题目内容

―What do you think of the action movie Mulan?

―It comes from an old Chinese story. Mulan dresses up as a boy and takes her father's place in the army.

A. to fight B. fighting C. fights D. fought

A 【解析】句意:你认为功夫电影《木兰》怎么样? 它来源于一个古老的中国故事。木兰女扮男装替父从军。本题考查动词的时态。A. to fight 动词不定式;B. fighting 现在分词形式;C. fights 单数第三人称形式;D. fought一般过去时。根据句意,木兰女扮男装代替父亲去部队的目的是打仗,不定时表示目的,故选A。
练习册系列答案
相关题目

To get rid of (摆脱) “holiday fat” is not that easy. The followings may give you some help.

Stay Active. One of the main reasons of being fat during the holidays is lack of (缺乏) exercise. Time is spent doing holiday activities such as having a big meal, watching TV and so on. These make us more tired.

Don’t Starve (使挨饿) Yourself. Many people think that before taking part in a new year dinner, they should go hungry all day so that they won’t get too many calories (卡路里) later on. The fact is you may be so hungry that you will eat much more.
 

Choose Healthy Food. For the cooks of the family, you really need to think about the ingredients (材料) that you often use and then think about how you can make the dish healthier.

Sleep. Lack of sleep not only leads to stress, it can also lead to weight gain (体重增加). Enough sleep can help you lose weight in some way. So try to have a good night’s sleep.

1.What does the writer think of losing weight during the holidays?

A. Easy. B. Wrong. C. Difficult. D. Boring.

2.What do people often do during the holidays?

A. Exercise. B. Take part in holiday activities.

C. Work at home. D. Sleep all day.

3.Why do people often starve themselves all day before they go to a big dinner?

A. They are afraid of gaining weight.

B. They want to eat more in the dinner.

C. They want to save their own money.

D. They don’t want to eat alone at home.

4.Which of the following is TRUE?

A. The writer gives us five pieces of advice.

B. The writer doesn’t advise people to get together with friends during the holidays.

C. People always eat some unhealthy food during the holidays.

D. A good sleep is necessary for us to lose weight.

5.Where can we read this passage?

A. A health magazine. B. A travel diary.

C. A school notice. D. A storybook.

1.C 2.B 3.A 4.D 5.A 【解析】 本文介绍了几种摆脱“假日肥胖”的小贴士,包括:保持锻炼、不要挨饿、选择健康食物、睡眠良好等。 1.句意:作者认为节日期间减肥怎么样?A.容易的;B.错误的;C.困难的;D.无聊的。原文“To get rid of (摆脱) ‘holiday fat’ is not that easy”表明“节日期间减肥是困...

It has been around for centuries,but up until very recently,traditional Chinese medicine (TCM) wasn't fully accepted abroad. The 2001 film Treatment(《刮痧》)tells the story of a Chinese man in the US who's charged with guasha, a form of TCM treatment, to cure his grandson's disease.

During the last 10 years or so, however, TCM has been getting increasingly popular all over the world. A report says this style of health care, which includes different forms like herbal medicine and exercise, has spread to 183 countries and areas.

"We have set up 10 TCM centers outside China, and all of them are popular among locals," said Wang Guoqiang at a news meeting on Dec 6. "Governments of 86 countries and areas have signed agreements with the Chinese government on TCM corporation(合作)."

One of the reasons behind the growing popularity of TCM is the increase of scientific research into it. And after Tu Youyou-the Chinese scientist who discovered the anti-malaria(抗疟疾)drug qinghaosu(青蒿素)-won the Nobel Prize, TCM became even more famous all over the world.

However, all these achievements in TCM don't mean that it's problem-free. Over the years,TCM has faced challenges in being able to prove that it has certain effects.

Some researchers have suggested TCM should be more exact and work together with western medicine.

"Bringing together with western medicine and TCM, rather than being in competition, is where the potential(潜力)for great effects is," said Bernhard Schwartlander,the China representative(代表)of the World Health Organization.

1.The film Treatment is mentioned in the first paragraph is to .

A. show TCM is increasingly popular

B. introduce the film Treatment to readers

C. prove TCM is not fully accepted abroad

D. arouse readers' interest in Chinese medicine

2.We can learn from the passage that .

A. TCM is not exact in curing diseases

B. 10 TCM centers abroad are all set up by locals

C. 86 countries have cooperated with China on TCM

D. Tu Youyou's success contributes to the popularity of TCM

3.Which of the following can be the best title of the passage?

A. A Report on TCM B. TCM&Western Medicine

C. Opinions about TCM D. TCM Treatment Spreads

1. C 2. D 3. D 【解析】 本文主要讲述中国传统医学在国外逐渐受欢迎的原因以及面临的挑战。 1.细节理解题。根据第一段traditional Chinese medicine (TCM) wasn't fully accepted abroad.可知列举刮痧这部电影的目的是想证明中国传统医学在外国还没有完全接受,故选C。 2.细节理解题。根据第四段A...

We usually have three meals a day, breakfast, lunch and supper. Which meal will

c1. us the fewest health problems if we have to miss one ? Most people would rather not have breakfast, especially teenagers. They just eat some snacks or fast food i2.. What will happen if we do like this?

Many scientists and doctors in the field of health consider breakfast to be the

m3. important meal of the day. If we eat a good breakfast, they say, we will have e4. energy we need to begin our working day. They remind us that our bodies burn the energy from food within four hours. A5. we may use up less energy while we sleep, it’s a long time until morning and we still wake up with the need for a lot more fuel.

One recent study c6. out in the USA tested a large number of people from 12 to 83 years old. These people were given different kinds of breakfasts, and sometimes, some of them didn’t eat breakfast completely. The r7. showed that if a person eats an adequate (充足的) breakfast, he or she will work more actively than that who eats a very poor breakfast or doesn’t eat breakfast. It also showed that children don't do well if they go to school w8. eating breakfast. They can’t focus on their lessons for a long p9. of time when their stomachs are making some noise. In addition, the study suggested that avoiding breakfast may i10.the chance of a heart attack.

To sum up, none of the three meals can be missed. We should find time to make proper meals and then enjoy them.

1.cause 2.instead 3.most 4.enough 5.Although 6.carried 7.result(s) 8.without 9.period 10.increase 【解析】这是一篇与健康有关的话题。许多健康领域的科学家和医生认为早餐是一天中最重要的一餐。一顿丰盛的早餐,可以让我们有足够的精力开始自己的工作。...

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题纸的相应位置。

There was a man who had four sons. He wanted his sons to learn not to judge things too 1. (quick). So he sent them to go and look at a pear tree that was a great distance away in turn. The first son went 2. winter, the second in spring, the third in summer, and the3. (young) son in fall.

When they had all gone and come back, he called them together to describe4. they had seen. The first son said that the tree was ugly and bent. The second son contradicted—it was5. (cover) with green buds and full of promise. The third son said it was laden with blossoms that smelled so sweet and looked so beautiful. The last son 6.( agree) with all of them. He said it was ripe and filled with fruit, full of life and fulfillment.

The man then explained to his sons that they were all right, because they had each seen but one season in the 7.(tree) life. He told them that you cannot judge a tree,8. a person, by only one season,and that the essence of who they are—the pleasure, joy, and love that come from that life—can only be judged at the end, when all the seasons are up.

If you give up when it’s winter, you will miss the hope of your spring, the 9. (beautiful) of your summer, fulfillment of your fall. Don’t let the pain of one season destroy the joy10. all the rest.

1.quickly 2.in 3.youngest 4.what 5.covered 6.disagreed 7.tree’s 8.or 9.beauty 10.of 【解析】试题这篇短文通过一个父亲轮番派遣他的四个儿子到远方去寻一棵梨树的故事,告诉人们人生如树,也有春夏秋冬四季之分。树之四季皆有不同,更何况人之四季呢?所以凡事不要急于下...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网