题目内容

【题目】阅读下面短文,把A-D四个句子填入文中空缺处,使短文内容完整,正确,然后完成最后一个小题。

Future Telephones

A person’s voice can travel all the way around the world. Today people can use the phone to talk with others almost anywhere on the earth.

Now people are able to listen to and talk to a person far away. 1It’s almost as nice as visiting the person. But it is not really the same thing. When you visit, you see a person, but when you use the phone, you don’t see the person you’re talking with.

That may change in the near future.

Today some people are using a kind of telephone called picture phone. 2

Picture phones can be very useful when you have something to show the person you’re calling. One day you may be able to phone a library and ask to read a book. 3

Or you may be able to go shopping through your picture phone. Let’s say, you see something in the newspaper that you want to buy. You will go to your phone and call the shop. 4You’ll be able to shop all over the town and never even leave your room!

根据短文内容,选择最佳答案。5

Which of the following is true?

A. People will shop through picture phones in the future.

B. People cannot hear the caller through a picture phone.

C. Picture phones cannot be used in libraries.

D. Picture phones cannot show the face of the person you're calling.

【答案】

1C

2B

3A

4D

5A

【解析】

本文讲述了未来的电话,未来的电话可能是可视电话,你可以打电话给图书馆看书,给商店买东西,足不出户打遍整个城市。

1句意:在电话上跟人聊天是非常棒的。根据上一句Now people are able to listen to and talk to a person far away. 现在人们能够倾听和与远方的人交谈。和下一句It’s almost as nice as visiting the person. 这几乎和拜访一个人一样愉快。可知,空格处是在说两个人可以愉快的聊天,故选C

2句意:有了它,两个聊天的人可以看到彼此。根据上一句Today some people are using a kind of telephone called picture phone.今天,有些人正在使用一种叫做可视电话的电话。可知,可视电话是两人能互相看见,故选B

3句意:然后你就可以通过你的可视电话读书。根据上一句One day you may be able to phone a library and ask to read a book.有一天你可以打电话给图书馆要求读一本书,可知,空格处在说读书的事情,故选A

4句意:在商店的人将会通过电话向你展示你想要的东西。根据上一句You will go to your phone and call the shop.你会拿起电话给商店打电话。可知,空格处是在说购物,故选D

5细节理解题。题意:下列哪一项是正确的?A. People will shop through picture phones in the future.人们在未来会通过可视电话购物。根据文章内容Or you may be able to go shopping through your picture phone.或许你可以通过可视电话购物可知A正确。B. People cannot hear the caller through a picture phone.人们通过可视电话不能听见打电话的人。根据文章内容With it, two people who are talking can see each other.有了它,两个正在谈话的人可以看见彼此。可知,两人不仅能听见,还能看见,故B错误。C. Picture phones cannot be used in libraries.可视电话不能用在图书馆。根据文章内容 One day you may be able to phone a library and ask to read a book.有一天,你可以用可视电话给图书馆打电话要求读书。可知C错误。D. Picture phones cannot show the face of the person you're calling. 根据文章内容With it, two people who are talking can see each other.有了它,两个正在谈话的人可以看见彼此。可知,两人能看见,故D错误。故选A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网