
【题目】Should teenagers be allowed to have part- time jobs? We did a survey among two hundred people. According to the result, 78% say yes, and 22% say no, we choose some reasons as follows.
Agree | Disagree |
Jobs prepare teenagers for later life. Many college graduates look forward to a satisfying job. But some job interviewers say they want someone with experience. - Amy, Shanghai | It is the time to study. If teenagers start working, they won’t have time to study. They might keep on working to achieve someone else’s dreams. However, they are too young to decide for their future. - Scarlet, Beijing |
Jobs teach responsibility. Teenagers at 14 and older should be allowed to have part-time jobs. Jobs can teach teenagers responsibility and make teens learn how to work as a team. What’s more, teens who earn money at a young age can learn how to manage personal finances.(财务) -Tony, Guangzhou | Kids should pay more attention to their education. According to the survey, students who work more than 15 hours per week might lose interest in school and their grades may drop. This means students might not enter university if they work part-time for a long time. - Kate, Chongqing |
根据应用文的内容,选择最佳答案。
【1】What does Amy think of part-time jobs?
A. Unimportant. B. Boring. C. Helpful. D. Tiring.
【2】Scarlet disagrees with the opinion because she thinks _________.
A. students’ grades will drop
B. teenagers will have no time to study
C. teenagers may lose interest in their studies
D. the experience can’t help teens find jobs later
【3】Kate thinks if teenagers can work _________ per week, they will lose interest in school.
A. over 15 hours B. over 16 hours
C. less than 15 hours D. less than 16 hours
【4】Who thinks part-time jobs can develop teenagers’ team spirits?
A. Amy. B. Tony. C. Kate. D. Scarlet.
【5】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Teenagers might work hard to achieve their dreams.
B. Amy thinks work experience can help students find a job later.
C. Tony thinks jobs will make teens learn how to work as a team.
D. All job interviewers want college graduates to have work experience.
【答案】
【1】 C
【2】 B
【3】 A
【4】 B
【5】 D
【解析】
本文介绍了对青少年是否应该做兼职工作,进行了的一项调查,介绍了他们同意或不同意的原因。
【1】C
推理判断题。根据Jobs prepare teenagers for later life.可知艾米认为兼职工作对青少年以后的生活有帮助,故选C。
【2】B
推理判断题。根据It is the time to study. If teenagers start working, they won’t have time to study.可知Scarlet不同意青少年做兼职工作,她认为他们做兼职工作,就没有时间学习,故选B。
【3】A
细节理解题。根据According to the survey, students who work more than 15 hours per week might lose interest in school and their grades may drop.可知凯特认为如果青少年在学校学习的时间超过15个多小时,他们就对学校失去兴趣,故选A。
【4】B
细节理解题。根据Jobs can teach teenagers responsibility and make teens learn how to work as a team. 可知托尼认为工作可以教会青少年责任,让他们学会团队精神。故选B。
【5】D
推理判断题。根据But some job interviewers say they want someone with experience.可知一些面试官说他们想要有经验的人,并不是所有的面试官都这样认为。故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据It is the time to study. If teenagers start working, they won’t have time to study.可知Scarlet不同意青少年做兼职工作,她认为他们做兼职工作,就没有时间学习,故选B。