题目内容

【题目】A game of catch is not difficult at all. Two people throw a ball back and forth (来回地掷球). It seems a little boring. The two people are close enough to talk, but too far to touch.

In fact, playing catch is part of baseball practice. It’s a popular game. Because baseball is an American sport, and a big part of being American, playing catch is kind of an all-American dad activity. Outside cities, most people have backyards – not large enough to play baseball in, but just big enough for a game of catch. Those without yards can play in streets.

But any American kid will tell you it’s much more than a game. Playing catch is a time to be with your father. It’s a time when there’s nothing to worry about except catching a ball. When they play it, words move together with the ball itself, back and forth, easy and relaxing(放松). Kids and dads spend time together.

The game can be good memories(记忆) of dads. Why? Dads are usually very busy. This is a time when a kid has all of his or her dad’s attention(注意力). There is no work, no phone and no other people around to take your dad away from you. For the time that it takes to play a game of catch, your dad is all yours.

The Game of 1

What’s the game

It’s part of baseball 2.

A(n)3 and “boring” game

Two people throw a ball back and forth. They can talk but can’t 4each other when playing it.

A(n) 5game

Catch is an all-American activity because6 is part of being American.

People play the game in yards or 7.

A game between kids and dad

Players needn’t worry about8 except (除了)catching a ball.

9 and the ball move together.

A kid can have all his or her Dad’s 10. He or she can have the whole of his or her dad when they play the game.

【答案】

1 Catch

2 practice

3 easy

4 touch

5 popular

6 baseball

7 streets

8 anything

9 Words

10 attention

【解析】

这篇短文给我们介绍的是玩接球游戏,这是棒球运动的一部分,这个游戏大多是和爸爸在一起玩的,它不仅仅只是一个游戏,它给了你一个机会和爸爸在一起度过一段轻松的时间。

1根据短文开头A game of catch is not difficult at all. Two people throw a ball back and forth (来回地掷球). It seems a little boring.以及短文中In fact, playing catch is part of baseball practice、 playing catch is kind of an all-American dad activity、Playing catch is a time to be with your father等处可知,这篇短文介绍的是玩接球游戏,故题目应该是The Game of Catch,这里应填Catch。

2根据短文第二段In fact, playing catch is part of baseball practice.可知,玩接球游戏是棒球训练的一部分。由此可知这里填practice练习。

3根据第一段中A game of catch is not difficult at all. Two people throw a ball back and forth (来回地掷球). It seems a little boring.可知,接球游戏并不难,也就是容易的,故这里填easy。

4根据短文第一段中The two people are close enough to talk, but too far to touch.可知,玩接球游戏的两个人可以聊天,但是他们离得太远触摸不到。由此可知这里填touch。

5根据短文第二段中In fact, playing catch is part of baseball practice. It’s a popular game.可知,这是一个很受欢迎的游戏。因此这里填popular受欢迎的。

6根据短文第二段Because baseball is an American sport, and a big part of being American, playing catch is kind of an all-American dad activity可知,棒球是一项美国的运动,是成为美国人的一部分。由此可知应填baseball。

7根据短文第二段中Outside cities, most people have backyards – not large enough to play baseball in, but just big enough for a game of catch. Those without yards can play in streets.可知,人们可以在院子里或者大街上玩这种游戏。由此可知这里应填streets。

8根据短文第三段中It’s a time when there’s nothing to worry about except catching a ball.可知,在玩游戏的时候,除了接球,没有什么事可以担心的。这里是一个否定句,故应填anything。

9根据短文第三段中When they play it, words move together with the ball itself可知,玩游戏的时候,语言和球一起移动。由此可知这里填words。

10根据短文最后一段中This is a time when a kid has all of his or her dad’s attention可知,玩游戏的时候,爸爸所有的注意力都在孩子身上。由此可知这里应填attention注意力。

这篇短文给我们介绍的是玩救球的游戏,这是棒球练习的一部分,棒球是美国很受欢迎的一项运动。但这也不仅仅是一个游戏,通过和孩子一起玩这个游戏,增加了爸爸和孩子之间的感情。文章是说明文,叙述清楚,比较容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意完成下面的表格。观察表格可知,这张表格是对文章整体内容的一个概括和归纳,空格考查的都是文章的细节信息。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据表格中每句话的关键词,定位到原文相关之处,从原文中搜索有用信息作答。例如第1小题,这里填写的是文章的标题,根据短文开头A game of catch is not difficult at all.以及短文中In fact, playing catch is part of baseball practice、 playing catch is kind of an all-American dad activity、Playing catch is a time to be with your father等处可知,这篇短文介绍的是玩接球游戏,故题目应该是The Game of Catch,这里应填Catch。再如第8小题,根据短文第三段中It’s a time when there’s nothing to worry about except catching a ball.可知,在玩游戏的时候,除了接球,没有什么事可以担心的。原文中的这句话使用了nothing表示否定的意思,题目中…needn’t worry是一个否定句,故应填anything。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

“I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking?

Sir Isaac Newton was sitting in his garden when he saw an apple fall from a tree. He began to think and tried to find out why the apple fell. Then he discovered how the sun, moon, and stars are kept in their places.

A boy named James Watt sat quietly by the fire, watching the lid of the kettle move up and down. He wanted to find out why the steam in the kettle moved the lid. From that time he went on thinking and thinking. And when he became a man, he improved the steam engine(蒸汽机) so much that it could easily do the work of many horses.

James Ferguson was a poor boy. Once, seeing the inside of a watch, he wondered. “Why should I not make a watch?” But how could he get the materials to make the mainspring(钟表的主发条)? He soon found he could make it with whalebone(鲸骨). He then made a wooden clock which kept good time. His motto(座右铭) was “I will think of it.” And he made his thoughts useful to himself and the world.

Boys and girls, when you have a difficult lesson to learn, don’t lose heart, and don’t ask someone for help before helping yourselves. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose.

1From the passage, we know that some great things come from __________.

A. listening B. reading C. speaking D. thinking

2The achievement(成就) of James Watt was that he __________.

A. kept thinking B. found the steam in the kettle

C. improved the steam engine much D. watched the lid move up and down

3The right order of the following sentences is __________.

James Ferguson made a wooden clock.

James Ferguson saw the inside of a watch.

James Ferguson made the mainspring with whalebone.

A. ③②① B. ②③① C. ②①③ D. ③①②

4What is the main idea of the passage?

A. Learn to ask for help.

B. A difficult lesson to learn.

C. It is easy to say “I will think of it.”

D. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose.

【题目】“I sometimes get up at three or four in the morning to surf the Internet.”

“ I checked my e-mail almost forty times a day.”

“I seldom spend less than three hours each time on the net.”

“I spend more time in chat rooms than with my ‘real-life’ friends.”

Do you know any people like these? They are part of a new addiction* called Internet addiction. According to experts, Internet addicts* spend at least thirty hours online every week. They lose control of the time they spend on the Internet.

For example, one college student was missing for several days. His friends were worried and looked for him everywhere but couldn’t find him. They called the police. The police found the student in the computer lab: he was surfing the Internet---for seven days straight.

A study shows that about seven to ten percent of Internet users become addicted. The teenagers spend more time on the Internet than with friends and family. That’s why some experts worry most about young people.

Is “surfing the Internet” a hobby or an addiction for you? You may have a problem if you have one of the following symptoms*.

★ You go out with your friends less and less.

★ You’ve decided to spend a short time online, but then you spend several hours.

★ You do not go to important family events or you do not do school projects because you like to spend hours on the Internet.

What is the situation? Some experts suggest that people set strict limits on their time for internet use. You have to learn to control it, or the Internet would control you.

1Internet addicts at least spend ________ hours online every week.

A. twenty B. thirty C. forty D. fifty

2Some experts worry most about young people because__________.

A. they spend too much time on the Internet.

B. they spend too much time with their friends

C. they get up too early to surf the Internet

D. they spend too much money shopping online.

3Where may you find this passage?

A. In a guidebook B. In a magazine

C. In a movie poster D. In a storybook

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网