题目内容
【题目】“传递爱心,服务他人”是文明社会所倡导的理念。“捧在手心”(Heart in Hand) 就是一个以此为宗旨的国际性服务团体。赵咏华是“捧在手心”的一名成员,多年来她一直乐于助人。请根据提示用英语写一篇短文,向校刊的English World栏目投稿,简要介绍赵咏华的事迹,然后谈谈你的观点和打算。
| Ready to help others |
Zhao Yonghua ※ help others for years ※ go to the old people’s home twice a month ( cut hair, wash clothes, do some cleaning) ※ offer(提供) people umbrellas or raincoats on rainy days | |
※ your opinion … ※ your plan … |
要求:
1.短文内容必须包含表格所提供的要点,可适当发挥;
2.文中不得出现真实的姓名、校名及地名;
3.词数80左右,短文开头已给出,不计入总词数。
We need love and we should also give love to others. Many people do something helpful and useful to others. Zhao Yonghua ______________________________________________
【答案】We need love and we should also give love to others. Many people do something helpful and useful to others. Zhao Yonghua is one of them. She is a member of Heart in Hand. She goes to the old people’s home twice a month to cut hair, wash clothes and do some cleaning for them. On rainy days she offers people umbrellas or raincoats for free.
I’m deeply moved by her story. I’m going to start with small things around me. I plan to give books and clothes to children in poor villages. What’s more, I’ll ask my parents and more friends to join me. Small action can make a big difference. Let’s help those who need help!
【解析】这篇作文要求我们根据提示介绍“捧在手心”这个团体中的一员—赵咏华的事迹,并谈谈自己的观点和打算。题目中用表格的形式展示了赵咏华的一些事迹,我们应根据这些信息,充实文章的内容,适当发挥,连贯成一篇短文。文章的内容主要应分为两部分:一部分介绍赵咏华的事迹,这一段应使用第三人称单数叙述,注意谓语动词形式的变化;另一部分是介绍自己的想法,应使用第一人称。而且这些内容都应由学生自己展开想象,根据自己的情况写出自己个人的感受。写作时,应注意英语表达习惯和汉语的不同,写符合英语的句型,多使用简单句,使短语、句式准确,语法规范,再加上几个并列句或复合句,提升文章档次。句与句之间使用一些过渡词,增强文章的连贯性。
【题目】For thousands of years, poetry (诗歌) has been one of the favourite types of literature (文学)in China. There were many famous poets in Chinese history, and many of their poems are still read and loved today.
Recently, a popular TV show — Chinese Poetry Competition attracts many people. Now let’s interview some people and listen to what they said.
I like Wu Yishu very much. She studies at the High School Afliated (附属) to Fudan University in Shanghai. She came out on top. She can recite (背诵)more than 2000 Chinese poems fluently (流利地). I really admire (钦佩) her knowledge of poems. She is tall and beautiful, and she always stays calm whether the questions are easy or hard. |
|
The woman that impresses(给……以深刻印象) me is Bai Ruyun. She comes from a village in Xingtai. She is a farmer. She is not rich and she is badly ill in hospital, but she has been so confident in herself since she began to read and recite Chinese poems. |
|
Among the competitors(选手), I like Wang Zilong best. He is 34 years old. He teaches Chinese in Shijiazhuang College. He said when he was only two years old, his parents began to teach him to recite Chinese poems. |
|
Do you know the young boy? He is Ye Fei, 13, from Anqing No. Two Middle School in Anhui. In one competition, he answered all the questions correctly. Now he is a young star in his school because of his love of Chinese Poems. |
|
【1】Who came out on top in the Chinese poetry Competition?
A. Ye Fei. B. Wang Zilong. C. Bai Ruyun. D. Wu Yishu.
【2】How long has Wang Zilong learned to recite Chinese poems?
A. 34 years. B. 2 years. C. 32 years. D. 36 years.
【3】What do we know about Ye Fei?
A. He studied in Anqing No. Two Middle School in Anhui.
B. He answered all the questions correctly in all competition
C. He can recite more than 2000 Chinese poems fluently.
D. He learned Chinese poems when he was three years old.
【4】Which of the following is true?
A. Wang Zilong teaches maths in Xingtai college.
B. Ye Fei is a thirteen-year-old student in Anhui.
C. Bai Ruyun is from a rich family in Shijiahuzang.
D. Wu Yishu will feel nervous if the questions are hard.