题目内容

【题目】Should teenagers be allowed to have part- time jobs? We did a survey among two hundred people. According to the result, 78% say yes, and 22% say no, we choose some reasons as follows.

Agree

Disagree

Jobs prepare teenagers for later life.

Many college graduates look forward to a satisfying job. But some job interviewers say they want someone with experience.

- Amy, Shanghai

It is the time to study.

If teenagers start working, they won’t have time to study. They might keep on working to achieve someone else’s dreams. However, they are too young to decide for their future.

- Scarlet, Beijing

Jobs teach responsibility.

Teenagers at 14 and older should be allowed to have part-time jobs. Jobs can teach teenagers responsibility and make teens learn how to work as a team. What’s more, teens who earn money at a young age can learn how to manage personal finances.(财务)

-Tony, Guangzhou

Kids should pay more attention to their education.

According to the survey, students who work more than 15 hours per week might lose interest in school and their grades may drop. This means students might not enter university if they work part-time for a long time.

- Kate, Chongqing

根据应用文的内容,选择最佳答案。

1What does Amy think of part-time jobs?

A. Unimportant. B. Boring. C. Helpful. D. Tiring.

2Scarlet disagrees with the opinion because she thinks _________.

A. students’ grades will drop

B. teenagers will have no time to study

C. teenagers may lose interest in their studies

D. the experience can’t help teens find jobs later

3Kate thinks if teenagers can work _________ per week, they will lose interest in school.

A. over 15 hours B. over 16 hours

C. less than 15 hours D. less than 16 hours

4Who thinks part-time jobs can develop teenagers’ team spirits?

A. Amy. B. Tony. C. Kate. D. Scarlet.

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Teenagers might work hard to achieve their dreams.

B. Amy thinks work experience can help students find a job later.

C. Tony thinks jobs will make teens learn how to work as a team.

D. All job interviewers want college graduates to have work experience.

【答案】

1 C

2 B

3 A

4 B

5 D

【解析】

本文介绍了对青少年是否应该做兼职工作,进行了的一项调查,介绍了他们同意或不同意的原因。

1C

推理判断题。根据Jobs prepare teenagers for later life.可知艾米认为兼职工作对青少年以后的生活有帮助,故选C

2B

推理判断题。根据It is the time to study. If teenagers start working, they won’t have time to study.可知Scarlet不同意青少年做兼职工作,她认为他们做兼职工作,就没有时间学习,故选B

3A

细节理解题。根据According to the survey, students who work more than 15 hours per week might lose interest in school and their grades may drop.可知凯特认为如果青少年在学校学习的时间超过15个多小时,他们就对学校失去兴趣,故选A

4B

细节理解题。根据Jobs can teach teenagers responsibility and make teens learn how to work as a team. 可知托尼认为工作可以教会青少年责任,让他们学会团队精神。故选B。

5D

推理判断题。根据But some job interviewers say they want someone with experience.可知一些面试官说他们想要有经验的人,并不是所有的面试官都这样认为。故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据It is the time to study. If teenagers start working, they won’t have time to study.可知Scarlet不同意青少年做兼职工作,她认为他们做兼职工作,就没有时间学习,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever heard of a ball of energy? People often use it to describe very active children. But today we tell about an invention called the soccket, that is a real soccer ball of energy. Julia Silverman explains that in fact the soccket is a portable generator(便携式发电机).

Julia Silverman and Jessica Matthews developed the soccket as part of a group project for an engineering class at Harvard University.

There are mechanisms(装置) in a soccket. When you kick, hit or throw it, energy is then kept in it by these mechanisms instead of disappearing into the environment.

Then the user can put something directly into the ball, like a lamp, or a mobile phone charger so that they can get energy from it.

For every fifteen minutes of the game play, the soccket can provide enough electricity() for an LED lamp for three hours, and the ball can store(储藏) up to 24 hours’ electricity.

The International Energy Association reported last year that nearly one and a half billion people in the world had no electricity to use, and most of them live in sub-Saharan Africa and in India and other countries in Asia.

Julia Silverman and Jessica Matthews both had experiences in developing countries before they began the project. They knew that power shortages are a serious problem in really areas.

There’s an energy crisis in the world. One out of every five people in the world don’t have any electricity. And besides that, there are a lot of health problems because what people use instead of the electricity are harmful choices like kerosene(煤油) lamps, which produce a lot of smoke.

Julia Silverman says the soccket ball is one small solution(解决方法) to a big problem.

Jessica Matthews and Julia Silverman hope their soccket ball will shine more light on the problem of power shortages. It offers people a chance to put their energy into the world’s most popular sport and get some energy in return.

1From the passage, we know the soccket is ________.

A. an active childB. an inventionC. a lampD. a mobile phone

2If you play the soccket for half an hour, it can provide an LED lamp with electricity for ________.

A. fifteen minutesB. half an hourC. six hoursD. three hours

3The underlined word crisis in the passage means ________.

A. a time of safetyB. a time of difficultyC. a time of successD. a time of pride

4We can infer(推断) from the passage that ________.

A. Julia Silverman has never been to developing countries before

B. Active children like to play soccket

C. kicking a soccket can let the energy disappear into the environment

D. people are expected to get some energy by playing soccket

5The best title for the passage should be ________.

A. The only way to produce electricityB. The best way to solve energy crisis

C. A soccer ball that gives energyD. An invention changing the world

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网