题目内容
5.As winter comes,we see a lot of foggy days in north China.The air is very bad for our health.On Dec.5,China made a plan for cutting down on air pollution.According to this plan,China aims to cut the PM 2.5pollution by at least 5% by 2015in 117cities.
PM 2.5refers to pollution with small particles (颗粒) 2.5micrometers (微米) or less in diameter (直径).The PM 2.5pollution mainly comes from human activities,especially things like motor vehicle emissions (排放).
Health experts say that smaller particles are far more dangerous and may cause heart and lung (肺) diseases.They cannot be blocked (阻止) in our nose,and so travel directly to our lungs.
The starting point of the plan is to improve air quality(质量) and solve the PM 2.5problem.This problem directly affects (影响) many people.The final goal is to protect people's health.
To meet the five-year goal,China will promote (促进) the use of clean energy (能源) and limit (限制) the use of coal (煤) energy.Meanwhile,the country will develop its city bus and subway systems.It will also control the number of new cars.
66.What is the PM 2.5pollution?It's the pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter
67.What is the biggest cause of PM 2.5pollution?Human activities.
68.Are the smaller particles in the air good for health?No,they aren't
69.To solve the PM.2.5problem,what energy should we use?Clean energy
70.What is the best tile for the passage?Making the air safe./Cutting down on air pollution.
分析 中国的大气污染越来越严重,中国为减少空气污染制定了一个计划.根据这个计划,中国将减少PM 2.5的排放,PM 2.5指的是2.5微米或更小的直径小颗粒污染颗粒
,主要来源于人类活动,特别是机动车排放,这些小的颗粒对人的身体有害.我们应该使用清洁能源和限制煤的使用.同时,国家将大力发展城市公交和地铁系统,还将控制新车数量.
解答 66.It's the pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter.细节理解题.根据PM 2.5refers to pollution with small particles (颗粒) 2.5micrometers (微米) or less in diameter 可知PM 2.5指的是2.5微米或更小的直径小颗粒污染颗粒,故答案为:It's the pollution with small particles 2.5 micrometers or less in diameter.
67.Human activities.细节理解题.根据The PM 2.5pollution mainly comes from human activities可知PM 2.5主要来自人类活动,故答案为:Human activities.
68.No,they aren't.细节理解题.根据Health experts say that smaller particles are far more dangerous and may cause heart and lung (肺) diseases可知空气中的微粒对健康是有害的,故答案为:No,they aren't.
69.Clean energy.细节理解题.根据To meet the five-year goal,China will promote (促进) the use of clean energy (能源) and limit (限制) the use of coal (煤) energy可知为了解决空气污染问题,中国将推动使用清洁能源,故答案为:Clean energy.
70.Making the air safe./Cutting down on air pollution.标题归纳题.根据文章内容可知本文介绍的是如何防治大气污染,故答案为:Making the air safe./Cutting down on air pollution.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| A. | Thank you. | B. | No problem. | C. | You're right. | D. | Great! |