题目内容
【题目】![]()
Have you ever had a problem you couldn’t solve? Maybe you went to a shop to look for a solution, but came home empty-handed. More and more, when this situation appears, people are creating their own devices (设备) as the solution. It’s all part of the Maker Movement, made up of thousands of resourceful people who make and fix things, rather than buy them in shops. Makers do all kinds of hands-on projects, from building pizza oven (烤箱) to designing their own drones. For makers, the do-it-yourself way is more affordable, green and satisfying.
Thanks to technology, it’s easier than ever to turn a thought into reality. Many makers use the same tools, just in different ways. For example, Arduino allows people to do anything from creating a talking clock to studying DNA, with very easy-to-use and free hardware (硬件) and software. Raspberry Pi is another popular maker tool. It is a low cost, bank-card sized computer drone that connects to computers or TVs, and uses a standard keyboard and mouse. It is a little device that enables people of all ages to explore computing. This minicomputer is as powerful as some full-sized computers. People are using Raspberry Pi for a wide variety of uses, from creating video games to powering robots.
Another key piece of technology for makers are 3D printers, which allow a normal person to create just about anything. You can even use a 3D printer to build your own 3D printer!
The availability of these technologies encourages people to be creative, but technology is only one part of the Maker Movement. Collaboration – whether online or in person – is just as important. This is clear from the growing popularity of Maker Faires, events where people come together to experiment in the areas of art, science, engineering and technology.
So, do you have what it takes to become a maker? You need to be creative and willing to play around with some new technologies. You should also want to share your ideas with others. Perhaps most importantly, you can’t be afraid of failure. Creators hardly ever get it right on the first try. Be brave, be creative, be co-operative and have fun!
【1】What can we infer from Paragraph 2? ( )
A.Raspberry Pi helps realise makers’ ideas more easily than before.
B.Full-sized computers are much more powerful than Arduino.
C.People can communicate with their clocks through Arduino.
D.Many free video games can be created with Raspberry Pi.
【2】The word “collaboration” in Paragraph 4 probably means “______”. ( )
A.creating solutionsB.growing quickly
C.doing experimentsD.working together
【3】Which of the following would be the best title for the passage? ( )
A.Various Tools-UsingB.Creative Problem-Solving
C.Development of New TechnologyD.Inventions with High-tech Devices
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【解析】
短文讲述的是什么是创客运动,为什么越来越受欢迎以及如何成为一个创造者。
【1】细节理解题,通读第二段,第二段主要讲述的就是因为科技的发展,把想法变成现实比以往任何时候都容易。其中有一个创造者的工具是Raspberry Pi,故选A。
【2】词句猜测题,A. creating solutions创建解决方案;B. growing quickly成长迅速;C. doing experiments做实验;D. working together一起工作;根据第四段“This is clear from the growing popularity of Maker Faires, events where people come together to experiment in the areas of art, science, engineering and technology”.这一点从创客大会(Maker Faires)的日益流行中就可以明显看出。创客大会是一种人们聚在一起在艺术、科学、工程和技术领域进行实验的活动。所以这应该是一起工作的意思,故选D。
【3】最佳标题,通读全文,文章讲述的是什么是创客运动,为什么越来越受欢迎以及如何成为一个创造者,A. Various Tools-Using各种工具-使用;B. Creative Problem-Solving创造性地解决问题;C. Development of New Technology新技术的发展;D. Inventions with High-tech Devices具有高科技设备的发明。选项B与文章大意有关联的,故选B。