题目内容
9.Waste can be seen everywhere in the school.Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the lights when they leave the classroom.They say they can afford these things.But I don't agree with them.Waste can bring a lot of problems.Although China is rich in some resources(资源),we are short of(缺乏) others,for example,fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100years.So if we go on wasting our resources,what can we use in the future and where can we move?Think about it.I think we should say no to the students who waste things every day.Everybody should stop wasting as soon as possible.
In our everyday life,we can do many things to prevent waste from happening,for example,turn off the water taps(水龙头) when we finish washing,turn off the lights when we leave the classroom,try not to order more food than we need,and so on.Little by little,everything will be changed.Waste can be stopped one day,if we do our best.
46.From the passage we know that some students oftenC in the school.
A.eat too much
B.don't work hard
C.waste things
D.throw rubbish everywhere
47.Which is not mentioned in this passage?B
A.Fresh water
B.Forest.
C.Oil.
D.Coal.
48.What may happen in 100years?D
A.We may still have enough oil.
B.We may still have enough coal.
C.We may have a little oil.
D.We may have no coal or oil to use.
49.Which of the following is right?A
A.Waste brings problems.
B.Waste can bring no problem.
C.China is rich in fresh water.
D.Students never waste things.
50.Which is the best title of this passage?A
A.Stop Wasting
B.School life
C.Waste in the School
D.Rich Resources in China.
分析 全文大意:
本文提到了在学校中存在倒掉多余的食物,离开教室时忘记关灯等浪费行为,而浪费行为会给我们的未来带来很多问题,如没有足够的淡水、煤炭和石油资源,因此在学校中我们要从随手关水龙头、随手关灯等小事开始杜绝浪费行为的发生.
解答 答案:
46、C 细节理解题 根据第一段Waste can be seen everywhere in the school."学校里的浪费随处可见"可知从短文中我们知道一些学生在学校里经常浪费东西,故选C
47、B 细节理解题 根据第二段Although China is rich in some resources(资源),we are short of(缺乏) others,for example,fresh water(淡水). It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100years."尽管中国资源丰富,但是我们缺乏其他资源.例如淡水.据报道100年后我们将没有煤和石油."可知作者没有提到森林资源,故选B
48、D 细节理解题 根据第二段It is reported that we will have no coal(煤) or oil to use in 100years."据报道100年后我们将没有煤和石油."可知100年后我们将没有可供使用的煤炭和石油,故选D
49、A 细节理解题 根据第二段Waste can bring a lot of problems.可知浪费会带来许多问题,故选A
50、A 标题归纳题 根据最后一段In our everyday life,we can do many things to prevent waste from happening,for example,turn off the water taps(水龙头) when we finish washing,turn off the lights when we leave the classroom,try not to order more food than we need,and so on."在我们日常生活中,我们可以做许多事情防止浪费的发生,例如洗完东西关闭水龙头;离开教室时关灯,尽量不要多点我们所需的食物"可知本篇短文讲述了浪费东西的问题,号召我们尽量节约,停止浪费,故短文的最佳题目是:停止浪费即stop wasting,故选A
点评 本篇是一篇健康环保类阅读短文.本文主要说明浪费东西的问题,号召我们尽量节约,停止浪费.在阅读短文之前,快速浏览问题,以便在阅读短文时做到心中有数,快速、准确地捕捉所要信息.先易后难.做题时不必拘泥于书中所呈现的语篇顺序,应遵循先易后难的原则.如可先做细节题再做推断题,因为细节题大多能直接从文中找到答案,而推断题则需对短文进行深层理解,再作判断
| A. | somewhere | B. | everywhere | C. | anywhere | D. | nowhere |
72.Have you ever been to Duyun?D
73.Could you please close the window?E
74.You speak Chinese very well.B
75.Hello!May I speak to Amy?F
| A.Size L. B.Thank you. C.It is very kind of you. D.Yes,I have. E.Sure,I will do it right away. F.Just a moment,please. G.Once a month. |
I watched a little boy,about 2years old,running freely on the grass as his mother(57)Cfrom a short distance.The boy would fall to the grass,(58)Dand without looking back at his mother,run as fast as he could as if(好像)(59)Bhappened.
When kids fall down,they don't think of the fall as a(60)B.But they think of it as a learning experience.They try and try again(61)Dthey succeed.
I was moved by the(62)Bhe ran.Each time he got up,he looked so confident (自信的) and natural.His only aim(目的) was to run as(63)Bas he could.He was just being a child-just being himself-being completely in the moment.He was not worrying about(64)Csomeone was watching him or not.He only wanted to run and to feel the experience of running fully and freely.
I learned a lot from the boy on that afternoon.And I have successfully brought that(65)Bwith me in my life.
| 56.A.park | B.house | C.stadium | D.market |
| 57.A.saw | B.looked | C.watched | D.noticed |
| 58.A.set up | B.come up | C.climb up | D.get up |
| 59.A.everything | B.nothing | C.anything | D.something |
| 60.A.success | B.failure | C.effort | D.progress |
| 61.A.when | B.unless | C.after | D.until |
| 62.A.kind | B.way | C.form | D.idea |
| 63.A.faster | B.freely | C.more slowly | D.quietly |
| 64.A.if | B.what | C.whether | D.why |
| 65.A.course | B.lesson | C.message | D.suggestion |