题目内容

【题目】阅读下面短文,回答所提出的问题。

Passage5

Have you ever spent more money than you were planning in the supermarket? Don’t blame(责备> yourself. In fact, supermarkets always do something special to mislead(误导> you into buying more. Here are some examples.

10 For $10

It sounds like a great idea to you. However, you’ll save the same money even if you only buy one item(商品>. A recent survey has found when people see 10 for $ 10, five for $ 5 and one for $1, their mind usually feels them into thinking it’s a good idea to buy more.

Bigger Carts(购物车>

Have you found that the supermarket carts are growing? The bigger the cart is, the more things you’ll get, so try to use a hand basket next time.

Pre-Cut(事先切好的> Vegetables and Fruits

Pre-cut vegetables and fruits look attractive with their colorful packing. However, they aren’t exactly good for you. Pre-cut vegetables and fruits can be a lot more expensive than the whole items. Besides, these pre-cut vegetables and fruits go bad faster.

Where Is Everything?

Shelves in the supermarkets don’t stay at the same place all the time. The stores are actually doing it on purpose(故意>, because if you don’t know where the items are, you’ll spend more time in the store. More time to look around means more chances to buy more items.

1How many examples does the writer give us?

2What do people usually think when they see 10 for $ 10?

3Are the supermarket carts growing bigger and bigger?

4Why aren’t pre-cut vegetables and fruits good for us?

5Why don’t shelves in the supermarkets stay at the same place all the time?

【答案】

1The writer gives (us) four/4 examples/Four/4 (examples).

2(They usually think) it’s good/a good idea to buy more (things/items).

3Yes. The supermarket carts are growing bigger/Growing bigger/Bigger.

4Because they can be a lot more expensive and go bad faster.

5They want people to spend more money/time buying more items.

/They want people to buy more items/things.

【解析】

短文大意:本文介绍了超市总是在不断规划以让顾客购买更多的商品,其中有一些技巧。如10美元10个,更大的购物车,预切蔬菜和水果以及经常挪动货架等等。

1题意:作者给了我们几个例子?考查细节理解。根据短文中的小标题,可知给出了四个例子,故填The writer gives (us) four/4 examples/Four/4 (examples)

2题意:当人们看到10个只卖10美元时,他们通常会怎么想?考查细节理解。根据A recent survey has found when people see 10 for $ 10, five for $ 5 and one for $1, their mind usually feels them into thinking it’s a good idea to buy more.,可知人们会觉得多买一些是个好主意,故填(They usually think) it’s good/a good idea to buy more (things/items)

3题意:超市的购物车越来越大了吗?考查细节理解。根据Have you found that the supermarket carts are growing? The bigger the cart is, the more things you’ll get,可知是肯定回答,故填Yes. The supermarket carts are growing bigger/Growing bigger/Bigger

4题意:为什么预先切好的蔬菜和水果对我们没有好处?考查细节理解。根据Pre-cut vegetables and fruits can be a lot more expensive than the whole items. Besides, these pre-cut vegetables and fruits go bad faster.,可知预先切好的蔬菜和水果不仅更贵还更容易坏掉,故填Because they can be a lot more expensive and go bad faster

5题意:为什么超市里的货架不总是在同一个地方?考查细节理解。根据The stores are actually doing it on purpose, because if you don’t know where the items are, you’ll spend more time in the store. More time to look around means more chances to buy more items.,可知他们想让顾客在商店里花更多的时间去买更多的东西,故填They want people to spend more money/time buying more items/They want people to buy more items/things

阅读短文回答问题,即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,组织语言回答问题。首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实,重要情节,事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Simple things that are super complex

● Defining (定义) the word “the” is really difficult.

The word “the” is one of the most common words in the English language and most of us have probably never stopped to think about how strange of a word it actually is. A dictionary lists more than twenty different ways the word can be used in a sentence correctly, which makes an exact definition of the word much more difficult to explain.

● There’s no theory (理论) accepted by everyone on how bikes work.

Bicycles have existed (存在) for over 100 years, and scientists have been discussing about how exactly they work, or more specifically, how they stay upright, almost since they were first invented. But there’s no exact answer to it. And because bicycle dynamics (动态) isn’t exactly an area of science into which researchers like to spend time, it’s highly impossible that we’ll know for sure anytime soon.

● Yawning (打哈欠)

Yawning is a puzzling phenomenon (现象). Even that act of talking about it is simple enough to make some people do it. There is really no other bodily function quite like it. In fact, there is no theory for we yawn, which is agreed upon by everyone. As for why yawning is contagious (传染), no one knows that either.

阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。

The word “the”

● It is one of the most words in English language, most of us 1 on thinking about the word.

● There are 2 twenty different ways of its usage in the dictionary, it is still difficult to make an exact definition of this word.

Bicycle

● Bicycle have existed for over 100 years and have been 3 how exactly they work.

● Researchers don’t like to spend time on how bicycles and 4 react to each other.

Yawning

● It’s a puzzling phenomenon which is simple enough to make some people do while talking about it.

● No other bodily function is like yawning.

● No one knows the 5 — why yawning is contagious.

【题目】 More than 700 years ago, the Prince of Wales had a very big dog. Its name was Gelert and it was very braveIt often went hunting(打猎> with the Prince. One day the Prince left his dog at home and told it to look after his baby son, who was sleeping in a small wooden bed.

Several hours later, when the Prince returned, Gelert ran out to meet him. Suddenly the Prince saw blood on Gelert's head

“What have you been doing?” the Prince said angrily. He rushed into his room and saw the small bed lying on its side on the floor. There was blood on his son's clothes. But he didn’t see his son.

So you have killed my son!” the Prince shouted and killed the dog angrily. Just then the Prince heard a baby crying. He ran out of the house and saw his son lying on the ground . Near him was a dead wolf. Then the Prince realized that Gelert killed the wolf in order to save his son. The Prince ran back into the house quickly but he was too late. The brave Gelert was dead. Tears ran down the Prince’s face. He carried Gelert’s body to the top of the mountain and buried(埋葬> him there.

If you go to Mount Snowdon in Wales, people will show you where Gelert is buried. It reminds people of a brave and faithful (忠诚的>dog.

1The Prince left his dog at home one day because ________.

A. the Prince didn’t go huntingB. he told the dog to look after his baby son

C. the dog was illD. the dog didn’t want to go with him

2The Prince returned ________.

A. after a few daysB. one day

C. several hours laterD. at night

3________ saved the baby.

A. The PrinceB. The wolf

C. The dogD. The Prince’s wife

4The prince would feel very ________ after he realized he had killed the dog by mistake.

A. sadB. lonelyC. worriedD. afraid

5_______ is the best title(题目> for the passage.

A. A silly PrinceB. A beautiful storyC. A faithful dogD. A lucky baby

【题目】A few days ago, I bought some ink for my printer at my favorite $1 Supermarket, which sold everything from fresh produce to birthday cards at one dollar. Then I found a better _______ at a computer store. So I went back to the supermarket to _______ it for some other products. With nobody telling me exactly what to do, I put the ink into a plastic bag, tied it up, placed the bag into a push-cart and started shopping.

I was midway through when a clerk suddenly stopped me. "You are not allowed to carry a bag around in this store. Open it and show me the thing!" she yelled coldly.

_______, I opened the bag and showed the ink to her. "I'm returning it. "I said.

"You should have left the bag with the clerk upon entry. Let me see your receipt!" she asked. I did as told, looking around, embarrassed as if everyone was laughing at me. "Perhaps in the future you'll learn how to follow the store rules." she added.

By the time I finished shopping, I was angry. How dare she treat me as a _______? I went looking for her and asked for her _______. She mumbled (嘀咕) something. I asked her again, and this time I heard "Ursula."

"Ursula, what?" I asked. She yelled at me, "Ursula!" and stormed away.

"This woman is about to become fired, "I _______ when I got home. I rang their headquarters (总部). I described my unpleasant experience to the person in charge. She was understanding, "Our employees (雇员) are taught to be _______. Give me your phone number and I will ring you back. "

She did two days later. "I'm sorry," she said, "but there's no Ursula at that supermarket. Can you describe her so that I can find out who she is? I assure you, we do not stand rude behavior, nor do we stand_______to our customers. "

By this time, I had calmed down. I didn't really want the employee to lose her job. So I told her to forget about it.

1A. inkB. introductionC. choiceD. price

2A. receiveB. replaceC. returnD. change

3A. DisappointedB. StressedC. ExcitedD. Shocked

4A. thiefB. troublerC. beggarD. worker

5A. numberB. addressC. nameD. email

6A. thoughtB. calmedC. foundD. got

7A. patientB. politeC. cleverD. hardworking

8A. shoutingB. pointingC. lyingD. talking

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网