Family fights are never pleasant. Whether you are dealing with a loud sister or a stubborn(固执的) mom or Dad, the situation can be bad.

What if it could be different? What if family fights and conflicts(冲突) could be turned into chances to become closer? What if problems could be solved with everyone walking away feeling more deeply cared for and loved?

Family fighting is, on one level, about power. Someone is telling someone else what to do. In a short moment, bad feelings can be brought out and the fight is on. You can go down that old road or you can try something different.

In any fight, you have a need to be listened to and understood. People raise their voices and shout at each other because they’re not being listened to. You want your mom or dad to listen and understand. You want your brother or sister to listen and care. But you always seem to forget that the person you’re fighting with has the same need to be listened to. So if you can put aside your need for a few minutes, the situation will change quickly. Give the other person some time to express his or her feelings, and you’ll have your turn to be listened to.

And while you are listening, you have to listen for the right information. The best way to do this in emotional(情绪激动的) situations is to pay no attention to most of the words because many people can’t express what they are feeling with the words alone, especially when they are not calm.

But if the situation starts to get out of hand, it would be wise to just calm down and leave the problem until later because many fights happen at the wrong time. The situation will die down quickly, usually in less than 30 seconds. You can either move on to problem solving or reach an agreement to work on it at a better time.

This way, everyone will feel respected and listened to, even when there is conflict, feelings will be understood and respected, and it will bring your family closer together.

1.From the first 3 paragraphs, we can conclude(总结) that .

A. people had better avoid family fights

B. family members fight to control each other

C. family fights can be turned into something good

D. when relatives fight, it’s worse as they know each other’s weakness

2.In the writer’s opinion, the key to dealing with family fights is to .

A. satisfy the need to be listened to first

B. make sure that you are the first to be listened to

C. pay no attention to what others say in these emotional situations

D. stop quarrelling(争吵) when you feel you are giving orders

3.When the situation gets out of control, it’s best to .

A. wait for a suitable moment to speak B. let the other person express their feelings

C. work on a written agreement first D. move on to problem solving

4.The main purpose of this article is to .

A. tell readers that family fights are not that bad

B. teach readers how to listen in family fights

C. remind readers to show respect in family fights

D. give advice on dealing with family conflicts

1.C 2.A 3.A 4.D 【解析】本篇文章难度适中,主要为我们提供处理家庭矛盾的建议。 1.细节理解题。根据What if it could be different? What if family fights and conflicts(冲突) could be turned into chances to become closer? What if pr...

完形填空。

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

In a history class, our teacher, Mrs. Bartlett asked us to make a poster (海报) in groups about the culture that we were studying. She told us to write the names of three friends we wanted in one group and she would think about our____

The next day, I was told to be in a group I would____want ---the boy who was too weak in English, and the two girls who wore strange clothes. Oh, how I wanted to be with my____!

With tears in my eyes, I walked up to Mrs. Bartlett. She____me and seemed to know what I was there for. I told her I should be in the “good” group. She gently (轻轻地)____a hand on my shoulder (肩膀). “I know what you want, Karma,” she said, “but your group needs you. I need you to help them. Only you can help them.” I was____and moved. Her words encouraged me.

“Will you help them?” she asked. “Yes,” I replied. Then I____walked over to my group. I sat down and we started. Each of us did a part according to our interests. Halfway through the week, I felt____enjoying our group. We did a good job together. My group members weren’t thought to be good just because no one cared enough about them____Mrs. Bartlett.

At last, our group got an A. But I think we should hand the A back to Mrs. Bartlett. She was the one who should truly____it. Mrs. Bartlett brought out the potential (潜能) in four of her students.

1.A. classes B. books C. choices D. clothes

2.A. often B. never C. always D. sometimes

3.A. boys B. girls C. friends D. teachers

4.A. laughed at B. looked at C. lived with D. agreed with

5.A. placed B. pushed C. washed D. pulled

6.A. useful B. surprised C. thirsty D. asleep

7.A. hardly B. deeply C. lazily D. bravely

8.A. myself B. herself C. yourself D. himself

9.A. around B. with C. for D. except

10.A. receive B. start C. give D. throw

1.C 2.B 3.C 4.B 5.A 6.B 7.D 8.A 9.D 10.A 【解析】 试题本文叙述了在一次历史课上,老师让分组做一个关于文化的海报,作者已经选好了自己的组员,可是老师要他去另外一组,他开始不愿去,但是在老师的鼓励和信任下他去了那个组,最后作者所在的组取得了A,作者认为这应该归功于老师敏锐的眼光及发现人的潜能的能...

I was walking around in a store. I saw a cashier (收银员) hand a little boy his money back, saying, “I’m sorry, but you don’t have enough money to buy this doll.” I walked towards him and asked him who the doll was for.

“It’s the doll that my sister wanted most for Christmas,” he said. I told him that maybe Santa Claus will bring it to her and that he shouldn’t worry. He sadly replied, “No, Santa Claus can’t bring it to her. I have to give the doll to my mom so that she can give it to my sister when she joins her.”

His eyes were so sad while saying this. “My sister has gone to be with God. Daddy says that

Mom is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister.”

My heart nearly stopped. I quickly reached for my wallet and suggested that we count the money again. “Okay,” he said. “I hope that I have enough.” I added some of my money to his without letting him see and we started to count it. There was enough for the doll and even some spare money left. “Thank you, God, for giving me enough money!” the little boy said.

I left the store, feeling as if my life had been changed forever.

1.Why couldn’t the boy buy the doll?

A. Because he didn’t know the cashier. B. Because he didn’t have enough money.

C. Because he didn’t find the doll. D. Because the dolls had been sold out.

2.The boy wanted to buy the doll for .

A. Santa Claus B. his sister C. his mother D. his father

3.What does the first sentence in Paragraph 4 mean?

A. The writer’s heart stopped working suddenly.

B. The writer had a heart problem.

C. The writer was so touched by the boy.

D. The writer was scared after hearing the story.

4.According to the passage, which of the following is TRUE?

A. The boy’s mom was badly ill. B. The cashier gave the doll to the boy for free.

C. The boy’s mom wanted the doll most. D. Santa Claus brought the doll to the boy’s sister.

5.What did the writer do to help the boy?

A. He bought the boy a doll.

B. He found a good doctor to save his mother.

C. He told the cashier to sell the doll to the boy.

D. He gave the boy some money to buy the doll.

1.B 2.B 3.C 4.A 5.D 【解析】这是一篇记叙文。讲述的是一个小男孩在商店为他在天堂的妹妹买玩具娃娃作为圣诞礼物,然后让不久以后也将去天堂的妈妈给妹妹带去。小男孩对妹妹的爱极大地打动了作者,由于钱不够,在作者的帮助下小男孩为妹妹买了玩具娃娃。 1.细节理解题。根据第一段中的句子“I’m sorry, but you don’t have enoug...

I remember the green coat in my fifth and sixth grades.

When I needed a new jacket, my mother asked what kind I wanted. I described something like bikers wear. She listened long. I thought she understood for sure the kind I wanted.

The next day when I got home from school, I discovered on my bed, a jacket which was not what I had expected. I went close to the jacket slowly, as if it were a stranger.

From the kitchen mother shouted that my jacket was in the wardrobe(衣柜). I rushed and pulled at the clothes in the wardrobe, hoping the jacket on the bed wasn't for me but my brother. No luck, I wanted to cry because it was so ugly and so big. But I knew I'd have to wear it a long time before I'd have a new one. I looked at the jacket, like an enemy, thinking bad things before I took off my old and small jacket.

I put the big jacket on. I stood in front of the mirror(镜子), turning right and left. I looked ugly. I threw it on my brother's bed and looked at it for a long time before I put it on and went out, smiling a "thank you" to my mom.

The next day I wore it to school. At the morning break, my best friend, Steve, looked at me for a long time. The girls turned away to whisper. The teachers looked my way and talked about how foolish I looked in my new jacket. When it was time for the whole school to get together on the playground, ______. Although they didn't say out loud, "Man, that's ugly!" I heard their talk and even laughter.

And so I went, in my jacket. So embarrassed(尴尬的), so hurt, I couldn't even do my lessons the rest of the day. I received Cs on tests.

I wore that thing for three years. All in those years no love came to me.

I blamed(指责)that jacket for those bad years. I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways. It was a sad time for the heart. Anyway, I spent my sixth-grade year, looking forward to something good to happen to me.

And it was about that time I began to grow, still in that green ugly jacket, which had become my brother who went along wherever I went.

1.The sentence that shows the writer cared about his mothers feelings is " ".

A. I thought she understood for sure the kind I wanted

B. I blamed my mother for her bad taste and her cheap ways

C. I put it on and went out, smiling a "thank you" to my mom

D. From the kitchen mother shouted that my jacket was in the wardrobe

2.Which of the following sentences care be put in the ?

A. it began to rain B. everyone saw me

C. my mother came D. I got angry

3.The changes of the writers attitude(态度)to the jacket can be described as .

A. enemy→stranger→brother B. brother→stranger→enemy

C. stranger→brother→enemy D. stranger→enemy→brother

1.C 2.B 3.D 【解析】这篇短文作者给我们讲述的是他的一件绿色的夹克衫,这件衣服并不是作者想要的那种类型,穿上很丑,作者非常不喜欢,但又不得不穿。随着年龄的增长,作者对那件夹克衫的感情也发生了变化。 1.推理判断题。根据文意I put the big jacket on. I stood in front of the mirror(镜子), turning rig...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网