题目内容
7.There is a long list of benefits someone can get from going to a museum.However,the best part of museum is they encourage people to become lifelong learners.
Socrates once said,"Wisdom begins in wonder."Each time you visit a museum,it could spark(激起) an interest in a field you might never have heard before.Every time we go through museum exhibits,we see something we didn't know anything about.It encourages us to go home and look up more information.
To help students better understand what they have learned in schools,many schools use museums as a tool to add to their curriculum(课程).For example,you may have learned about static(静电) in physics classes.But in a science museum,you can have a more hands-on experience of how amazing static can be.When you touch a big ball full of static electricity,all your hair stands up straight like an angry lion!
In the US,there is the New York Museum Education Act.It says that New York's museums and schools should become partners to help students prepare for the 21st century.In China,the government asks more schools to organise more museum trips.Earlier this year,the popular travel website Trip Adviser asked its users to rank(评级)theirs favourite museums.They picked the top 25museums in the world.The first three are:The Metropolitan Museum of Art,New York,US.Musee d'Orsay,Paris,France and the Art Institute of Chicago,US.The Museum of Qin Terracotta Warrior and Horses in Xi'an,Shanxi is the only Chinese museum on the list,which was ranked 23rd.
So come to the museums and there are lots of things to see.
61.Can you get beauty,knowledge and insight in a museum?
Yes,we can.
62.What's the best part of museum?
They encourage people to become lifelong learners.
63.Why do many schools use museums as a tool to add to their curriculum?
To help students better understand what they have learned in schools.
64.In China,what does the government ask more schools to do?
The government asks more schools to organise more museum trips.
65.What is the passage mainly about?
We can get a lot from museums so we should go to the museums more..
分析 本文主要讲的是智慧始于好奇,知识教育要和博物馆相结合,静态知识到动态实验,或倡导博物馆旅游,让人们了解更多的知识.
解答 答案:61.Yes,we can.细节理解题.根据第一段句子Where can you get beauty,knowledge and insight(深刻的见解) all in one?The answer is probably a museum.你在哪里可以得到美,知识和深刻的见解都在一个?答案可能是一个博物馆.可知在博物馆我们可以得到美,知识和深刻的见解.故答案为Yes,we can.
62.They encourage people to become lifelong learners.细节理解题.根据第二段第一行句子However,the best part of museum is they encourage people to become lifelong learners.然而,博物馆最好的部分是鼓励人们成为终身学习者.可知博物馆最好的部分是鼓励人们成为终身学习者.故答案为They encourage people to become lifelong learners.
63.To help students better understand what they have learned in schools.细节理解题.根据第四段第一行句子To help students better understand what they have learned in schools,many schools use museums as a tool to add to their curriculum(课程).为了帮助学生更好地理解他们在学校学到的,许多学校利用博物馆作为一种工具来增加他们的课程.可知为了帮助学生更好地理解他们在学校学到的,故答案为To help students better understand what they have learned in schools.
64.The government asks more schools to organise more museum trips.细节理解题.根据第五段第二行句子In China,the government asks more schools to organise more museum trips.在中国,政府要求更多的学校组织更多的博物馆旅行.可知政府要求更多的学校组织更多的博物馆旅行.故答案为The government asks more schools to organise more museum trips.
65.We can get a lot from museums so we should go to the museums more.细节理解题.根据最后一段句子So come to the museums and there are lots of things to see.所以来博物馆有很多东西要看.可知我们可以从博物馆学到很多,所以我们应该多去博物馆.故答案为We can get a lot from museums so we should go to the museums more.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | Hello | B. | Good. | C. | Yes. |