题目内容
【题目】![]()
Apple has entered the textbook market. The tech giant(科技巨人) introduced iBooks textbooks many weeks ago. They are digital books in many subjects taking in science, maths, history and geography. Apple says it offers a “new textbook experience” and suggests its interactive (互动的) iBooks textbooks are “the next chapter(篇章) in learning”.
It sounds like good news for pupils and students. Think of it. No more carrying heavy backpacks full of textbooks. Every textbook you need can be stored on your iPad.
No more having to buy expensive textbooks which you will only use for a year or two and then sell or give away. Instead of boring old textbooks which are quickly out of date you can have an interactive learning experience. You can play videos, draw 3D pictures when you do some math problems, listen to music, make notes and mark passages electronically. You can also share studying materials on social networking sites with your friends.
Of course there’s a catch. You need to own an iPad and as you know, it is not cheap. You also need to buy digital textbooks, mostly priced each at $14.99 (94.74 yuan) or more. And the rest, will Apple start a completely new way of learning? As they say, is history. That remains to be seen.
【1】Where can we find this kind of passage?
A.In a music magazineB.In a story bookC.In a newspaperD.In a diary
【2】If we own iBooks, which of these statements is Not True?
A.We don’t have to carry heavy backpacks.B.We can store textbooks on iPad.
C.We still need to buy many expensive textbooks which we will only use for a year or two.D.We can have an interactive learning experience.
【3】What can you do by using iBooks except_________.
A.listening to the songsB.reading and make notes
C.solving maths problemsD.going shopping
【4】What does the underlined sentence “Of course there’s a catch” mean in Paragraph 3 ?
A.Practice makes perfectB.It is never too old to learn
C.Every coin has two sidesD.Gold will not buy anything
【5】Which is the best title for this passage?
A.Experience Digital TextbooksB.Apple Enters New Market
C.Say Good-bye to TraditionD.A Different Way of Learning
【答案】
【1】C
【2】C
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
这篇短文主要讲述了苹果发布iBooks成为苹果向教育领域迈出的重要一步。那么苹果究竟能否掀起这场学习革命呢?让我们拭目以待。
【1】推理判断。In a music magazine在一个音乐杂志上; In a story book在一本故事书中; In a newspaper在一张报纸上; In a diary在一则日记中。根据文中“Apple has entered the textbook market..The tech giant(科技巨人) introduced iBooks textbooks many weeks ago. They are digital books in many subjects taking in science, maths, history and geography. Apple says it offers a “new textbook experience” and suggests its interactive (互动的) iBooks textbooks are “the next chapter(篇章) in learning”.”可知,这里是一则关于苹果发布iBooks 2成为苹果向教育领域迈出的重要一步,可推断在报纸上能看到。故选C。
【2】推理判断。根据文中“No more carrying heavy backpacks full of textbooks.”可知选项A“We don’t have to carry heavy backpacks.” 我们不必背沉重的背包。是正确的。根据文中“Every textbook you need can be stored on your iPad.”可知选项B“We can store textbooks on iPad.” 我们可以在iPad上储存课本。这个说法正确的;根据文中“Instead of boring old textbooks which are quickly out of date you can have an interactive learning experience.”可知选项D“我们可以有一个互动的学习体验。”选项D正确。根据文中“No more having to buy expensive textbooks which you will only use for a year or two and then sell or give away.”不再需要买昂贵的课本,这些课本你只能用一两年,然后出售或赠送。可知,选项C是错误的。故选C。
【3】细节理解。根据文中“You can play videos, draw 3D pictures when you do some math problems, listen to music, make notes and mark passages electronically. You can also share studying materials on social networking sites with your friends.” 你可以播放视频,当你做一些数学题时画三维图片,听音乐,做笔记和电子标记段落。你也可以在社交网站上与朋友分享学习材料。可知,文中没有提到选项D,去购物。故选D。
【4】词句猜测。Practice makes perfect熟能生巧;It is never too old to learn活到老学到老;Every coin has two sides凡事都有两面性;Gold will not buy anything金钱不是万能的。根据下文“You need to own an iPad and as you know, it is not cheap. You also need to buy digital textbooks, mostly priced each at $14.99 (94.74 yuan) or more.” 你需要拥有一台iPad,正如你所知,它并不便宜。你还需要购买数字教科书,大多价格在14.99美元(94.74元人民币)或以上。可知上文是说凡事都有两面性,上文说了苹果电子课本的便利,此处提到了不利的地方,“Of course there’s a catch”的意思是相当于“Every coin has two sides”故选C。
【5】标题归纳。Experience Digital Textbooks体验数字教科书;Apple Enters New Market苹果进入新市场;Say Good-bye to Tradition告别传统;A Different Way of Learning另一种学习方式。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了区别于传统教材的数字教科书。选项A符合题意。故选A。
【题目】书面表达(满分15分)
今年春节晚会上,很多人加入了抢红包游戏活动,但也有人表示担忧。假如你叫李华,你班最近开展了一个有关抢红包游戏活动的调查。请你用英文给学校校刊《英语园地》写一封信,介绍此次调查的结果并谈谈你的观点。
70%学生参加抢红包游戏活动 | |
75%学生表示赞成 | 1. 带来更多乐趣 2. 结识更多的朋友 3. …... |
25%学生表示担忧 | 1. 花费太多的时间 2. 和家人交流少 3. … ... |
你的观点…... | …... |
![]()
注意:
1. 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2. 语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;
3. 词数:80左右,信件的开头与结尾已经给出,不计入总词数。
参考词汇:抢红包grabbing red packets
Dear Editor,
I am writing to tell you about the survey on the activity of “Grabbing red packets” in our class.
Yours sincerely,
Li Hua
【题目】Learning happens outside schools, in Night Safari!
Night Safari is a Living Classroom where learning about animals, plants and wildlife protection comes to life! Students can experience real sights, sounds and smells. So, read on to discover how to plan a wonderful educational trip to Night Safari. | |
Opening hours: 7:15pm—1:00pm (Last entry at 10:15pm) We’re open every day of the year. Address: 80 Mandai Lake Road Singapore, 729826 Tickets for students:
For every 10 paying students, 1 teacher (or parent) volunteer gets 1 free ticket. | Getting here: Making your way to Night Safari is easy. No matter where you’re starting your journey from, there are several quick ways to get here. * Public transport (click here) * Mandai Khatib Shuttle (click here) * Direct bus services from the city (click here) * Self-drive (click here) Note: Please be kind and do not use flash photography during shows. |
【1】From the passage, we can know that Night Safari is ________.
A.a new schoolB.a theme parkC.a special zooD.a big square
【2】How much should Mr Turner and his ten students from a primary school pay?
A.S$ 140.B.S$ 154.C.S$ 260.D.S$ 286.
【3】What can we get from the passage?
A.We can take photos with animals if you like.
B.We must get there before 10:15 in the evening.
C.You can see tigers after you walk through the entrance.
D.There are over five ways for you to choose to get there.
【4】Where can you probably read the passage?
A.In a newspaper.B.In a magazine.
C.In a story book.D.On a website.