题目内容

【题目】 What would the world be like if cars could drive themselves? Imagine seeing an empty car passing by on its way to pick up its owner, or a car full of passengers who are reading, listening to music or even sleeping. But none of them are worried about the road ahead.

Well, all of this could be the future of driving. There are several companies, including Google, working on driverless cars. So far, no Google self-driven cars have gotten a traffic ticket (罚单), but some of them have been in accidents when other cars hit them.

These cars are now still in the testing stages (阶段). But, if the tests are successful, these electric self-driven cars could be put into use very soon.

The cars are so special that they can take the place of drivers during certain situations. They are able to park themselves, or slow down when they notice objects close by. They can also control the speed if there is danger.

Scientists and engineers believe, with the help of wireless signals (无线信号) , cameras and GPS, creating a safe self-driven car might be possible. The cause of deadly (致死的) road accidents is usually careless drivers or bad conditions. The self-driven car may be able to prevent these. However, some people don’t like the idea. American lawyer Whit Drake does not believe these cars are safe. He thinks that technologies can also be mistakes.

Complete the chart according to the passage with only one word for each blank.

Self-driven cars

The future of driving

An empty car can drive 1 on the road. Or none of the passengers in it are worried about the road ahead.

The situation

They are in the 2 stages. Probably these electric cars made by some companies will be used soon.

The 3

They can park themselves, slow down and control the speed.

Different ideas about them

Scientists think they can prevent road 4. However, someone thinks they are 5 because technologies can also be mistakes.

【答案】

1itself

2testing

3features

4accidents

5unsafe/dangerous

【解析】

本文介绍了自动驾驶汽车的特点,目前这些车辆正处在实验阶段,如果测试成功,将很快投入使用。

1

根据第一段中“… cars could drive themselves”可知,此处是“一辆空车可以自己开”;themselves是反身代词,句中主语是An empty car,所以此处使用反身代词itself,意为“它自己”。故填itself

2

根据第三段中“These cars are now still in the testing stages.”可知,这些车现在还在测试阶段,所以此处使用testingtesting stages表示“测试阶段”。故填testing

3

根据第四段中“The cars are so special that they can take the place of drivers during certain situations. They are able to park themselves, or slow down when they notice objects close by.”可知,这些车非常特别,在某些情况下可以代替司机。它们能够自己停车,或者当它们注意到附近的物体时减速。所以,能够自己停车,减速并控制速度是这些车的特点;feature是可数名词,意为“特点”,因为这些车的特点不止一种,所以此处使用feature的复数形式。故选features

4

根据最后一段中“The cause of deadly (致死的) road accidents is usually careless drivers or bad conditions. The self-driven car may be able to prevent these.”可知,自动驾驶汽车可以防止人为原因或恶劣情况引起的这些交通事故,所以此处使用accidentsroad accidents交通事故。故填accidents

5

根据最后一段中“American lawyer Whit Drake does not believe these cars are safe.”可知,有人认为这些车是不安全的;unsafedangerous都是形容词,均可以表示“不安全的”。故填unsafe/dangerous

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There was once a farmer. He had a very big rabbit and a smart dog. One day, he organized a(n) _______ between his dog and his rabbit. He made a hole in one of his biggest fields, and _______ a carrot and a bone (骨头) in it. He wanted to see which animal would find them first.

The rabbit was very _______, and he was busy looking for the carrot, digging here and there. He was completely sure that he would find the carrot and the bone. But the dog wasn’t optimistic (乐观的) at all. After he looked for the bone for a short time, he _______ on the ground sadly. And then he began to complain. He thought _______ was difficult for him to find one bone in such a big field.

The rabbit dug for hours. With every new hole, the dog complained about _______ this was, even for the rabbit. The rabbit, _______ the other hand, kept on working hard. _______ there was no place in the whole field left to dig, the rabbit dug a tunnel (隧道) to right under where the dog was lying all that time. There he found the carrot and the bone.

And his is how the dog lost the competition. _______, he found the right place at the very beginning. But he failed to find the bone because he ________ complained and didn’t try at all. When we do something difficult in our life, we should learn from the rabbit.

1A.eventB.partyC.activityD.competition

2A.foundB.hidC.discoveredD.saw

3A.excitedB.angryC.relaxedD.shy

4A.sat downB.fell asleepC.lay downD.ran around

5A.thisB.thatC.oneD.it

6A.how difficultB.what difficultC.how easyD.what easy

7A.inB.onC.atD.for

8A.IfB.BeforeC.WhenD.Unless

9A.In totalB.At lastC.In factD.At first

10A.onlyB.neverC.seldomD.sometimes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网