题目内容

【题目】短文填空。根据短文内容,在空格处填入一个使短文内容完整正确的单词,每空限填一词。

Chinese poetry Conference is a famous TV show in China. It's1with many people. The man named Lei Haiwei is one of the fans. He took part in the game and he won first place.

Lei Haiwei is a fast food courier(快递员). His father loves ancient poems(古诗) very much. When Lei Haiwei was six years old, he took an interest in ancient poems too. His father said, “My son2great interest in Chinese ancient poems when he was a child. Every time I told him the stories behind each poem, he listened to me 3.

At first, Lei didn’t have much money to buy many books. So he often read ancient poems at bookstores or4. Then he wrote them down on the notebook of his own in his bedroom5he went home. In 2008, Lei worked as a fast food courier.6his busiest work days, the courier had to send more than 50 orders a day. Even7, he made full use of every minute to remember poems. Lei said he would keep on8and remembering poems.

【答案】

1popular

2showed

3carefully

4libraries

5when

6On

7so

8reading

【解析】

本文讲述了中国诗词大会是中国著名的电视节目。它受到许多人的欢迎。Lei Haiwei就是其中一名粉丝。他参加了比赛并获得了第一名。他的父亲喜欢古典诗歌。Lei Haiwei六岁的时候,也对古诗产生了兴趣。在他最忙的时候,每天要发送50多个订单。尽管如此,他还是充分利用每一分钟来记诗。

1句意:它受到许多人的欢迎。

根据be动词+形容词,构成系表结构,所以此处缺形容词,分析句子“ It's____1____with many people”,此处应该是受欢迎,故答案为popular

2句意:Lei Haiwei六岁的时候,也对古诗产生了兴趣。

根据词组show interest in表示对什么感兴趣,分析句子“My son___2__great interest in Chinese ancient poems when he was a child ”,所以此处用一般过去时,故答案为showed

3句意:每次我给他讲每首诗背后的故事,他都认真地听我读。

根据句子结构,此处缺副词修饰动词“listened to”,分析句子“When Lei Haiwei was six years old, he took an interest in ancient poems too”,很感兴趣,此处应该是认真地听我读,故答案为carefully

4句意:雷没有很多钱买书,所以他经常在书店或图书馆读古诗。

根据“ So he often read ancient poems at bookstores or___4___所以他经常在书店或 读古诗,所以此处应该是图书馆,是可数名词,故答案为libraries

5句意:当他回家时,他把它们记在自己卧室的笔记本上。

分析句子“Then he wrote them down on the notebook of his own in his bedroom___5___he went home” 他回家时,他把它们记在自己卧室的笔记本上,所以此处是when引导的时间状语从句,故答案为when

6句意:在他最忙的时候,快递员每天要发送50多个订单。

根据表示星期几或某一特定的日期,有修饰词修饰的早中晚。则用on。本句中是在他最忙的时候,所以用on,放句首,需大写。故答案为On

7句意:尽管如此,他还是充分利用每一分钟来记诗。

根据even so表示尽管如此;前文在他最忙的时候,快递员每天要发送50多个订单,后文他还是充分利用每一分钟来记诗,所以这两句话之间用尽管如此连接,故答案为so

8句意:他说他会坚持读诗、记诗。

根据keep on表示坚持做什么,所以此处缺动名词。分析句子“Lei said he would keep on___8___and remembering poems”,此处应该是读诗,故答案为reading

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网